Batman'da eğitim çalıştayı yapıldı

Batman'da eğitim çalıştayı yapıldı

Batman'da "Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi-2 Projesi" eğitim çalıştayı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün "Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi-2 Projesi" eğitim çalıştayı Batman'da yapıldı.

Çalıştaya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Çalıştay, Atmalar'ın kısa bilgilendirme konuşmasının ardından Şemdinoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

Şemdinoğlu, Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi-2 Projesi'nin hayatın her alanında olan öğrenmenin geliştirilmesi için bakanlığın yürüttüğü bir çalışma olduğunu belirtti.

Yapılan açılış konuşmasının ardından İstanbul Bölge Koordinatörü Vehbi Özyurt ve Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmeni Doç. Dr. Bünyamin Atıcı sunum yaptı. "WEB Tabanlı Hayat Boyu Öğrenme Rehberliği" ve "Öz Değerlendirme" konularının işlendiği eğitim çalıştayı, Batman ve Uşak ilinde eş zamanlı olarak gerçekleşti.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünün toplantı salonunda güncellenen öğretim programlarının tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Akın Arı, Abdulhakim Doğu, Mehmet Işık, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Kurtaran, güncellenen öğretim programlarının öğrencilerin temel becerilerini kapsayan ve değerler eğitimine önem veren bir yaklaşım içerisinde hazırlandığını söyledi. Güncellenen programların felsefesinin ve içeriğinin öğretmenler tarafından doğru bir şekilde anlaşılmasının son derece önemli olduğuna değinen Kurtaran, bu sayede eğitim öğretim faaliyetlerinin niteliğinin artacağını ve öğrencilerin daha iyi bir geleceğe ulaşmaları için sağlam adımlar atmalarının sağlanacağını belirtti.

Kurtaran, konuşmasını şöyle tamamladı: "Eğitim müfredatında geçmişte zaman zaman değişiklikler yapıldı ancak en geniş kapsamlı değişiklik bu yıl gerçekleştirildi. Kamuoyuyla paylaşıldı, herkesin fikrini net bir şekilde ifade etmesi istenerek toplumun her kesiminden öneriler alındı, yapılan eleştiriler değerlendirmeye alındı. Bu çalışma sürecinde ciddi bir geri dönüt oldu ve bakanlığımız da bu geri dönütleri dikkate aldı. Eğitim dinamik olduğu için eğitim müfredatı da statik olamaz. Onun için eğitim müfredatı dinamik olmalı ve ihtiyaç duyulduğunda gerekli değişiklikler yapılabilmelidir. Müfredat tek başına nesil yetiştirmez. Müfredatı öğretmenin benimseyip kabullenmesi gerekir."

Konuşmanın ardından şube müdürleri, sorumlu oldukları alanlarda yapılan değişiklikleri anlattılar. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.