Diyarbakır'daki iş yerlerinin bin 182 elemana ihtiyacı var

Diyarbakır'daki iş yerlerinin bin 182 elemana ihtiyacı var

İŞKUR'un açıkladığı verilere göre, Diyarbakır'daki faal iş yerlerinin, çalışacak bin 182 elemana ihtiyacı olduğu belirtildi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Diyarbakır il Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, kentteki iş yerlerinin bin 182 elemana ihtiyacı olduğu belirtildi.

İnşaat, Toptan ve Perakende Ticaret, İdari ve Destek Hizmet Faaliyetleri sektörlerinin piyasanın önde gelen faaliyet alanları içerisinde olduğunun belirtildiği açıklamada, "Diyarbakır genelinde 20+istihdamlı işyerlerinin yüzde 4,7’inde 208 kişilik açık iş olduğu tespit edilmiştir. Diyarbakır genelinde açık iş oranı yüzde 0,4 olarak hesaplanmış ve en yüksek açık iş oranına sahip sektör yüzde 3,1 ile madencilik ve taş ocakçılığı sektörü olmuştur. Açık işi en çok olan iş yerleri yüzde 13,3 oranı ile madencilik ve taş ocakçılığı sektörü ve yüzde 13,2 ile imalat sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler beden işçisi, muhasebeci ve satış danışmanıdır. Açık işlerde en çok aranılan ilk üç beceri yeterli mesleki/teknik bilgi ve tecrübe, fiziki ve bedensel yeterlilik ve iletişim ve ifade yeteneğidir. İşverenler talep ettikleri açık işleri en çok akraba-eş dost ve kendi çalışanların aracılığı ile aramaktadır.” ifadelerine yer verildi.  

Açıklamanın devamında, “Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 14,5’inde 171 kişinin temininde güçlük çekilmektedir. Eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler kamyon şoförü, muhasebeci, beden işçisi (genel), elektrik teknikeri, inşaat kalıpçısı(ahşap),mermer işçisi, elektrik teknisyeni, satış danışmanı, pazarlamacı, şoför (yük taşıma) meslekleridir.” denildi.

Son olarak açıklamada, “Diyarbakır genelinde 20+ istihdamlı iş yerlerinde bin 204 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2018 yılı nisan ayı sonuna kadar istihdamlarının yüzde 2,4 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler elektrikçi (genel),mermer işçisi, seramik imal işçisi, alüminyum doğramacı, sıvacı, satış danışmanı ve inşaat kalıpçısı mesleklerinde istihdam artışı bekleniliyor.” denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.