Akaryakıt zamlarına sürücülerden tepki
Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlara tepki gösteren sürücüler, kontak kapatma durumuna geldiklerini belirterek, zamların geri alınmasını istedi.
Türkiye'de son zamanlarda akaryakıta yapılan zamlar, sürücülerin tepkisini çekti.
Son gelen zamlardan sonra, kimi istasyonlarda benzinin litresi 5 lira 70 kuruş, motorinin litresi 5 lira 21 kuruş ve LPG’nin litre fiyatı ise 3 lira 50 kuruşa ulaştı. Bu fiyat artışına tepki gösteren sürücüler, ne yapacaklarını bilemez olduklarını söylediler.
Akaryakıta yapılan zammı eleştiren sürücüler araç kullanamaz hale geldiklerini belirterek, seslendikleri yetkililerden zamların geri alınmasını istediler.
Kimi sürücüler zam nedeniyle araç yerine bisiklet ve motosiklet tercih ederken, kimi sürücüler ise eskisi gibi depolarını dolduramadıklarından şikâyetçi.
"Bundan sonraki süreçte bisiklet kullanmayı düşünüyorum"
Akaryakıta sürekli zam yapılmasına bir anlam veremediklerini dile getiren sürücülerden Veysi Turan, "Yakıttaki sürekli fiyat artışı bizi gerçekten çok derinden üzmeye başladı. Memuruz, aybaşını getirmekte zorlanıyoruz. Eskiden 50 liraya 22-23 litre gaz alıyordum, şu anda 16 litre alıyorum. Araç da eski, gaz yetiştiremiyoruz artık. Bundan sonraki süreçte bisiklet kullanmayı düşünüyorum. Fiyatı makul bir şekilde indirsinler. İkide bir zam zam nereye kadar? Gerçekten bunun oluru bu şekilde mi? Hep bir olumsuzluk yaşandığı zaman vatandaşa bu şekilde yansıyacak mı? Sürekli vatandaş mı yükü taşıyacak? Bu konuda lütfen gerekeni yapsınlar." dedi.
"Bu şekilde devam ederse kontak kapatacağız"
Akaryakıttaki fiyat artışı yüzünden kontak kapatacak duruma geldiklerini vurgulayan sürücü Murat Taş, "Daha önce aracımın yakıt türü dizeldi. Bu son zamlardan dolayı LPG’ye geçtim, ama o da şu an pahalandı, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Fiyatlar biraz düşse iyi olur. Bu şekilde devam ederse kontak kapatacağız. Başka çaremiz yok. Fiyatların düşmesi lazım. Önceleri depomu ful yaptığım parayla şu an yarısını dahi dolduramıyorum. Böyle devam etmemesi lazım. Umarız düşer, çünkü böyle olmaz." diye konuştu.
"Bu haksızlıktır, zulümdür"
Yaşanan zamlara tepki gösteren bir diğer sürücü Hasan Okan ise şunları söyledi: "Artık bıktık. Bir haftada iki defa zam, akıl kârı değil. Eskiden ayda, yılda bir zam geldiği zaman gazetelerde, televizyonlarda çarşaf çarşaf yayınlanıyordu. Şimdi artık illallah ettik. Vallahi arabamızı çalıştıramıyoruz. Artık yola çıkarken gözümüz ibrede. Bu kadar olmaz. Arabamızı zaruri olan şeyler için de artık kullanamıyoruz. Bu bir haksızlıktır, zulümdür, kınıyorum. Zamların geri alınmasını, her şeyin rayına oturmasını istiyoruz."
"Benzin pahalı olduğu için motosiklet kullanıyorum"
Zamlar nedeniyle az yaktığı için araba yerine motosiklet tercih ettiğini dile getiren Bedrettin Koyun, "Arabam da var, bu kış benzin pahalı olduğu için mecburen motosiklet kullanıyorum. Benzin çok pahalıdır, kullanamıyoruz. Ucuz olmasını istiyoruz. Türkiye'de hayat her yerden daha pahalıdır. Yetkililerden fiyatı düşürmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Daha önce sürücülerin depolarını fullerken şimdilerde ise kendilerine yetecek kadar yakıt aldıklarını aktaran istasyon sahibi Mesut Polat, yapılan zamlardan sürücüler gibi kendilerinin de rahatsızlık duyduklarını kaydetti.
"Petrol rezervinin en yüksek olduğu ülkelerden biriyiz, ama yine en pahalı yakıtı kullanan ülkeyiz"
Polat, "Daha öncesinde akaryakıt istasyonuna gelen müşterilerimiz depolarını fullerdi. Bundan dolayı işlerimiz iyiydi. Şu anda her gelen araç 5-10 lira yakıt alıyor. Yetkililerin bir an önce buna bir önlem alması gerekiyor. Petrol rezervinin en yüksek olduğu ülkelerden biriyiz, ama yine en pahalı yakıtı kullanan ülkelerden biriyiz. Batman’da rafineri olmasına rağmen Batman’da yetkililerin bu duruma hiç müdahalede bulunmaması bizi çok üzüyor." dedi.
Batman’ın rafinerinin işleme geçmesi gerektiğine işaret eden Polat, son olarak şunları kaydetti: "Batman’da çıkarılan petrol rezervinin Kırıkkale’ye götürülüp işlenmesi, geri buraya getirilmesi çok yüksek maliyetlere yol açıyor. Bugün bir Mersin’deki mazot fiyatıyla, Batman’daki çok farklıdır. Mersin’de rafineri yok, sadece dolum tesisi var, ama Batman’daki çıkarılan rezerv gönderilip Kırıkkale’de işletilip tekrar geri getiriliyor ve Mersin ile burası arasında 30-40 kuruş fiyat farkı var. Batman’ın daha fazla gelişebilmesi için bir an önce rafinerimizin işleme geçmesi gerekiyor. Öncesinden gelip defosunu fulleyen adam şu anda 10 liraya alıp gidiyor. Bu da haliyle işimizi düşürüyor. Yetkililerden buna çare bulmalarını istiyoruz." (M. Fatih Akgül - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.