"Darbe girişimleri süreçlerinin enine boyuna irdelenmesi gerekir"

"Darbe girişimleri süreçlerinin enine boyuna irdelenmesi gerekir"

İGİAD tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği içerisinde tüm Türkiye'yi saran ve Türkiye ekonomisine direkt etki eden gündemdeki konular ışığında "Küresel dinamikler ve Türkiye Ekonomisi" konulu panel gerçekleştirildi.

İSTANBUL-Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliği içerisinde tüm Türkiye’yi saran ve ülke ekonomimize direkt etki eden gündemdeki konular ışığında “Küresel dinamikler ve Türkiye Ekonomisi” konulu panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Şükrü Alkan önemli açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Başkanı Alkan açıklamasında, gelinen noktada artık küresel dinamiklerin de siyasi ve ekonomik her türlü konunun içerisinde işlemeye başladıklarını belirterek, küresel dinamiklerin, sanayisi gelişmiş ulus devletlerini dahi etkileyebilecek çapta büyük müdahaleler yapmayı bugüne kadar bir şekilde başardığını söyledi.

 

Gezi olayları, 17 Aralık süreci ve 28 Şubat benzeri postmodern darbeler veya darbe girişimleri süreçlerinin enine boyuna irdelenmesi gerektiğini ifade eden Alkan. “Merkez Bankasının yüksek faiz artırımı kararı da diğer bahsi geçen süreçlerin bir devamı olarak istikrarlı büyümeyi baltalayıcı bir unsur oldu ve piyasayı daha çok gerdi. Paradan para kazanma dönemine tekrar dönülme algısı oluşmaya başladı ve bu durum piyasayı reelde derinden etkiledi.” Dedi.

 

Paradan para kazanan, rant sağlayan bir sistem değil, üretim ve üreticiye değer veren bir sistemin lazım olduğunu sözlerine ekleyen Alkan, “Bunları geçtiğimiz günlerde yayınladığımız bir basın bülteni ile de kamuoyu ile paylaştık. Önümüzdeki günlerde bir seçim süreci ve buna bağlı olarak ta bir seçim ekonomisine giriyoruz. İstikrara ve sağlam iradeye karşı yapılan bu senaryolar önümüzdeki günlerde de devam edeceğe benziyor. Ancak bu senaryolar inanıyoruz ki maya tutmayacaktır.” İfadelerine yer verdi.

 

Panelde ayrıca İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren bir değerlendirme konuşması yaptı.

 

Yard. Doç. Dr. Mehmet Babacan’ın yönetiminde Dr. Cemil Ertem ve Hikmet Baydar’ın konuşmacı olduğu panelde ise küresel piyasalar ve bu piyasaları etkileyen faktörler ele alınırken ayrıca kısa ve uzun vadede KOBİ’lere, sermaye sahiplerine, yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenilmemesi için çözüm önerileri sunuldu. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.