Bingöl Umut Kervanı onlarca aileye umut oldu

Bingöl Umut Kervanı onlarca aileye umut oldu

Mart ayı faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı, 114 aileye 16 bin 917 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Mart ayı faaliyet raporunu açıklayan İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı),  mart ayında 114 aileye 16 bin 917 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.   

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi, Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2019 yılı Mart ayına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir,  "Mart ayında 144 aileye 16 bin 917 TL değerinde ayni ve nakdi yardımını yaptık. 100 aileye 7 bin 827 TL değerinde gıda, 11 aileye 6 bin 550 TL nakdi, 33 aileye 2 bin 540 TL kırmızı et yardımında bulunduk." dedi.

"İhtiyacınızdan artanı verin"  

İnfakın, cömertliğin göstergesi olduğunu belirten Demir, "İnfak, Allah'a ibadetin öyle bir parçasıdır ki, onsuz din olmaz. Bir insanın gönlünde yaktığı iman ışığının devamı, ancak namaz-infak ikilisiyle yürür. Cömertliğin göstergesi olan 'infak' kavramı, Kur’an’da türevleriyle birlikte 73 yerde geçmektedir. Muaz bin Cebel ile Sa'lebe, Hazreti Peygamber'e, 'Kölelerimiz ve hısımlarımız var. Bunlara malımızdan ne şekilde ve ne miktarda harcayalım?' diye sorduklarında, şu ayet inmişti; 'Sana hangi şeyi infak edeceklerini, nafaka vereceklerini sorarlar. De ki: İhtiyacınızdan artanı verin.' (2/Bakara, 219). Zekât farz kılınmadan önce, kazanç sahipleri, bu ayete göre, her günkü kazançlarından kendilerine yetecek kadarını alır, gerisini tasadduk ederlerdi. Altın, gümüş gibi nakit sahipleri de bir yıllık geçimini ayırır, geri kalanını Allah yolunda harcarlardı (S. Buhâri, Tecrîd-i Sarih Terc. 11/ 371). Kur'an-ı Kerim'in pek çok ayetinde varlıklı müminlere, 'Allah yolunda infak' emir ve tavsiyesinde bulunulmuş, Allah yolunda harcayanlar övülmüştür." ifadelerini kullandı.

"Mal ve servet insan için bir imtihandır"

İnfakın ölçüsünün Allah rızası olduğunu anımsatan Demir, "Verilen maddî bir varlığın infak olabilmesi için her şeyden önce onun Allah rızası için verilmesi gerekmektedir. Cömertlik vasfının elde edilebilmesi için; yardımın gönüllü olarak yapılması (59/Haşr, 5; 57/Hadîd, 11-18; 5/Mâide, 13); karşılığında hizmet, övgü, mükâfat beklenilmemesi (76/İnsan, 8-l0); yardım edileni rencide edebilecek davranışlardan kaçınılması (2/Bakara, 263-264); yapılan yardımın sahibi katında üstün bir değeri olması (3/Âl-i İmrân, 92) şarttır. Kur'an-ı Kerîm'de cömertlik, cihad ile aynı seviyede tutulmakta; Allah'ın insanlara verdiği rızıktan diğer kulların da yararlandırılması istenmektedir. (2/Bakara, 254) Cömertliğin, kıyamet gününde insanı her türlü sıkıntı, elem ve kederden kurtarmaya vesile olacağı bildirilmektedir.(2/Bakara, 222) Cömertlik alışverişe benzetilmekte; Allah Teâlâ'ya verilen bir borç olarak temsil edilmektedir. (2/Bakara, 244; 5/Mâide, 13; 57/Hadîd, 11) Kalpler Allah yolunda infak ile cömertçe davranış sayesinde temizlenir. (bk. 92/Leyl, 17-20) Çünkü küfür ve nifaktan sonra kalbi karartan amillerden biri de aşırı mal sevgisi ve servete bağlılık arzusudur. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de, 'Serveti de düşkünce seviyorsunuz.' (89/Fecr, 20) diye buyurulur. İşte bu sevgi ile insan, 'Ben bu malı sarf edersem bana bir şey kalmaz.' korkusuna düşer ve hemen şeytan harekete geçer. 'Şeytan, sizi fakirlikle korkutur, size cimriliği emreder.' (2/Bakara, 268). Oysaki Allah Teâlâ'nın bildirdiğine göre, 'Mal ve servet insan için bir imtihandır.' (39/Zümer, 49-52) Bu imtihandan başarılı çıkmanın yolu da cömertçe Allah yolunda infak etmektir. (64/Teğâbün, 15-17)" diye konuştu.

"Mümin kalp, mal ile değil; iman ile mutmain olur"   

İnfakın, mutluluğun merdiveni olduğunu söyleyen Demir, "Alan kimse, nimetlerden geçici ve sınırlı bir şekilde yararlanırken; veren müminin hazzı kısa sürede sona ermez. Mümin kalp, mal ile değil; iman ile mutmain olur. Allah yolunda infak etmekle fakir düşeceğinden korkmaz. Kendisi hiçbir şey değilken Allah onu meydana getirmiş; vücut, göz, kalp, lisan ve sayısız nimetler bağışlamış ve mal sahibi yapmıştır. Bunlar Allah'a aittir. Öyle ise Allah'a güvenen birisi Allah yolunda ve Allah rızası için malını infak etmekten çekinmez. Bu çalışmalarda emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Demir, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL   

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.