​Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, TÜBİTAK toplantısına katıldı

​Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş, TÜBİTAK toplantısına katıldı

​Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, yeni TÜBİTAK'ın yeni destek programlarının tanıtımı toplantısına katıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Ülkemizin 2023 Yılı Hedefleri Doğrultusunda Yeni TÜBİTAK'ın Yakın Dönemdeki Destek Programlarının Tanıtımı Toplantısı"na katıldı.

TÜBİTAK tarafından, ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda yakın dönemde yürütülmeye başlanacak olan destek programları, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve diğer üniversite rektörlerinin katılımıyla, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından, TÜBİTAK Feza Gürsey Toplantı Salonu’nda kamuoyuna tanıtıldı.

"Ülkemizin 2023 Yılı Hedefleri Doğrultusunda Yeni TÜBİTAK'ın Yakın Dönemdeki Destek Programlarının Tanıtımı Toplantısı"nda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü birer konuşma yaptı.

Toplantıda TÜBİTAK'ın üniversiteler için yeni destek programları, TÜBİTAK Başkanı ve YÖK Genel Kurul Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından açıklandı.

TÜBİTAK Başkanı Mandal, ülkenin Ar-Ge ve yenilik ekosistemi ile ilgili kapsamlı bilgiler verdi ve yeni destekleri tanıttı.

Bu kapsamda tanıtılan desteklerin önemli bir kısmının Batman Üniversitesini doğrudan ilgilendirdiği belirtildi.

YÖK’ün Türkiye'nin 10 asıl ve 5 aday araştırma üniversitesini belirlediği bildirilirken, TÜBİTAK’ın bu araştırma üniversitelere yönelik yeni destek programlarını başlatacağı ifade edildi. Bu program sayesinde araştırma üniversitelerinin araştırma odak alanlarında kapasitelerini daha da geliştirmeleri beklendiği kaydedildi.

Konuyla ilgili üniversiteden yapılan açıklamada, “100/2000 YÖK Doktora Burs programında desteklenen bursiyerlerden TÜBİTAK'ın kriterlerini de taşıyor olanlara ilave burslar verilecek. Bu durumun 100/2000 YÖK Doktora Bursu Programı'na olan ilgiyi daha da artıracağı düşünülmektedir. Program kapsamında tanıtımı yapılan desteklerden bir diğeri de Sanayi Doktora Programıdır. Bu program kapsamında sanayinin ihtiyaçlarına yönelik konular üzerine doktoralarını yapacak olanlara burslar verilecektir. Bu program dahilinde doktoralarını tamamlayanların sanayinin Ar-Ge yetkinliği ve teknoloji üretme becerisine önemli katkılar sağlayacağı, hem sanayiyi hem de üniversiteyi yakından tanıma fırsatı yakalayacak bu kişilerin üniversite-sanayi işbirliğinde de anahtar rol oynayacakları öngörülmektedir.” denildi.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.