Dua Yayıncılık’ın yazarları kitapseverlerle buluştu

Dua Yayıncılık’ın yazarları kitapseverlerle buluştu

Şanlıurfa’da açılan kitap fuarında okurlarıyla bir araya gelen Dua Yayıncılık yazarları Mehmet Göktaş, Abdulkadir Turan ve Hasan Sabaz okurları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Şanlıurfa’da geçtiğimiz hafta Rabia Meydanı’nda açılan kitap fuarında okurlarıyla bir araya gelen Dua Yayıncılık yazarları Mehmet Göktaş, Abdulkadir Turan ve Hasan Sabaz’a okurları yoğun ilgi gösterdi.

Fuar alanına gelen Göktaş, Turan ve Sabaz kendilerini bekleyen okurlarıyla selamlaşıp bir süre hasbıhal etti, okurlarının aldığı kitapları imzaladılar.

Kitap imzalatma sırasında kuyruğa giren kitapseverlerin hatıra fotoğrafları çektikleri görüldü.

Gençlerin kitaplara ilgisinin sevindirici olduğunu söyleyen Dua Yayıncılık yazarlarından Hasan Sabaz, kitap konusunda seçici olunması gerektiğini belirtti.

Sabaz, “Eski günlere göre canlılığı az ama son zamanlarda kitap satışlarının yayını göz önünde bulundurduğumuz zaman umutlarımızı tümüyle tüketmemize sebep olacak bir durum yok. Gençlerin kitaplara ilgisini görmek sevindiricidir. Kitap konusunda seçici olmak lazımdır. Kendimiz için faydalı olabilecek kitaplar arasında seçim yapmak elbette iyi olur. Aksi takdirde kısa döngü içerisine girebiliriz. Temiz olan zihnin bulanmasına da sebep olabiliriz.” dedi.

“Bütün kitaplar bir tek kitabın anlaşılması için yazılmıştır”

Sadece boş zamanlarda değil, okumak için özel bir zaman ayrılması gerektiğini söyleyen Sabaz, “Bütün kitaplar bir tek kitabın anlaşılması için yazılmıştır. Kitap için ayrıca bir zaman ayırmamız gerekiyor. Eğer boş zamanlarda kitap okuyalım diyorsak okumaya niyetimiz yok anlamına gelir. Bu tür fuarlar gençler üzerinde faydalı oluyor.“ şeklinde konuştu.

Bu tür kitap fuarlarının kitabı hatırlatması açısından faydalı olduğunu söyleyen Dua Yayıncılık’ın yazarlarından Abdulkadir Turan ise “Bu tür fuarların en büyük faydası kitabı hatırlatmasıdır. Kitap vardır diye uyarmasıdır. Okuma gerekliliğini hatırlatmasıdır. Bir simge gibi duruyorlar şehrin meydanlarında. Onları her gören kişi, ‘bu TV çağında, bilgisayar, facebook, twitter çağında kitap gibi bir şey varmış’ diyerek hatırlamış oluyorlar. Bu sebeple çok faydalı ve yararlı görüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Okurken insan, kendi ihtiyacına göre okumalıdır”

Hangi konularda ilmi açık varsa o konular üzerinde kitap okunması gerektiğini sözlerine ekleyen Turan, son olarak şöyle konuştu: “Oku ama Rab’ın adıyla oku işte biz buna inanıyoruz. Okumak fayda verecekse olmalıdır. Okurken insan, kendi ihtiyacına göre okumalıdır. Hangi konuda açığı varsa doğrudan o açığı kapatmaya doğru olmalıdır. Bir niyet üzerine olmayan her türlü amel boş ameldir. Bundan dolayı boş zamanı doldurmak için değil bir amaca göre okunmalıdır. Bu vesileyle okurlarımızın ilgisini oldukça iyi gördüm. Gelip kitap alıyorlar.” (Ramazan Casuk- İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.