Çalıştay, Kürt meselesinin çözümüne katkı açısından yararlı oldu
Diyarbakır’da gerçekleştirilen ‘Kürt meselesinde İslami çözüm çalıştayı hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğan Özlük, Çalıştayın, Kürt meselesinin çözümüne katkı sunması açısından yararlı olduğunu söyledi.
“Kürt Meselesine İslami Çözüm” adı altında Diyarbakır’da düzenlenen ve 3 bin 500 STK’nın destek vererek, 600 delege ile katılım sağladığı çalıştay sonrası değerlendirmelerde bulunan Muş Alparslan Üniversitesi Araştırma görevlisi Doğan Özlük, çalıştayın, Kürt meselesinin çözümüne katkı sunması açısından yararlı ve gerekli olduğunu söyledi.
Eğitim İlke-Sen Muş Temsilciği adına çalıştaya katılan Doğan Özlük, çalıştayı genel olarak olumlu ve yararlı bulduğunu ifade eden Özlük, “Geçen hafta sonu yapılan ve benim de Eğitim İlke-Sen adına katıldığım “Kürt Meselesine İslami Çözüm” çalıştayını genel olarak olumlu ve yararlı buldum. Tabi eksiği olmadığı anlamına gelmez. Ancak geç kalınmış olsa da hem İslami kesimlerin yakınlaşmalarına vesile olması hem de Kürt meselesinin çözümüne bir katkı sunması açısından yararlı ve gerekli buldum.” dedi.
Özlük, “Çalıştayın konusuna bakıldığında sadece bir programla ve bir çalıştayla amaca ulaşmanın mümkün olmadığı anlaşılır. On yıllardır devam eden, adeta kangrene dönüşen, sosyal, siyasi, dini, etnik, tarihi, ulusal ve uluslararası onlarca boyutu olan böylesine büyük bir meselenin çözümüne katkı sunmak için bir çalıştay elbette ki yeterli değil. Daha ötesi bu sorun, çalıştay olgusunu da aşan büyük bir sorundur. Ancak İslami kesimlerin Kürt sorununa dair sahici bir katkı ve öneri sunması için bir başlangıç olarak kabul edilebilir. Fakat hem çalıştayı oluşturan İslami yapıların ve bileşenlerin özellikle ağırlıklı olarak Kürdistan bölgesinde faaliyet gösteren tüm İslami yapıları kapsayacak şekilde genişlemesi; hem de çalıştayı aşan büyük kitlesel eylemliliklere ve faaliyetlere imza atması gerekir." ifadelerini kullandı.
Çalıştayın sonuç bildirgesinde çok önemli ve gerekli maddeler olduğunu söyleyen Özlük, “Çalıştayın sonundaki maddelerin geneline katılıyor ve önemsiyorum. Eksik bulduğum ve eleştirdiğim noktalar da var. Ancak bildirgede Kürt sorununa dair vurgulanan temel hakların verilmesi noktasında ciddi pratiklerin de ortaya konması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.