Dijital Medya Uzmanı Erdoğan: Gerçek hayatta farklı, sosyal medyada farklı bir Müslüman tipi olamaz!

Dijital Medya Uzmanı Erdoğan: Gerçek hayatta farklı, sosyal medyada farklı bir Müslüman tipi olamaz!

Sosyal medyadaki tehlikelere dikkatleri çeken Dijital Medya Uzmanı Abdulkadir Erdoğan, Gerçek hayatta farklı, sosyal medyada farklı bir Müslüman tipinin olamayacağını belirterek, Sosyal Medyanın tehlikelerine karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.

Dijital Medya Uzmanı Abdulkadir Erdoğan, sosyal medyanın olumlu ve olumsuz etkileri başta olmak üzere hem gençlere hem de ebeveynlere dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Erdoğan, ihtiyaçtan fazla sosyal medyada zaman ayırmanın gençleri yanlızlaştırdığını, iç dünyalarını tahrip ettiğini belirterek, sosyal aktivitelerle bunun önüne geçilebileceğini vurguladı.

“Sosyal medyaya gireceğimiz zamanları belirlemeliyiz”

Erdoğan, “Günde kaç saat sosyal medyada zamanınız geçiyor? Sosyal medyada geçirdiğimiz zamanlarda ne yapıyoruz ve ne elde ediyoruz? Gerekli midir bu kadar zaman harcamamız? Sosyal medya programımız var mı; canımızın istediği zamanlarda mı giriyoruz? Benzer soruları çoğaltabiliriz. Şimdi gelelim tavsiyelerimize;

*Olağanüstü gelişmeler ve mecburi yapılması gerekenler haricinde; sosyal medyaya gireceğimiz zamanları belirlemeliyiz.

*Sosyal medyaya niçin giriyorum? sorusunun cevabı bilinerek sosyal medyada zaman harcamalıyız. İhtiyaçlarımız neyse, onlara cevap bulacak şekilde değerlendirmeliyiz. Haber için mi, bir araştırma için mi, bir konu hakkında paylaşım için mi vs.

*Elde telefon sürekli sosyal medyada bir şeylerle uğraşan bir model olmamalıyız asla. Bulunduğumuz ortamlarda gerekmedikçe telefonu elimize alıp sosyal medyayı kullanmamalıyız.

*Sosyal medya kontrolsüz kullanıldığında zaman kaybından başka bir şey olmayacağını unutmamalıyız.

*Unutulmamalı: Hiçbir sosyal medya paylaşımı, aslî işlerimizden daha öncelikli değildir. Ne kadar önemli de olsa hiçbir paylaşım, ibadetlerimizi ertelemeye sebebiyet vermemelidir. Sosyal medyada vakit geçirmek, çocuklarımızla/kardeşlerimizle ilgilenmekten daha faydalı değildir. Bu örnekleri çoğaltabiliriz.” diye konuştu.

“Medya bir güçtür, hayatın gerçeğidir”

Günümüz gençlerinin çoğunun vakitlerini sosyal medyada veya oyun oynayarak geçirdiğini söyleyen Erdoğan, “Bu çok yanlış bir durum. Anne ve babaları da uyarmak ve kızmak yerine onları adeta teşvik ediyor. Her hal ve durumda, her zaman ve şartta, internette tek başımıza kaldığımız bir anda unutmamamız gereken bir hakikat; yüce Allah’ın bizlerden haberdar olduğu ve bizleri gördüğü hakikatinin bilincinde olmak. Sosyal Medya bir güçtür, hayatın gerçeğidir, mücadele alanıdır. Dikkat ederseniz; hemen hemen bütün kitlesel olayların mutlak surette medya ayağı vardır.” uyarısında bulundu.

Sosyal medyadaki kimi fake hesapların olduğunu bu hesapların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Erdoğan, “Kadın olduğu halde erkek ismi ve resmi kullanarak, erkek olduğu halde kadın ismi ve resmi kullanarak, gerçek kimliğini gizleyerek, türlü aldatmalara ve yalanlara başvurarak insanları kandırmaktan sakınmak gerekir. Gerçek hayatta farklı, sosyal medyada farklı bir Müslüman tipi olamaz. Mutfakta farklı, pazarda farklı bir yaşam biçimi olabilir mi?” dedi.

“Günahın sanalı olmaz, günah günahtır”

Erdoğan, son olarak şunları söyledi:

“Modern insanın günahla imtihanı daha çetin geçmektedir. Sanal ortamda işlenen günahların normal hayatta işlenen günahlardan hiçbir farkı yoktur. Günahın sanalı olmaz, günah günahtır.

Medyanın en çok tartışılması gereken yönü algımızı değiştirerek bizi de olduğumuz kişinin dışında bir kişiye dönüştürme kabiliyetidir. Kendini bilen, sahip olduğu mefkûrenin büyüklüğünden haberdar olan kişiler bu duruma pür dikkat etmelidirler.

Toplumlar kitleleştikçe yönlendirilmeleri kolaylaşıyor. Bizlerin yönlendirilmemesi gerekir, ‘yahu zaten sosyal medyadır burası’ deyip bazı şeyleri kulak arkası etmememiz gerekir. Aslında öyle bir duruma gelebilmeliyiz ki; bizler yönlendirmeliyiz, yön vermeliyiz.”

Daha fazla bilgi için Kadir Erdoğan'ın (https://www.instagram.com/kadirerdoqanorj/) instagram hesabını takip edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum