​Bingöl-Sancak yolunun duble olarak doğru güzergahtan geçmesini istiyoruz

​Bingöl-Sancak yolunun duble olarak doğru güzergahtan geçmesini istiyoruz

Bingöl-Sancak beldesini birbirine bağlayan yolun duble yol yapılmamasına tepkiler devam ederken, vatandaşlar yolun doğru güzergahtan geçmesini istediler.

Daha önce Ankara’da davetiye usulüyle 30 kilometrelik Bingöl-Sancak yolunun KDV’siyle beraber 260 milyona ihale edilmesi, yolun duble yapılması yetkililerce dilendirilmesine rağmen yolun, 10, 12 metre genişliğine düşürülmesi, yüksek fiyata ihalesi ve güzergah tartışmaları devam ediyor.

Bingöl-Sancak yolu hakkında konuşan Bingöl Merkez Çiçekdere Köyü Muhtarı Yaşar Çeçen, yaklaşık 11 yıl önce yol projesinin Bingöl’den Çiçekdere Kalmen denilen bölgeden, Sancak beldesine geçmesi şeklinde projelendirildiğini ama gelinen noktada birilerinin isteği üzerine bölge halkının taleplerinin göz ardı edildiğini söyledi.

Muhtar Çeçen, şunları söyledi: "Bu yolun projesi yıllar önce beliydi şimdi ise değiştirilmek isteniyor. Söz konusu projenin geçtiği Kartal bölgesi yaz-kış sıkıntılı bir bölgedir. Araçlar, viraj ve rampalar nedeniyle geçmekte zorlanıyor. Kartal bölgesi dediğimizde köyle ilgili bir aksi durumumuz yok onlara karşıda değiliz. Sadece Kartal bölgesi çok sıkıntılıdır rampalar çok dik, o yoldan çok kaza oldu buna şahit olduk. Bu yol için daha rahat ve uygun bir yer varken neden Kartal bölgesinden yol götürülüyor bunu anlamış değiliz. Biz köylüler olarak bu yolun eski projede olduğu gibi o güzergâhtan geçmesini bekliyoruz. Kartal bölgesinin karşısında Kalmen dediğimiz bölgeden yolun geçmesi halinde, daha rahat, daha uygun ve daha kısa olmaktadır. Kartal’ın güney kısmıdır, buradan gitmesini bekliyoruz. Tüm bölge halka bu yolu buradan istiyor. Neden sıkıntılı bölge olan Kartal tercih ediliyor?  Biz bunu anlamış değiliz."

Çiçeklere Köyü Derneği Başkanı Ahmet Yürek de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bingöl-Sancak yolunun, projedeki değişiklikleri nedeniyle bölge halkında olduğu gibi Çiçekdere köylülerini de ciddi manada rahatsız ettiğini hatırlattı.

Bingöl-Sancak mevcut eski yoldan çok canların kaza da verdiklerini anlatan Yürek, "Bu saatten sonra verecek başka canımız yok. Şu an mevcut yolun çok dik, çok engebeli olduğu bütün bölge halkı tarafından bilinmektedir. Kartal köyü Kuzeyinden, daha az eğimli bir yol bölge dururken, niye ısrarla Kartal köyünün şu andaki yolundan projenin götürülmek istendiği ısrarları anlamış değiliz. Bizim amacımız daha elverişli, daha kullanışlı ve daha kısa bir yolun yapılmasını sağlamaktır. Kartal’da bizim köyümüzdür onlarla bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

“Şehirlerarası yolun duble ve doğru güzergahtan geçmesini istiyoruz”

Yolun medeniyet olduğunu dile getiren Yürek, "Yetkililerin söylediği gibi duble bir yolun yapılmasını istiyoruz. Eğer şu andaki yoldan, bu proje geçirilmiş olursa oradan meydana gelebilecek kazalardan bugün bu projeyi değiştiren insanlar sorumlu olacaktır. Bu bölgede birçok kaza sonucu insanlar öldü. Akrabalarımız öldü, bu saatten sonra hiçbir canın kazalarda gitmesini istemiyoruz. Bu yol sadece Bingöl, Sancak, Kiğı ve Adaklı yolu değil bu yol, Erzincan -Bingöl yoludur.  Tüm Türkiye’nin yoludur.  Bingöl, Erzincan oradan bu yol Karadeniz’e bağlanacaktır. Hiçbir yerde sıkıntı yok da neden sadece bu bölgede sıkıntı yapılmaya çalışılıyor. Gayemiz bölgemize güzel, kullanışlı, doğru bir yol kazandırmaktır.  İnşallah en kısa sürede yapılan yanlışlardan dönülür. Daha elverişli, daha sağlıklı yol bölgemize kazandırılmış olur. Çünkü biz de bu yolun hayalini yıllardır kuruyoruz. 20 yıldır bu yolu bekliyoruz. Bu yolun ikide bir polemik haline getirmek istenmesi bizleri rahatsız etmiş bulunmaktadır. Tüm Çiçekdere köyü halkı adına burada konuşuyoruz. Bu yolun, Kartal köyünün kuzeyinden geçirilmesi hem mesafeyi kısaltıyor hem de dik rampaları önlüyor." şeklinde konuştu.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.