Zulüm Yasası Kendini Yeniledi
2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında yürürlüğe girecek olan MEB'in yeni kılık kıyafet yönetmeliğine tepki gösteren İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak, "Bu yönetmelikte uzun süredir devam eden mağduriyetlerin yine devam edeceğinin resmi onayıdır" dedi.
KOCAELİ - Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullarda, öğrencilerin kılık kıyafetini düzenleyen yeni yönetmeliğin yürürlüğe konulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazetede yayımlandı. 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında yürürlüğe girecek olan yeni kılık kıyafet yönetmelik hakkında İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak sorularımızı yanıtladı. İşte yaptığımız söyleşinin tamamı…
Bu yasa var olan mağduriyetlerin ve zulümlerin giderilmesi için yeterli bir adım mı?
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, daha önceki kılık kıyafet yönetmeliğinden çok fazla bir farkı yoktur. Daha önceki yönetmelik nasıl Müslümanların çocuklarına bir zulüm içeriyor idiyse, nasıl bir baskı aracı olarak kullanılıyor idiyse bu yönetmeliğinde aynı amaca hizmet edeceği noktasında endişelerimizi gidermiş değildir. Bu yönetmelikte uzun süredir devam eden mağduriyetlerin yine devam edeceği resmen onaylanmıştır.
Çıkarılan bu yasanın öğrenciler üzerinde ahlaki olarak nasıl bir etki yapacağını düşünüyorsunuz?
İmam-Hatip oklarının dışındaki okullarda, kız öğrencilerine seçmeli Kur-anı kerim derslerinde başınızı örtebilirsiniz müsaadesinin verildiği görülmektedir. Kur-anı okuyan öğrenci sadece okurken başını örtebilecek sonra başını açmak zorunda bırakılmaktadır. Böylece öğrenciye iki yüzlülük aşılamakta ve samimiyetsizliğe yönlendirmektedir. Zira Kur-an okuyan öğrencinin başörtüsünün farziyetini anlatan Rabbimizin ayetlerini okuduktan hemen sonra nasıl bir izahla başları açtırabilir. Bunun hesabını ve vebalinin çok ağır olacağını basiret sahibi insanların, kolayca görülebileceği ortadadır.
Başörtüsüyle okumak isteyen öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bu yasayı çıkaranların samimi olduklarını düşünüyor musunuz?
Nasıl bir amaç güdülerek bu yönetmelik hazırlandı bilinmiyor. Kılık kıyafet serbest, ancak başörtüsü yasak, peki hangi kılık kıyafet serbest ya da bugüne kadar hangi kılık kıyafet yasaktı da serbest bırakıldı. Bu yönetmeliği hazırlayanlar samimiyetsiz ve ikiyüzlü politikalarını bir kez daha ortaya koymuş oldular. Başörtüsü-Tesettür konusundaki acziyetlerini bir şeylerle kamufle etmeye çalışmaktadırlar; ancak bu yönetmelikle mazeretlerinin kabahatlerinden daha büyük olduğu görülmektedir. Başörtüsünün ve tesettürün tüm alanlarda serbest olması için talep ederek bu konudaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. (Medeni Topaoğlu - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.