Çocuklarda Göz Tembelliği

Çocuklarda Göz Tembelliği

Göz tembelliği; gözün sinir tabakasını ve sinir yollarını tutan belirgin bir hastalık olmamasına rağmen kişinin görmesinin herhangi bir şekilde arttıramamasına denir.

 Göz tembelliği toplumda sık rastlanan ancak az bilinen bir konudur. Fark edilmesi zordur ve fark edildiğinde tedavi için geç kalınmış olabilir.

Göz tembelliğinde görme gözün öndeki kırıcı ortamlarından görüntü bir şekilde sinir tabakasına ulaşmaz ya da bulanık olarak ulaşacak olursa kişide göz tembelliği oluşur.

Göz tembelliğine neden olan durumların biran evvel ortadan kaldırılması ve görme sinirinin uyarılmaya başlanması gerekir.

Göz Tembelliğini Oluşturan Durumlar Nelerdir:

- Şaşılık

- Anizometropi ( Her iki göz arasında bir numaradan fazla fark veya her iki gözde ayrı ayrı oluşan astigmat, miyop ya da hipermetrop olması)

- Diğer göz hastalıkları

Tedavi; ilk etapta 10 yaşına kadar yapılabilir. Tedaviye ne kadar erken başlanırsa sonuç o kadar iyi olur. En başarılı olan sonuçlar 6 yaşına kadar alınmaktadır.

Göz tembelliği tanısı konulduğunda sağlam göz kapatılarak beyne bulanık gören gözün de gördüğü sinyali verilir. Kademeli olarak gözdeki görme yeteneğinin düzeltilmesi hedeflenir. Daha sonra gözlük kullanılarak iki gözün de sağlıklı olarak kullanılması sağlanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.