​Batman’da tarla okulu eğitim çalışması yapıldı

​Batman’da tarla okulu eğitim çalışması yapıldı

​Batman’da köylerde "Tarla Okulları Projesi" kapsamında buğday ve Antep fıstığı entegre programları çerçevesinde eğitimler verildi.

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Binatlı köyünde çiftçilere yönelik "Tarla Okulları Projesi" çalışmaları kapsamında buğday ve Antep fıstığı entegre programları çerçevesinde teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2012 yılında yapılan bitki sağlığı ve karantina bölge toplantılarında alınan kararlar neticesinde, 2014 yılından itibaren İl Müdürlükleri tarafından bitki sağlığı eğitim çalışmalarının tarla okulları şeklinde gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Yalçın, “Bu bağlamda ülkemizde bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitimlerine yeni bir vizyon ve ivme kazandırmak amacıyla Bakanlığımızca yaygınlaştırılmaya çalışılan "Tarla Okulları" çiftçi eğitim yayım çalışmaları çiftçilerimizin katılım ve motivasyonlarının sağlanması amaçlanmıştır. İlimiz merkeze bağlı Binatlı köyünde ‘Tarla Okulları Projesi’ çalışmaları kapsamında, buğday entegre ve Antep fıstığı entegre programları çerçevesinde teorik ve uygulamalı eğitimler verilmiştir.” dedi.

Eğitimin çiftçilerin gerçek ihtiyaçlarının tespit edilmesi amacıyla verildiğini ifade eden Yalçın, “Çiftçi tarla okulları ile üreticilerimizde; zirai mücadele, pestisit kullanımı ve ekonomik zarar eşiği gibi kavramlarda farkındalık oluşturulması, ürünlere göre ana hastalık ve zararlıların tanınması, ürün ve zararlı  organizmaların biyolojik dönemlerine göre izlenmesi, kimyasal mücadeleden önce alınması gereken tedbirler, kimyasal mücadele esnasında dikkat edilecek hususlar, üretim sırasında kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması ve bu bilincinin üreticilere aktarılması hedeflenmiştir. Tarla okulu eğitim çalışmasıyla, üreticiye pratik ve teorik bilgileri vermenin yanı sıra, uygulama kısmını da yerinde ve zamanında vermenin uygun olacağını düşündük. Bu sayede, çiftçinin üretim esnasında yaşayacağı hastalık ve zararlılara karşı, tam zamanında ve ivedi bir şekilde çözüm bulmayı amaçlıyoruz." diye konuştu.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.