Yüzüncü Yıl Üniversitesi şehirle bütünleşiyor
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal üniversitenin kent ile bütünleştiğini söyledi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin kurulduğu günden beri şehire sırtını dönmüşken, geçen 4 yıllık süreç ile birlikte şehre yüzünü dönerek bütünleştiğini vurguladı.
Konu hakkında İLKHA’ya konuşan Rektör Peyami Battal, Ar-Ge ve inovasyon konuşuluyorsa,bunun üniversitenin şehirle kurmuş olduğu diyaloglardan kaynaklandığını ifade etti.
Dört yıl içerisinde üniversitenin şehir ile bütünleştiğini söyleyen Rektör Battal; “YYÜ kurulduğu günden beri şehir ile bütünleşme sorunu yaşıyordu. Şehre sırtını belki dönmüştü ama, bu geçen 4 yıl içerisinde üniversitemiz şehre yüzünü döndü. Şehirle düzgün bir ilişki kurmaya başladı. Gerek Sivil Toplum Örgütleri, gerek sanayicimiz, gerekse işadamlarımız ve tüccarlarımızla çok doğru ilişki kurduğumuza inanıyorum. Biz, hiçbir zaman burada oturup sanayicimiz bize gelsin, Sivil Toplum Örgütleri bize gelsin, tarımla ilgilenen işadamlarımız bize gelsin veya köylüler bize gelsin diye beklemedik” dedi.
“Bugün Ar-Ge ve inovasyon konuşuluyorsa üniversitenin şehre yaptığı katkılardandır”
Van’da üniversitenin birçok sektörle bir araya gelerek toplantı düzenlediğini dile getiren Battal, “Biz, senatomuzu sektörlerde toplamaya başladık. Yani aldık senatoyu yanımıza beraberce gittik. Bir kuru gıda sektöründe, VATSO ile toplantı yaptık, Organize Sanayi Bölgesi’nde toplantı yaptık, mermercilerle toplantı yaptık ve şunu gördük ki, bu toplantılar üniversite ile sektörler arasında ilişkiyi çok güçlü hale getirdi. Bu sektörlerin üniversitemizdeki o alanlarla ilgili çalışan öğretim üyeleriyle doğru bir diyalog kurmasını temin etmiş olduk. Şimdi biz bütün bunları önümüzdeki dönemlerde de devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.
Teknokentin kurulması ile beraber, sürecin hızlanarak devam etmek zorunda olduğunu belirten Battal, konuşmasına şöyle devam etti: "Van’da artık Ar-Ge ve inovasyon kurulmuş oluyor. Bu da, üniversitenin diyalogları sayesinde oldu. Bugün Ar-Ge ve inovasyon konuşuluyorsa üniversitenin şehre yapmış olduğu katkılardan ve şehirle kurmuş olduğu diyaloglardan kaynaklanıyor.”
“Üniversite olarak muhtarlarla köylerde toplantı yaptık”
Üniversite olarak muhtarlarla köylerde toplantı yaptıklarını söyleyen Battal, "Muhtarları hem buraya davet ettik, hem de biz köye gittik. Muhtarlarımızı bir yere topladık, onlarla kontak kurduk. Önümüzdeki dönem belki bu ilişkilerimizi ilçelere de açacağız. Yani ilçelerdeki işadamlarımızın da bize gelip çalışma alanlarıyla ilgili bilgi, belge ve destek almalarını temin edeceğiz. Bölgenin gelişmesi için üniversite önemli bir lokomotif olmalıydı, ama bugüne kadar, bizim 4 yıllık sürecimize kadar, gereği gibi yerine getirilmedi. Ama bugün itibariyle artık Yüzüncü Yıl Üniversitesi bölgede, sadece Van için demiyorum, lokomotif işlevi görür hale geldi. Bu fonksiyonumuzu inşallah artırarak devam ettireceğiz”şeklinde konuştu. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.