Batman’da il koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı
2018 yılı 2’nci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.
Batman İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılının 2'nci Dönem Toplantısı, Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda saat 14.00'te gerçekleştirildi.
Toplantıya; Vali Ahmet Deniz’in yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile kamu kurum müdürleri katıldı.
Vali Deniz toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, Batman'da yapılan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.
Yatırımcı 16 kuruluşa ait 299 projenin bulunduğunu aktaran Deniz, “Bu projelerin toplam tutarı 4 milyar 159 milyon 558 bin TL olup, bu projeler için 2018 yılı 2’nci dönem itibari ile bir milyar 420 milyon 649 bin TL harcama yapılmış. 2018 yılına ayrılan ödenek tutarı 912 milyon 473 bin TL’dir. Bu ödeneğin 255 milyon 966 bin TL’si harcanmıştır. Yapılan harcamalara göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 25, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 29’dur. Kış ayları olmasından dolayısıyla oranlar biraz düşük gözüküyor, yaz ile beraber hem nakdi, hem de fiziki gerçekleşme oranları artacaktır.” ifadelerini kullandı.
“4’üncü vizyon projemizi gerçekleştireceğiz”
Toplantıda söz alan Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 4’üncü vizyon çalışması hakkında bilgi verdi. Aksoy, “Mehmet Arif Bulvarından, Özgürlük Bulvarına, İpragaz’ın önünden geçen caddede 4’üncü vizyon projemizi gerçekleştireceğiz. Alo Tevşo pazarı ile ilgili gerekli kamulaştırma işlerini tamamladık, 5 milyon liralık bir kaynağın onanması işlemini bakanlıktan bekliyoruz, onaylandıktan sonra sezon sonuna kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Bu sene trafik düzeni ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene içerisinde 20 yeni kavşağı yapmayı planlıyoruz.” dedi.
“İluh Deresi projesinde karmaşık bir durum var”
İlin önemli sorunlarından olan İluh Deresi ile ilgili de konuşan Aksoy, “Üzülerek söylüyorum, İluh Deresinde biz onun sadece bir kilometresini, yani köprüden sağlı sollu 500 metreyi 15 ila 27 metrelik bir hat içerisinde regülasyon alanı haline getirmek için bir dizi çalışma yaptık. Önümüzde şöyle bir sorun var, o bir kilometrenin üzerindeki bina ve arsalar aynı kişilerin olsaydı biz bunu bir 30 milyonluk kamulaştırma bedeli ile anlaşma yoluna gidecektik. Ancak orada karmaşık bir durum var. Orada bir kişinin 10 dönüm arazisi var, zaman içerisinde 100 kişi ev senedi ile tapuya tescil ettirmeden yerler almış. Bu durumda bizi bir hayli zorluyor. Bu konuda yapmamız gereken çözüm süreç alıyor.” açıklamasında bulundu.
Toplantıda il ve ilçelerdeki sorunlar ile buralara yapılan yatırımlar masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunuldu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.