"500 nüfuslu mahalle hizmet bekliyor"

"500 nüfuslu mahalle hizmet bekliyor"

Yol, içme suyu, kanalizasyon ve taziye evi gibi birçok sorunlarının olduğunu belirten Akçakale ilçesine bağlı yaklaşık 500 nüfuslu mahalle, yetkililere seslenerek sorunlarına çözüm istiyor.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı yaklaşık 500 nüfuslu Yusufbey Mahallesinin çok sayıdaki sorunu çözüm bekliyor. Özellikle büyükşehir yasasıyla mahalle olan birçok köye hizmet gitmeye başlarken bazı mahallelerde ise aynı sorunlar devam ediyor.

Yenilenmek üzere belediye tarafından asfaltı kaldırılan yolları hâlâ olduğu gibi duruyor. Yaşanan su sıkıntısı nedeniyle 3'e bölünen mahalleye ancak üç günde bir su verilebiliyor.

Hayvancılık da yapan mahalle sakinleri çoğu zaman hayvanlarını sulayamıyorlar. Mahallede altyapı olmamasından dolayı dolan fosseptik çukurlarından taşan pis sular, mahalleye akıyor. Bu da özellikle yaz aylarında hem sivrisinek ve sineklerin çoğalmasına hem de hastalıklarının yayılmasına sebep oluyor. Yaşanan su sıkıntısı ve sokaklara akan pis su nedeniyle çoğu zaman mahalleli arasında istenmeyen kavgalar da yaşanıyor.

Yaklaşık üç yıldır kendi imkânlarıyla yaptırdıkları taziye evinin hâlâ inşaat halinde olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, seçim döneminde mahallelerine gelip hizmet sözü veren siyasilerin sorunlarını çözmelerini bekliyor.

“Kemalettin Yılmaztekin seçim zamanlarında geldi ‘her şeyinizi yaparım’ dedi”

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Yusufbey Mahallesinin eski muhtarı Abdullah Bozkurt, “Köyümüzde yaklaşık 60 öğrenci var okul olmadığı için çocuklarımızı komşu mahalledeki okula göndermek zorunda kalıyoruz. Köyümüzde kanalizasyon yoktur. Taziye evimiz yoktur. Su sorunumuz var. Bunun için üç günde bir ancak sıra birine geliyor. Kemalettin Yılmaztekin seçim zamanlarında geldi ‘her şeyinizi yaparım, size taziye evi ve kanalizasyon yapacağım’ dedi. Ama tüm sorunlarımız hâlâ olduğu gibi yerinde duruyor. Bu yüzden mağduruz.” diye konuştu.

Altyapı olmadığı için sokaklara akan pis sular yüzünden istenmeyen kavgaların yaşandığını belirten mahalle sakinlerinden, Ömer Artıkboğa ise şöyle konuştu:

“Üç tane sorunumuz var. Birincisi su sorunu, ikincisi 2 yıldan beri inşaat halindeki taziye evi sorunumuz üçüncüsü ise dolan fosseptik çukurlarımızdan akan sular… Bu su yüzünden çoğu zaman kavgalar yaşanıyor. Akan sular ya birinin evinin önüne akıyor ya da birinin tarlasına. Adam bu yüzden tarlasını süremiyor ürün kaldırmıyor. İçme suyumuz bize yetmiyor. Yaz geldiği zaman çok sorun yaşıyoruz. Suyu sırayla köye dağıtıyoruz.”

“Belediye sağlam yolumuzu bozdu sonra da düzeltmedi”

17 kilometrelik yollarının belediye tarafından yenilenmek vaadiyle asfaltının kaldırıldığını sonrada da yolda herhangi bir çalışmanın yapılmadığını bunun da kendilerini mağdur ettiğini belirten Murat Artıkboğa da bu sorunlarının çözülmesini istediklerini söyledi.

Asfaltı kaldırılan mahallenin yolunda yazın toz kışın da çamur oluştuğunu dile getiren Halil Akbaba, yaşadıkları mağduriyetleri anlatarak bu mağduriyetlerin giderilmesini istedi.

“DSİ açtığı yerlerdeki toprakları olduğu gibi bıraktı”

DSİ’nin bölgede yaptığı sulama çalışmaları kapsamında, tarlalarında kazılan çukurların etrafındaki toprağın olduğu gibi bırakıldığını ileri süren Emin Akdemir ise sulama noktalarının yetersiz olduğunu bunun da kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Söz konusu mahallede içme suyu, kanalizasyon, yol ve taziye evi sorunu olduğunu ifade den İbrahim Göktaş, yaşanan sorunların giderilmesi gerektiğini söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA) 






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.