Doğru Hasar Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü açıldı

Doğru Hasar Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü açıldı

​Merkezi Ankara’da bulunan Doğru Hasar Trafik Kazaları Danışmanlık Hizmetleri, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açıldı.

Trafik kazaları mağdurlarının sigorta kapsamında haklarını almaya yardımcı olan ve Türkiye’de 46 şubesi bulunan Doğru Hasar Trafik Kazaları Danışmanlık Hizmetleri, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü, Kızıltepe’de Genel Müdür Tamer Tezcan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Tepebaşı Mahallesi Dunaysır İş Merkezi birinci katta hizmet verecek olan Doğru Hasar Trafik Kazaları Danışmanlık Hizmetleri Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğünün açılışında Genel Müdür Tamer Tezcan ile Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mehmet Koçhan birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların okunan dua ve kurdele kesiminin ardından iş yerinin açılışı gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 46 şubeyle hizmet verdiklerini belirten, Doğru Hasar Trafik Kazaları Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Tezcan, 21’inci şubenin açılışını Kızıltepe’de gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Tezcan, "Genel Merkezi Ankara’da bulunan Doğru Hasar Merkezi toplamda 46 şubeden oluşmaktadır. Bugün Kızıltepe’de açılışını yaptığımız Güneydoğu Anadolu Bölgesi Genel Müdürlüğü 21’inci şubemiz. 2017 yılında kurulan bu şirket, kısa bir zaman da iyi bir yere geldi. Şu anki faaliyetimiz, trafik kazasından sigorta kapsamında zarar gören, sakat kalan veya vefat eden kişilerin haklarını almaya yardımcı olan bir firma olarak görev yapmaktayız. Bu konuda mağdur olan birçok vatandaşımız var. Mardin Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve gerek tüm Türkiye çapında bu işi yaparken kurumsal anlamda faaliyet gösteren şirketlerle bu işi yürütmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü piyasada bu işi yapıyoruz diye insanları kandıran birçok insan dolaşmaktadır. Onun için vatandaşların bunları iyice araştırarak yapmaları doğru yerde olmaları önemlidir." dedi.

Doğru Hasar Trafik Kazaları Danışmanlık Hizmetleri Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mehmet Koçhan ise Türkiye genelinde uzman ve deneyimli ekipleriyle kaza mağdurlarına hizmet sunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Bir kaza mağduru ya araç içerisinde ya da araç dışında ya da faili meçhul bir araç çarpıp kayıplara karıştığında plakası belli olmayan bir araç durumunda bizlere başvuruyor. Biz gereken incelemeleri ve gereken aktüel hesapları yaptıktan sonra mağdurun tazminatını 45 gün ile 2 ay içerisinde almaktayız. Şayet mağdurumuz kazadan dolayı kalıcı sakatlığı olmuşsa bu mağdurumuzun 6 ay ile bir yıl gibi belli bir tedavi süreci var. Ama biz en az 6 aydan sonra gereken durum bildiri raporuyla ya da herhangi bir devlet hastanesinden alacağımız heyet raporuyla maliyet oranı üzerinden diyelim ki; yüzde 20 maliyeti oldu. Biz bu yüzde 20 üzerinden aktüel hesaplama uzmanlarımızla aktüel hesaplamalar yaptıktan sonra aynı şekilde 45 gün 2 ay içerisinde dosyayı sonuçlandırmaktayız. Diyelim bir vatandaşın aracına bir araç çarpmış hasar görmüş, çarpan araç kusurludur ya da yüzde 50 kusurludur ya da yüzde 75 kusurludur. Kusur oranına göre biz hem aracın hasarını kusurlu olan sigorta şirketinden yaptırıyoruz. Ayrıca aracın değer kaybı olduğundan dolayı araç değer kaybını da alıyoruz. En kısa sürede mağdurun kendi hesabına yatırtıyoruz."

Doğru Hasar Trafik Kazaları Danışmanlık Hizmetlerinin trafik, tren, gemi ve uçak kazaları sonucu mağduriyet yaşayan vatandaşların tazminatını almakta yardımcı olduklarını aktaran Koçhan, Türkiye genelinde şimdiye kadar tahsil ve takip ettikleri 3 bin 500 dosyanın sonuçlandığını söyledi.

Kazalardaki zaman aşımı hakkında bilgilendirmede bulunan Koçhan, ölümlü kazalarda zaman aşımının 15 yıl, sakatlıklarda 8 yıl, araç hasarlarında ise 2 yıl olduğunu belirtti.

Koçhan, "Burada deniz olmadığı için deniz kazası olmuyor. Genelde bizim Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sadece trafik kazaları oluyor. Ama Doğru Hasar Trafik Kazaları Danışmanlık Hizmetleri olarak; deniz, tren, uçak kazası, gemi hasarları ve gemi içerisinde yaralanan veya vefat eden vatandaşlarımızın tazminatını almaktayız. Sigorta kapsamına giren tüm hasarları tahsil etmekteyiz." dedi.

Vatandaşların başka bir mağduriyet yaşamamaları için haklarını araştırmalarını, bu işi gerçekten yapan kurumsal firmalara başvurmaları tavsiyesinde bulunan Koçhan, son olarak şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın herkese itibar etmemelerini öneriyoruz. Öncelikle iyice bir araştırmaları gerekiyor. Araştırmadan sonra Doğru Hasar’a başvurmalarını öneririz. En yakın ve kısa süre içerisinde mağdurun hasarı neyse eksiksiz bir şekilde biz ilgili sigorta şirketinden tahsil edip mağdurun kendi hesabına yatırtıyoruz."

2010 yılında kaza geçirdiğini belinden ve kolundan yaralandığını söyleyen Hasan Ekinci, “Çok ağır yaralandım. 2 yıl sonra paramı alabildim. Daha sonra Mehmet Koçhan Bey’le tanıştım. Mehmet bey, ikinci defa bana tazminat aldı. Allah kendilerinden razı olsun." dedi.

Kazazede Salih Akalın ise "2011 yılında kaza geçirdim. Belimden, ayağımdan ve kafatasımdan yaralandım. Mehmet beyle tanıştık 6 ay gibi bir sürede mağduriyetimi giderdi. Daha sonra halamın oğlu kaza geçirerek vefat etti. Birçok avukata gittik, 'yüzde 90 kusurlu olduğu için tazminat alamaz' dediler. Mehmet beye ilettim 2 buçuk ayda sonuçlandırdı." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA) 






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.