Çocuklarınızı cinsiyetine göre yetiştirin

Çocuklarınızı cinsiyetine göre yetiştirin

​Çocukların cinsiyetine göre yetiştirmeleri yönünde anne babalara büyük görev düştüğünü belirten, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu.

Malatya Battalgazi Belediyesi ile Milli Türk Talebe Birliği tarafından, Büyükşehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans salonunda "Duyarlı Aile, Bilinçli Gençlik" konferansı düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, çocukların eğitimi ve onları bekleyen tehlikeler hakkında ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Anne babalar olarak dikkat edilmesi gereken konuların başında çocukların cinsiyetine göre yetiştirilmesi gerektiğini sürekli dile getirdiklerini belirten Aslanhan, şöyle konuştu:

Anne ve baba olarak bize düşen görev ve sorumlukları yerine getirip getirmemek üzerinde duruyoruz. Şu anda dünyada en büyük proje 'cinsiyetsiz toplum projesi' bunun için müzik kanallarından, müzik gruplarından tutun da hayatın her alanında büyük bir saldırıyla karşı karşıyayız. Buna dikkat etmemiz lazım. Batıda birkaç senedir psikologlar ve pedagoglar bunu konuşuyorlar. ‘Anneler babalar çocuğunuz dünyaya geldiğinde kızınızı kız gibi, oğlunuzu oğlan gibi yetiştirmeye hakkına sahip değilsiniz. Kızınıza kız kıyafetleri, kızınıza kız oyuncakları, oğlana erkek kıyafetleri ve erkek oyuncakları alamazsınız. Sizin böyle bir hakkınız yok! Çocukları rahat bırakacaksınız. Çocuk kendi tercihlerini kendisi bulacak ve belli bir döneme geldikten sonra kendi cinsel tercihinde bulanacak.’ Geçen sene dünyada ilk defa İsviçre’de cinsiyetsiz anaokulu açıldı. Yakında Türkiye’de de göreceksiniz. Onun için diyoruz ki çocuklarınızı cinsiyetine göre yetiştirin. Anneler babalar dikkat edin şu an lise ve üniversite gençler arasında kızlar arasında lezbiyenlik erkekler arasında gay ve biseksüel aldı başını gidiyor. Anneler babalar bu konular hassas sizlerden rica ediyorum bu konuda sizlere çok büyük iş düşüyor.

"Çocuklara iş yaptırın korkmayın hem okul hayatlarında hem de iş hayatlarında başarılı olsunlar"

Hem erkek hem kız çocuğunun kimliğinin oluşmasında babanın çok büyük rolü olduğuna dikkat çeken, Aslanhan, "Özellikle babalar erkek çocuklarınızla çok ilgilenin çünkü anne ilgilendiğinde çocukların özgüveninde gerileme oluyor. Anne ilgilendiği zaman fazla koruyucudur. Çocuklarınızı izcilik faaliyetlerine, spor faaliyetlerine, yüzmeye gönderin. Peygamber efendimiz (Aleyhi Salatu Vesselam) bir hadis-i şerifte 'çocuklarınıza ata binmeyi, yüzmeyi, okçuluğu öğretin' diyor. Erkek çocuklarına sorumluluk vereceksiniz. Yük alacak, hayatın gerçeklerini öğrenecek. Anneler kızlarınıza iş yaptırın. Hem yemek yapsın hem bulaşıkları yıkasın hem de dersini yapsın. Çocuklara iş yaptırın korkmayın hem okul hayatlarında hem iş hayatlarında başarılı olsunlar." diye tavsiyelerde bulundu.

"Çocuklar akrabalarını tanımıyor ama futbolcu ile sanatçıları tanıyorlar"

Çocukların akrabalarını tanımaları gerektiğini belirten Arslanhan, şöyle devam etti:

Annenin teyzesi kimdir, babanın amcası kimdir? Diye sorduğunda bilmiyorlar. Ama futbol takımlarındaki futbolcuları, artisti, sanatçıyı biliyorlar ama kendi akrabalarını, yakınlarını tanımıyorlar. Lütfen çocuklarınızı akrabalarınızla tanıştırın. Doğup büyüdüğünüz köylerinize, bağınıza, bahçenize götürün davranışlarınızla onlara örnek olun. Anne babalar telefon ve televizyonu bırakamazken internetten vazgeçemezken LGS’ye ve üniversiteye hazırlanan kızından oğlundan nefsine hâkim olup iradesine sahip olmasını beklemezsin davranışlarınızla örnek olacaksınız. Televizyonu kapatacaksın kitabı eline alacaksın ki çocuk bakacak annesi babası kitap okuyor, anne güzel işlerle meşgul oluyor, baba hayırlı işlerle meşgul oluyor onlarda sizi örnek alacak. Çocuklarınızı koşulsuz sevin. Takdir alırsan değil, şunu yaparsan değil, benim evladım olduğun için ve Allah seni bana emanet ettiği için seviyorum deyin çünkü sevgi ekmek su gibi bir ihtiyaçtır. İnsan nasıl ekmeksiz susuz yaşayamıyorsa sevgisizde yaşayamaz.

Çocuklarınızın kiminle arkadaşlık ettiğinizi araştırın çünkü kişi arkadaşının dini üzerinedir"

Anne babaların çocukların okul yaşantısı ile ilgilenmeleri ve anlattıklarını dinleme tavsiyesinde bulunan Aslanhan, son olarak şunları söyledi:

"Özellikle anaokula, ilkokula ve ortaokula giden çocuklar eve geldiğinde size bir şeyler anlatmak istediklerinde onları güzelce dinleyin. Belki hayatları ile ilgili o kadar önemli ipuçları var ki öğretmeniyle arkadaşıyla yaşadıklarını anlatacak. Belki bir arkadaşı ona uyuşturucu hap verdi onu size anlatıp belki çocuğunu bir uçurumun kenarından uçmasını engelleyeceksin ama biz çocuklarımızı dinlemiyoruz. Özellikle çocuklar okulda ne yaptıkları ve yaşadıkları ile ilgili onları konuşturun ve onları dinleyin ve çocuklarınızın arkadaşlarını iyi tanıyın. Peygamber efendimiz (Salallahu Aleyhi Vesselem) bir hadis-i şerifte ‘kişi arkadaşının dini üzerinedir’ diyor. Bana arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim. Sana uyuşturucuyu kim verdi arkadaşım, sana ilk sigarayı kim verdi arkadaşım… İstanbul’da 3 yıl cezaevine seminerlere gittim. Gittiğim cezaevlerinden biri Ümraniye Kapalı Cezaeviydi. Her ay 500-600 kişi uyuşturucu satmaktan cezaevine girenlere seminer veriyordum. Tabi onlarla samimi olduk. Bir gün onlara sordum siz gençleri uyuşturucuya nasıl alıştırıyorsunuz? ‘Hocam anne babaları problemli olan ailelerin çocukları kucağımıza düşerdi. Biz onlara bedava hap veririz onları uyuşturucuya alıştırırız. Bir süre sonra alıştıktan sonra bizden hap isterler ama paraları yoktur. Bizde getirdikleri her adam başına hap ve para veririz. Onlarda genelde bize en yakın arkadaşlarını getirirdi.’ Dikkat edin çocukları ilkokula, ortaokula, liseye giden abi ablalarım çocuğunuzun sınıfında en az on arkadaşının adını soyadını ve nasıl bir ailenin çocuğu olduklarını bilmiyorsanız lütfen bu akşam anne ve babalığınızı gözden geçirin."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.