ADOSAB Başkanı Çelenk Adıyaman OSB'deki son durumu değerlendirdi

ADOSAB Başkanı Çelenk Adıyaman OSB'deki son durumu değerlendirdi

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kadir Çelenk, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19'dan dolayı Adıyaman'da işçi çıkarma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, aksine personele ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Adıyaman'ın çok güçlü bir tekstil alt yapısına sahip olmasından dolayı Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde açılan 4 yeni fabrikaya bin 200 personel daha almaları gerektiğini belirten Çelenk, "Bizim işçiye, işçinin bize ihtiyacı var." dedi.

"İşçi çıkarma gibi bir sorunumuz yok"

ADOSAB olarak Covid-19 nedeniyle işçi çıkarma gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getiren Çelenk, "Coronavirus dünyanın başına bir felaket oldu. Bundan dolayı her bir ülkenin kaybettiklerinden az da olsa biz de etkileniyoruz. Çok tehlikeli olan bu virüs nedeniyle OSB'de de etkilenme var, ama OSB'de işçi çıkarma gibi bir sorunumuz yok. Bizim o işçilere ve daha fazlasına ihtiyacımız var. Çünkü yeni açılan firmamız geldi İstanbul'dan. Bu firmalarda istihdama katkıda bulunacaklar. Hesaplamalarımıza göre bin 200 işçiye daha ihtiyacımız olacak. Ancak bu kritik dönem denilen 15 günlük dönem içerisinde firmalarımızın bir kısmı işçilerin endişeleri doğrultusunda hareket ederek ara verdiler. Bu sadece ara vermedir, bizim işçi çıkarma gibi bir lüksümüz olamaz. Böyle bir sıkıntımız yoktur. İnşallah bundan sonra da çıkmaz." dedi.

"Üretmeden tüketmek, bizim gibi ülkelere zarar verir"

Ülke olarak üretken duruma gelmeden tüketime geçmenin büyük zararlar vereceğinin altını çizen Çelenk, "Firmalarımız İŞKUR üzerinden belli şartlara uyan çalışanları için yapılan yardımlardan faydalanabilecek. Ancak bu yardımın ötesinde bizim üretmemiz lazımdır. Üretmeden tüketmek, bizim gibi ülkelere zarar verir. Bizim en büyük endişemiz, bu durumun daha kalıcı bir süre devam etmesidir. Mutlaka üreticinin harekete geçmesi lazımdır. Bizim sanayici kadar işçiye de ihtiyacımız var. Hem işçimiz hem de sanayicimiz elinden geleni yapıyor. İşçilerimiz endişe etmesin. İzinli oldukları süre içerisinde kendilerini kalabalık ortamlardan sakınsınlar. Allah korusun birinde virüs tespit edilse orayı karantinaya almak zorunda kalırlar, orada çalışanlar da işlerinden olur. Bu dönemi tatil gibi düşünerek hareket etsinler. Evlerinde oturup kısa sürede yeniden işlerine kavuşacaklar. Bu süreçte fabrikalarımız büyük hazırlık içerisindedirler. Biz haftada iki defa fabrikalarımızı dezenfekte ediyoruz. Bu hastalığın bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum. Kısa sürede biterse biz de inşallah üretimimize geçeriz." ifadelerini kullandı.

"Mobilyada en büyük pazar alanımız Orta Doğu ülkeleridir"

Orta Doğu denilen İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılardan dolayı mobilya sektöründe gerileme yaşandığını belirten Çelenk, "Mobilya sektörü inşaat sektörüne bağlı, inşaat sektörünün krize girmesiyle beraber mobilya sektöründe duraklama yaşandı. Bu arz talep olayıdır. İkinci olarak komşumuz olan ülkelerde yaşanan çok büyük sıkıntılar var. Bizim mobilyada en büyük pazar alanımız Orta Doğu ülkeleridir. Irak, Mısır, Libya ve Suriye'de yaşanan olaylar bizleri de ister istemez etkiledi. Dünya şimdi bir köye benziyor. Eskisi gibi değildir. En büyük siparişi veren İspanya'ya bağlı olan bir şirket şu anda çok az sipariş verdiğinden OSB olarak bundan etkileniyoruz. Aldığım habere göre Almanya pazarını açmış. Bizim mallarımız şu anda Almanya'da satılmaya başladı. Genelde yurt dışı çalışan fabrikalarımız da bu sıkıntıdan kurtulur." şeklinde konuştu.

Çelenk Adıyaman'da tekstilin revaçta olmasının sebebini geçmişe bağlayarak şöyle dedi:

"Sümerbank'ın geçmişte Adıyaman'da oluşu nedeniyle bir tekstil altyapımız var. Bizde 4 büyük iplik Fabrikası var. Orta Doğu'nun kapalı alan olarak en büyük iplik Fabrikası Adıyaman'dadır. Avrupa'nın en büyük hayvansal aşı üretim merkezi Adıyaman'dadır. Virüse çözüm bulma adına Üniversite ve OSB iş birliğinde araştırmalar yapılıyor."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.