Adıyaman’da aktif çalışan kişi sayısı toplam nüfusun yüzde 17’sidir
SGK Adıyaman İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile basına açıklamalarda bulundu.
SGK Adıyaman İl Müdürü Fuat Tekin, “Sosyal Güvenlik Haftası” nedeni ile basına yaptığı açıklama da Adıyaman’daki çalışan vatandaşların istatistiki bilgileri hakkında bilgi verdi.
Fuat Tekin Adıyaman’daki çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Adıyaman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüzün görevi, sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sisteminin gereği olarak vatandaşlarımıza kaliteli ve çözüm odaklı hizmet sunmaktır. Bu kapsamda vatandaşlarımızı bilgilendirmek hak ve hukukları noktasın da gerekli bilgilendirmeleri yapmak amacı ile görev bilinci ile emeklilerimizi, sigortalılarımız, şehit ve gazi yakınlarımızı bir şekilde mağdur olanların ve tıbbi cihaz kullananların sorunlarını öğrenmek için kendilerine ziyaretler gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramını toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, işverenleri ve vatandaşları yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek amacıyla çalışmalarına devam ettiğini belirten Tekin, sözlerine şöyle devam etti:
“TÜİK verilerine göre 615 bin 76 nüfuslu Adıyaman’da 576 bin 468 vatandaşımız sosyal güvenlik kapsamında olup ilimizin yüzde 93’üne hizmet vermekteyiz. 4A sigorta kapsamında çalışan kişi sayısı 67 bin 212’dir. 4B kapsamında çalışan kişi sayısı 16 bin 568’dir. 4C kapsamında olan kişi sayısı 22 bin 546’dır. Toplamda ise Adıyaman’da sigortalı sayısı 106 bin 826 kişidir. Aktif çalışan kişi sayısı nüfusun yüzde 17 oranındadır. Adıyaman’da ki iş yeri sayısı 7 bin 590’dır. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan Genel Sağlık Sigortası kapsamında hizmet alan kişi sayısı ise 326 bin 360’dır. Bunların içerisinde prime devlet tarafından yatıranların sayısı 276 bin 410 dur. 49 bin 950 kişi ise kendi primini kendisi yatırmaktadır.”
2017 yılında kayıt dışı istihdam ile mücadelede kanunun 102 maddesi kapsamında 455 kişinin kayıt altına alındığını belirten Tekin, son olarak, “İş yerlerine ani baskınlar yaparak cezalandırmadan ziyade uyarılar ile yapmaları gereken işlemleri tamamlamaları babında kendilerine bilgilendirmeler yapmaktayız.” dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.