28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru aileler adalet istiyor
28 Şubat ve FETÖ yargısı tarafından mağdur edilen aileler, 20 yılı aşkındır cezaevinde tutulan Yusufi mahkumlar için adalet ve yeniden yargılama istediklerini yinelediler.
İslamî hizmetlerinden dolayı FETÖ'nün kurduğu düzmece deliller ve kumpaslarla tutuklanan yaklaşık 20 yıldır cezaevinde bulunan Yusufilerin aileleri, Meclis'e sunulan "ceza indirimi" teklifini değerlendirerek, asıl bu tekliften 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarının istifade etmesi gerektiğini belirttiler.
28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru aileleri cezaevindeki yakınları için adalet çağrısını yineleyerek, yeniden adil bir yargılanma talebinde bulundular.
Babasının haksız yere yıllardır cezaevinde olduğunu söyleyen Tekin Değişgeç'in kızı Ümran Değişgeç, İLKHA mikrofonuna konuşarak mağduriyetlerini dile getirdi.
Değişgeç, "Ben daha çok küçükken babam cezaevine girmişti, büyüdüm evlendim babamın şu an bir torunu var. Yıllardır aramızda yok, onun hasretini çekiyoruz. Kardeşim 3 aylıktı babamı götürdüler o da şu an 18 yaşında. Şu an bir ceza indirimi var, bu konuda adalet istiyoruz." dedi.
"Biz sadece adalet istiyoruz"
FETÖ yargısı tarafından babasının mahkum edildiğine dikkat çeken Değişgeç, gündemdeki ceza indiriminden babası gibi masum insanların yararlanması gerektiğini belirtti. Değişgeç, "Babam gibi birçok insan dini hassasiyetlerinden ve İslami kişiliklerinden dolayı yıllardır cezaevinde haksız bir şekilde tutuluyor. Onlar içinde adalet istiyoruz. İçerideki mahkumlar çıkarılacaksa özelikle babam gibi suçsuz olarak yatanların çıkmasını istiyoruz. FETÖ savcıları ve hakimleri zamanında cezalar verdi, onlar da şu an içerdeler, onların verdiği ceza geçersizdir. Artık babamın ve onun gibilerin çıkmasını istiyoruz." diye konuştu.
Yaklaşık 10 yıldır cezaevinde olan eşi için adalet istiyor
Yaklaşık 10 yıldır eşinin cezaevinde tutulduğunu söyleyen Nihat Bulak’ın eşi Gülsüm Bulak da eşinin FETÖ yargısı mağduru olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:
"Bir aftan söz ediliyor, genelde uyuşturucu ve kötü işler içinde olanlara çıkarılıyor. Biz af değil, yeniden yargılanma istiyoruz. Eşim ve onun gibilerine ceza veren hakim ve savcıların hepsi şu an içeridedir. Bu durumunda göz önünde bulundurarak yeniden yargılanmalarını istiyoruz. Şu anda gündemde bir af var, bu konuda da yetkililerin adaletli davranmalarını istiyoruz. Eğer bir ceza indirimi veya af çıkarılacaksa, bu herkese yönelik olsun, sadece hırsızlara ve uyuşturuculara değil."
"Babamı yargılayan hakim ve savcılar şu an cezaevinde"
20 yıldır cezaevinde olan Şefik Demir’in oğlu Muhammed Demir ise henüz 4 yaşındayken, babasının haksız bir şekilde cezaevine konulduğunu söyledi.
Demir, "Şu anda 24 yaşındayım. Babam 20 yıldır cezaevinde. Gündemde af veya ceza indirimi var. Biz af istemiyoruz, suçlular ancak affedilebilir, benim babam suçlu değildir. Suçlu olmadığı için yeniden yargılanmasını istiyorum. Onu yargılayan, tutuklayan hakim ve savcılar şu anda cezaevinde. Dolayısıyla, onların verdiği suç ve cezaların geçersiz sayılmasını istiyoruz. Sivas davası, Umut davası ve Hizbullah davaları gibi davalardan içeride yapmakta olan yüzlerce Müslüman kardeşlerimiz var. Babam da bunlardan biridir. Bu gibi davalardan haksızca cezaevinde tutulan insanların yeniden yargılanma istiyoruz." şeklinde konuştu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.