Adanalı STK'lardan Suriyeli Yaralılara Ziyaret (Video)
Adana'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Suriyeli yaralı mültecilerin kaldığı Hastanelere giderek kendilerini ziyaret ettiler.
ADANA - Aralarında Adana Umut Der Gıda Bankası, Özgür Der Adana Şubesi, Kalem Vakfı, Yediveren Derneği, Heda Der ve Şefkatli Eller Cemiyeti gibi STK'ların yetkililerinin bulunduğu heyet, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ve Adana Numune Hastanesi'nde tedavi gören Suriyeli yaralıları ziyaret ettiler.
İlk olarak Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesine giderek incelemelerde bulunan heyet, hastanede kalan 17 kadar Suriyeli yaralı ve refakatçileriyle tek tek görüştü. Kendilerine moral olarak destek veren STK yetkilileri, yaralıların ihtiyaçları konusunda da tespitte bulundular.
Daha sonra Adana Numune Hastanesi'ne geçen STK yetkilileri, burada da 15 kadar yaralı ve refakatçisi ile görüştü. Özellikle Suriyeli yaralı çocuklarla yakından ilgilenen heyet, Suriyeli yaralarının sıkıntıları ve sorunlarının çözülmesi yönünde çalışma başlatacaklarını belirttiler.
Yapılan ziyaretler hakkında İlke Haber Ajansına bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, ziyaretlerinin amacının Suriyeli yaralılara hem madden hem de manen destek olmak olduğunu söyledi.
"Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Elimizden ne Geliyorsa Yapmaya Çalışacağız"
Adana'da yaklaşık 40 kadar Suriyeli yaralının olduğunu belirten Yeniay, "Suriye'den yaralı olarak Adana'daki hastanelere getirilen kardeşlerimizi Adanalı sivil toplum kuruluşları olarak beraberce ziyaret ettik. Onlara hem psikolojik hem de morallerinin düzelmesi için destek olmaya çalıştık. Gerçekten burada gördüğümüz manzara çok acı. Kimisinin kolu, kimisinin de bacağı kopmuş. İnşallah Adanalı sivil toplum kuruluşları olarak Suriyeli kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Kendilerini de sürekli ziyaret etmeyi sürdüreceğiz" dedi.
Öte yandan; şehirde bulunan sivil toplum kuruluşları, Adana'daki hastanelerde kalan hasta ve refakatçilerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışma başlattı. Yaralıların kaldığı tüm hastanelerde Arapça bilen biri görevlendirilirken bu kişiler, ihtiyaç tespiti yaptı.
Sürdürülen çalışmalarla bazı derneklerce Suriyelilere; giysi, ilaç ve sıhhi alet gibi acil yardımlar yapılırken, Suriyeli yaralı ve refakatçilerinin yanlarında hiç paralarının olmamasından dolayı temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için nakdi yardımda bulunulması yönünde karar alındı. (Ayhan Kaya - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.