Diyarbakır'da konuşan Kurtulmuş: Batı medeniyeti eskide kalmıştır, vakit İslam medeniyetinindir

Diyarbakır'da düzenlenen Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu'na katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Sezai Karakoç'un dilinden İslam medeniyetine ve ırkçılığın bir hastalık olduğuna vurgu yaptı.

Dicle Üniversitesi 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu düzenlendi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Rıfat Ablay'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Sezai Karakoç'un hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Sinevizyon gösteriminin ardından Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Demirhan, Cihannüma İş birliği ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Avukat Rıza Yorulmaz, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker ve Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun selamlama ile açılış konuşmaları yaptı.

Selamlama ile açılış konuşmalarından sonra programa katılan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sezai Karakoç'un İslam Ümmeti'nin değeri olduğunu belirterek İslam medeniyetinin Türkiye'de ve bütün dünyada güçlü bir şekilde yer almasına vesile olduğuna dikkat çekti.

"Sezai Karakoç, İslam medeniyetinin bütün dünyada güçlü bir şekilde yer almasına vesile olmuştur"

Konuşmasına sempozyumun yapılmasında emeği geçen kurumlara tek tek teşekkür ederek başlayan Kurtulmuş, devamında Sezai Karakoç'un önemine değinerek "Sezai Karakoç sadece bir Diyarbakırlı değil sesimizin ulaştığı geniş coğrafyamızdandır. Sezai Karakoç, İslam Ümmeti'nin değeridir. Sezai Karakoç, Türkiye'de özellikle son 2 asırda verilen fikri-siyasi mücadelenin büyük sütunlarındandır. Sezai Karakoç'un Diriliş dergisi çerçevesinde ortaya koymuş olduğu fikirler, aslında diriliş neslinin de nasıl harekete geçeceğini kendi çağına taşımıştır." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş

Sezai Karakoç'un yaşadığı dönemdeki zorluklara rağmen cesaretle şiirlerini yazdığını vurgulayan Kurtulmuş, "Sezai Karakoç'un bizlere kazandırdığı en önemli kavramlardan biri 'medeniyet Kavramı'dır. Sezai Karakoç İslam MEt davasını Türkiye'de ve bütün dünyada güçlü bir şekilde yer almasına vesile olmuştur. Son zamanlarda eski emperyalist politikalara rahmet okutan neo-emperyal tezlerin coğrafyamızı ve İslam dünyasını ne hale getirdiğini analiz edersek Sezai Karakoç'un tespitlerinin ne kadar önemli olduğunu görmüş oluruz." dedi.

"Sezai Karakoç'a göre ırkçılık, insanlığın bir hastalığıdır"

Sezai Karakoç'un zihin dünyasında Batı medeniyeti'nin eskide kalmış başarısız ve vaktinin dolmak üzere olduğunu belirten Kurtulmuş, "Vakti gelmiş olan, söz sırası gelmiş olan medeniyet ise İslam medeniyeti'dir. Sezai Karakoç'a göre dağılıp parçalanmış, Batı karşısında yenilgi psikolojisi içerisinde hareket eden İslam Dünyası'nın artık pasif halini bir tarafa bırakarak güçlü bir şekilde kendisini ifade etmelidir. Sezai Karakoç'a göre ırkçılık insanlığın bir hastalığıdır. Bu hastalık İslam medeniyeti mensuplarını bölen bir virüs olarak görülmesinin doğru olduğu görüşündedir." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş konuşmasının devamında Sezai Karakoç'un İslam ümmeti ve Türkiye için oluşturduğu öneme değinerek Karakoç'u yaşanmış anekdotlarla anlatarak konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Program, sempozyum oturumu ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.