Artuklu'da Dost Meclisi Toplantısı yapıldı

Artuklu'da Dost Meclisi Toplantısı yapıldı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi'nin geleneksel 'Dost Meclisi' toplantısı Artuklu ilçesinde yapıldı.

MARDİN - Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu ile ilçede görev yapan kamu Kurum müdürlerinin hazır bulunduğu ve MÜSİAD üyesi Fatih Eroktay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı Vaha tesislerinde gerçekleştirildi.

 

Mardin'in ve Artuklu ilçesinin ekonomik ve sosyal durumunun incelendiği toplantıya Mazıdağı Kaymakamı Fırat Çelik de misafir olarak katıldı.

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu'na “Dost Meclisi’ne katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Dündar, Derik ilçesi ile ilçelerde düzenlemeye başladıkları “Dost Meclisi” toplantısını Artuklu ilçesiyle birlikte bugüne kadar toplam 6 ilçede gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, söz konusu etkinliğin yıl içerisinde bütün ilçelerde gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

 

"Artuklu önemli bir mesafe kat etti"

MÜSİAD gibi Türkiye’de ekonominin lokomotifi konumunda olan bir kurumun Dost Meclisi Toplantısına katılıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, “Dost Meclisi’nin isminin çok kapsayıcı ve güzel bir isimdir. Uzun yıllardır ihtiyacını duyduğumuz ilişkileri de özetleyen toplantıyı sizler uzun yıllardır yapıyorsunuz. Çeyrek asırdır ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan MÜSİAD’ın çalışmalarını önemsiyorum ve şahsım adına da böyle bir toplantıda bulunuyor olmaktan son derece de mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum." dedi.

 

 

Artuklu ilçesinin Mardin’in Büyükşehir olmasıyla birlikte merkez ilçe olarak 8 ay önce kurulduğuna işaret eden Kaymakam Karataşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Artuklu ilçemiz, 148 Bin Nüfus köy statüsünün de ortadan kalkmasıyla artık 91 mahallemize hizmet vermektedir. Artuklu ilçemizin Türkiye ve Dünya’da öne çıkan tarafı ise Tarih Kültür ve Turizm’in kaynaştığı bir coğrafyadan oluşmasıdır. Dolayısıyla bu coğrafya bizim en kıymetli yanımızı oluşturmaktadır. Dolayısıyla bu güçlü yanlarımızı aslında bizim her tarafa anlatmamız gerekiyor. Artuklu’da göreve başlarken sosyal argümanları kullanarak sahaya girmeye çalıştık. Dolayısıyla biz sahada garip gurebayla da yetim çocuklarımızla da bir araya geliyor ve benzer dost meclislerini sadece bu seçkin topluluktaki iş adamlarımızla değil, yetimlerimizle de, yaşlılarımızla da yapıyoruz. İş yükümüz biraz ağır ancak biz bu yoğunluktan asla şikâyetçi değiliz.  Yüzlerce camisi, yüzlerce okulu, binlerce personeli olan bir alandan söz ediyoruz. Onun için bu süreçte Artuklu olarak başlangıç olmasına karşın önemli bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum ve bu konuda teşekkürü hak ettiğine inandığım kurum müdürlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

"Kale restoarasyonu hızlandırılmalı”

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin'in 7 bin yıllık geçmişi ile devasa bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

 

 

Dündar "Mardin ve özelikle Artuklu ilçemiz Mardin Turizmin de başat rol oynamaktadır. Çözüm süreci ile beraber şehrimizi Ziyaret eden turist sayısı yıldan yıla artış göstermektedir. 2014 yıllı turizm sezonu otel doluluğu acısından işletmelerimizi memnun edecek seviyede gerçekleşmektedir. Tarihi Dönüşüm Projesinin bir an önce tamamlanması, Mardin kalesinin restorasyon çalışmalarına hız verilmesi ve birinci caddenin trafik sorununun çözülmesi en büyük beklentimizdir. Daha fazla ziyaretçi alabilmemiz için esnafımızın daha profesyonel gayret içinde olması ve tur şirketlerinin Mardin'e daha fazla ilgi göstermesi için yetkililerimizin daha fazla çaba göstermelerini bekliyoruz. Turizm potansiyelinin arttırılması, Kamu, Özel Sektör ve Sivil Toplum kuruluşlarının topyekûn ve dayanışmalı çalışması ile mümkündür." diye konuştu.

 

 

“DEDAŞ sorunu üretimi etkiliyor”

Dündar; Mardin ekonomisinin tarım, turizm, sanayi, lojistik ve inşaat sektörlerinin eş güdümlü şekilde geliştirilmesine ve güçlendirilmesine bağlı olduğunu söyledi. Dündar, "Dört milyona yakın tarımsal arazi potansiyeli olan il tarımımızın arazi varlığının önemli bir kısmı Artuklu da bulunmaktadır. Özelikle tarla tarımında son dönemde enerji konusu üretme büyük engel teşkil etmektedir. DEDAŞ'ın çiftçi ile karşı karşıya kalması ve firmanın elektrik politikalarının üretime olumsuz katkı sunuyor olması en büyük handikabımız olmuştur. Bu konuda Enerji, Tarım ve Maliye bakanlıklarının GAP sulaması başlayana kadar Mardin çiftçisine enerji konusunda özel sübvansiyonları devreye koyması kaçınılmaz bir hal almıştır.

 

Mardin'in Sanayisi son yıllarda bir milyar doları aşan ihracatı ile ülkemizin ender sanayilerinden biri olmuştur. İkinci OSB'nin bir an önce faaliyete geçmesi ve yatırımların çeşitlenerek artırılması en büyük beklentimizdir. Gecen hafta MÜSİAD Mardin Şubesi olarak Irak'a düzenlediğimiz iş gezisinde üyelerimizin Irak pazarına daha fazla entegrasyon sağlaması için çalışmalar başlattık. Ondan önce Almanya Berlin'e ve Fas'ın Marakeş Şehirlerine MÜSİAD Mardin olarak, bu yıl içerisinde iş gezileri düzenledik. Bu tür gezileri ihracat pazarlarımızın artırılması anlamında önemli buluyoruz. Lojistik sektörünün güçlendirilmesi için firmalarımızın daha kurumsal ve modern hale getirilmesi ve bağlantı yollarımızın güçlendirilmesi önemli olacaktır." dedi.

 

Mardin deki inşaat sektörünün son aylarda bir durağanlık yaşadığını ve bu durumun geçici bir durum olmasını umut ettiklerini dile getiren Dündar, kentsel dönüşümle beraber inşaat sektörünün uzun bir süre iş kapısı olmaya devam edeceğini söyledi.

 

 

Daha modern bir Artuklu için kentsel dönüşümle beraber, modern imar planlarının yürürlüğe girmesini beklediklerini dile getirdi.

 

 

Toplantıya misafir olarak katılan Mazıdağı Kaymakamı Fırat Çelik, MÜSİAD ‘Dost Meclisi’nin bir sonraki toplantısının Mazıdağı ilçesinde düzenlenmesi için Başkan M. Ali Dündar’a davette bulundu. Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.