Bitlis’in tarihi envanterleri gün yüzüne çıkıyor
Kültür Bakanlığı bünyesinde sürdürülen “Sokak Sağlıklaştırması Projesi” kapsamında, Bitlis’in tarihi envanterleri gün yüzüne çıkıyor.
"Sokak Sağlıklaştırması Projesi"yle Bitlis’in çehresi değişecek. Dar bir vadinin içinde yer alan ve birçok medeniyete beşiklik eden 7 bin yıllık kadim kent Bitlis’in tarihi, Kültür Bakanlığı bünyesinde sürdürülen “Sokak Sağlıklaştırması Projesi” kapsamında, gün yüzüne çıkacak.
Bitlis’in çehresini değiştirecek olan “Sokak Sağlıklaştırması Projesi” hakkında açıklamada bulunan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, “Kültür Bakanlığımızdan aldığımız projeyle burada bir restorasyon çalışması yürütüyoruz. Bildiğiniz üzere Bitlis Merkez Zeydan Mahallesi’nde bulunan Alemdar Sokak, Bitlis’in en tarihi mekânlarından biridir. Buradaki evlerin dış cephesinde temizleme çalışmaları var. Buranın kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarını bitirdik. Yüklenici firma çalışmaya başladı. İnşallah Bitlis’i, tarihi noktasında hak ettiği yere taşıyacağız. Bitlis Belediyesi olarak üzerimize ne düşerse yapacağız. Bitlis'in her tarafı tarih kokuyor.” dedi.
Bitlis'te, Mardin ile kıyaslandığında daha çok tarihi yapının bulunduğuna dikkat çeken Tanğlay, şunları söyledi:
“Bitlis’te, Mardin’in iki katı daha fazla tarihi yapı bulunmaktadır. Bunları biraz daha gün yüzüne çıkartmamız lazım. Restorasyonu tamamlayıp, insanlara tanıtmamız gerekiyor. Çalışmaları bitirerek, turistleri buraya çekip, Bitlis'in ne kadar kadim bir şehir olduğunu göstermemiz lazım. Bitlis, hem tarihi hem de kültürüyle büyük bir medeniyetin beşiğidir. Turizm danışmanlığı projemizle de Bitlis’te var olan tarihi gün yüzüne çıkaracağız. Bitlis'te neler vardı? Neler kaybolmuş? Bunu gün yüzüne çıkarabilmek için çalışıyoruz. Bir rehber oluşturarak, gelen turistlere gerçek manasıyla o tarihi anlatmak istiyoruz. Kulaktan duymakla değil, gerçek manasıyla tarihimizi göstermek istiyoruz.”
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.