Abdulkadir Molla zalime karşı dik duruşun sembolüdür

Abdulkadir Molla zalime karşı dik duruşun sembolüdür

Abdulkadir Molla'nın şehadetinin 5'inci yıldönümü münasebeti ile bir açıklama yapan Şuurlu Öğretmeler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Murat Kalkan, Abdulkadir Molla'nın zalime karşı dik duruşun sembolü olduğunu söyledi.

Bangladeş ile Pakistan'ın ayrılmasını istemediği bahanesiyle, laik Hasina rejimi tarafından idam edilen Abdülkadir Molla'nın şehadete yürüyüşünün 5'inci yıl dönümü münasebeti ile açıklamada bulunan Şuurlu Öğretmeler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Murat Kalkan, şehid Abdulkadir Molla'nın zalime karşı dik duruşun sembolü olduğunu söyledi.

Gençlerin onun hayat mücadelesini okuyup dersler çıkarması gerektiğini vurgulayan Kalkan, şehid Abdulkadir Molla'nın zalimlerin karşısında dik durarak, canını cennet karşılığında Allah'a sattığını ifade etti.

"Bize kulluk et dediler ben de asın dedim"

"Suçum Allah'tan başkasına kulluk etmemekti. Bize kulluk et, dediler. Ben de asın dedim" sözleriyle hafızalara kazınan Abdülkadir Molla'nın laik Hasina rejimi tarafından türlü bahanelerle şehid edildiğini hatırlatan Kalkan, "Bangladeş'te 1971 yılındaki bağımsızlık mücadelesi sırasında savaş suçu işlediği iftirasıyla hakkında idam cezası kararı çıkan Cemaat-i İslâmi Partisi liderlerinden olan Abdülkadir Molla, Bangladeş hükümeti tarafından idam edilerek şehid edildi. Tutkulu bulunduğu sırada hükümet yeklileri tarafından af dilemesi talep edilen Molla, 'kula kulluk etmem' diyerek, 'asın beni, çünkü ben Allah'tan başkasına kulluk etmem.' ifadelerini kullanıyor. Molla, kendi aile bireylerine şehadete kavuşmak için çok istekli ve şehadetin kendisi için bir şans olduğunu söylüyor." dedi.

"Fikirleri onları korkutuyordu"

Molla'nın hayatına bakıldığında ömrünün büyük bir kısmının İslami hareketlerin içinde geçtiğine vurgu yapan Kalkan, "Aslında bir iftira üzerine idam edildi. Gerekçesi Hindistan devletinin isteği ile oluyor, çünkü bu idam sadece Bangladeş hükümetinin bir tasarrufu değil. Neden onun idamını istediler? Çünkü fikirleri onları korkutuyordu, Molla'nın fikirleri neydi? Pakistan ile Bangladeş'in ayrılmasını Müslümanların parçalanmasını istemiyordu; ama Batı ve Hindistan, Pakistan ve Bangladeş'in aynı Arap emirliklerinde olduğu gibi İslam ülkelerinin parçalanması istiyordu, çünkü mantıkları böl, parçala ve yut üzerineydi. Abdulkadir Molla ise buna karşı çıktı ve birleşik bir Pakistan olmasını savundu. Dolayısı ile bu fikirlerden rahatsız olan Bangladeş hükûmeti onu idam ederek şehid etti. Allah onun şehadetini kabul etsin." ifadelerini kullandı.

"Zalime boyun eğmedi"

Abdulkadir Molla'nın hayatından alınması gereken derslerin olduğunu belirten Kalkan, şunları söyledi: "Kesinlikle Allah'tan başkasına kulluk etmeyeceğiz ve zulüm nereden gelirse gelsin vereceğimiz sadece bir candır ki en büyük örneğini Abdulkadir Molla'da görmekteyiz. Eğilmedi ve asın beni dedi. Çünkü orada zalimlerin bir zulmü vardı. Kendisi dik durdu ve neticede canını cennet karşılığında Allah'a sattı. Bundan güzel bir ders almamız gerekiyor. Gençlerin mutlaka Abdulkadir Mollanın hayat mücadelesini okuması gerekiyor. Zulmün karşısında nasıl dik durduğunu güzel bir şekilde okuyup analiz etmemiz gerekiyor ki bunların aynısını kendi hayatlarında yaşayabilsinler."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.