Diyarbakırlılar: İsmail Heniyye'nin kanı akan son damla olmalı

Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı Şehid İsmail Heniyye'nin şehadeti hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşan Diyarbakırlılar, yaşanan acı hadisenin İslam ümmetinin gaflet uykusu ve liderlerin suskunluğunun sonucu olduğunu dile getirdi.

Filistin direnişinin önde gelen isimlerinden İsmail Heniyye, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu şehid oldu.

Heniyye'nin şehadet haberi İslam alemini hüzne boğarken Diyarbakırlılar, bu yaşanan acı hadiseden ders çıkarılması gerektiğini belirterek İslam aleminin aralarındaki tefrikaları bir yana bırakıp siyonizme karşı bir olmaları gerektiğini belirtti.

"İsmail Heniyye, Mescid-i Aksa'ya kendini ve tüm ailesini feda etti"

Yaşanan bu üzücü meselenin sadece bugün değil, yaklaşık 10 aydır devam ettiğini ve İslam aleminin suskun kaldığını dile getiren Mehmet Yurdaş, "Son olarak İsmail Heniyye şehid oldu, bizleri hüzne boğdu. Gerçekten boğazımız düğümleniyor ancak İslam alemi artık uyanmalıdır. Birlik olmalı, aralarındaki tefrikayı atmalıdır. Aksi takdirde teker teker bütün liderlerimizi ve değerli insanlarımızı suikastla şehid edecekler. Bu siyonizmin alçaklığıdır, ahlakıdır. İsmail Heniyye'nin şehadeti İslam aleminin son damlası olmalıdır. Çünkü söz konusu Mescid-i Aksa'dır. İsmail Heniyye, Mescid-i Aksa'ya kendini ve tüm ailesini feda etti." dedi.

Yurdaş, "Bugün ayakta olmalıyız ve uyku bizlere haram olmalı, yemek yemeyi dahi düşürmemiz lazım. Tüm İslam alemine ve liderlere çağrımız, bu yaşanan son suikast olmalıdır. İslam alemi ayağa kalkmalı ve siyonizm yeryüzünden silinmeli, eseri dahi kalmamalı. Çünkü bu insanlığa karşı suç işleyen bir makinadır. Müslümanların bir olmaları gerekir ki aksi durumda bir değil, iki sela okumamız gerekecek." ifadelerini kullandı.

"Küffar bir olmuş, İslam alemi ise uykudadır"

İsmail Heniyye'nin şehid edilmesinin nedenlerinin başında İslam ülkelerinin liderleri geldiğini söyleyen Muzaffer Deniz, "Küffar bir olmuş, İslam alemi ise uykudadır. Rabbim uyandırsın, birlik ve beraberlik nasip etsin. İnşallah zafer günü yakındır. Tüm Yahudi mallarına çizgi çekilmeli, reddedilmelidir. Yoksa sıra bize de gelecek." şeklinde konuştu.

Şehid İsmail Heniyye'nin şehadet haberini çok büyük bir üzüntüyle duyduklarını ifade eden Mehmet Mustafa Özdemir ise şunları söyledi:

"Yaramız ifade edilmeyecek kadar derindir. Özgünüz ancak ümitsiz değiliz. Bizimle veya başka biriyle Allah nurunu tamamlayacaktır. İslam ülkelerini işgal eden liderciklerden temennimiz onurlu bir duruş ve kararlı olmalılar. İsraile de gireriz diyorlar ama ilk önce İncirlik ve Kürecik üslerini kapatın! israille tümüyle ticaret kesilirse ve petrol vanaları kapatılırsa başka bir şey yapmaya gerek kalmaz. İsrail kendi kendine durur ve mesajı alır."

"Yemin olsun ki Gazze'ye askeri müdahale olursa düşünmeden milyonlarca genç en ön safta bulunacağız"

İsmail Heniyye'nin şehadetini tebrik eden Musap Selçuk, Gazze için yapılacak tek bir müdahalede milyonlarca gencin cihada hazır olduğunu kaydederek, "Gün geçmiyor ki israil bir katliama imza atmasın. İsrail, haddini aşalı çok oldu ve cesareti İslam ülkelerinin korkak liderleri rehavetinden dolayıdır. Meydanlara çıkıyoruz, sloganlar atıyoruz ama halkın gücü yoktur. İslam ülkelerinin liderleri tarafından fiilli bir adım atılması lazım. İsrail, bağırmayla ve çağırmayla anlayan bir örgüt değildir. Sadece silahtan ve güçten anlıyor. Allah'a yemin olsun ki eğer Gazze'ye yönelik bir askeri müdahale olursa hiçbir şekilde düşünmeden biz milyonlarca genç en ön saflarda bulunacağız." ifadelerine yer verdi.

Selçuk, "Vicdan sahibi olmak için Müslüman olmaya gerek yoktur. İsrail 75 yıldır Filistin'de haksız yere soykırım yapıyor. Nil'den Fırat'a kadar bütün topraklar kendilerine ait olduğunu iddia ediyor. Bu gerekçeyle çocukların, kadınların, savaşın hukukunu önemsemiyor ve haddini aşıyor." diye belirtti.

"Mescid-i Aksa özgür olana kadar Müslümana uyku haramdır"

"Filistin, ümmetin derdi ve ümmet artık uyanmalı" diyen Kumriye Aslan, "Yeter! daha kaç şehid vereceğiz? Rabbim, İsmail Heniyye'nin şehadetini kabul etsin. Artık birleşelim, tek vücut olalım, liva bayrağı altında buluşalım. Kapıları açsınlar, şehid olmak istiyoruz. Mescid-i Aksa özgür olana kadar Müslümana uyku haramdır. Artık bu gaflet uykusundan kalksınlar. Liderler israili yok etsin. İsteseler Azerbaycan'a, Karabağa gönderdikleri gibi Filistin'e de asker gönderebilirler. Gerekirse bizde gideriz. Yeter ki Mescid-i Aksa özgürlüğüne kavuşsun. Kardeşlerimiz orada parçalanıyor, şehid ediliyor. Allah, israili kahr-u perişan etsin." ifadelerini kullandı.

Gülcan Gizli ise, "Müslümanım diyen liderlerimizden adım atmalarını bekliyoruz. Çünkü biz halk olarak yeterince ayaklanıyoruz, bütün eylemlere katılmaya çalışıyoruz. Bizim siyasi bir etkinliğimiz yok, liderlerimiz bu konuda gerçek adımlar atılmasını bekliyoruz. Şehidin cumartesi günü yapılacak eylem çağrısından hemen sonra şehadetinin oluşu, bu pek normal bir şey değildir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.