Dünyayı kalem ucuna işliyor

Dünyayı kalem ucuna işliyor

​Mardinli Ramazan Bala, kurşun kalem ucunu sanat eserine dönüştürerek, dünyayı adeta kalemin ucuna işliyor.

Mardin'de 19 yaşındaki Ramazan Bala, sadece bir neşter yardımıyla gemi, kule, tren, minare, namaz kılan insan figürü, Galata, Eyfel ve Pisa kuleleri ile Rabia işareti başta olmak üzere hemen hemen her figürü ve ismi kurşun kalem ucuna işliyor.

İLKHA’ya konuşan Bala, ilk başlarda figürleri tebeşire işlediğini, ardından kalem ucuna işlemeye başladığını kaydederek, elinin alışmasıyla artık çok rahat şekilde kalem ucunu sanata dönüştürdüğünü aktardı.

Bu çalışmayı dünyada çok az kişi tarafından yapılabildiğini belirten Bala, yoğun ilgi gören bu sanatı geliştirmek için destek bekliyor.

Kalem ucuna 29 harften oluşan alfabeyi sığdırdı

Figürlerin kalem ucuna işleme sürecinin figüre göre bazen 4 bazen de haftalar boyunca sürdüğünü kaydeden Bala, en çok zorlandığı ve hassasiyet gösterdiği figürün alfabe olduğunu aktardı.

Kalem ucuna 29 harften oluşan alfabeyi sığdıran Bala, en büyük hedefinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmini kalem ucuna işlemek olduğunu ifade etti.

Türkiye’de 3 dünyada 10 kişi bu çalışmayı yapıyor

Yapmış olduğu çalışmanın Türkiye’de 3, dünyada ise 10 kişi tarafından yapıldığını anlatan Bala, çalışmasının resmi bir adı olmamakla birlikte "Minyatür kalem heykeltıraşlık" adını verdiğini söyledi. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu çalışmaya yaptığını belirten Bala, lise öğrencisiyken öğretmenin tavsiyesi üzerine bu sanata başladığını ifade etti.

"Şu an Mescid-i Aksa üzerinde çalışıyorum"

Şu ana kadar yaptığı figürlerden bahseden Bala, "Çalışmalarım değişiyor. Günlük hayatta kullandığımız şeylerden başlayıp gördüğümüz canlı ve cansız her objeye kadar dayanıyor. Şu an malum gündemde Mescid-i Aksa var, onun ile ilgili çalışmalarım devam ediyor. Bitmiş çalışmalarım arasında gemi, kule, tren, minare, namaz kılan insan figürü, Galata, Eyfel ve Pisa kuleleri, Rabia işareti, isimler ve alfabe var." dedi.

"Sanatımı geliştirip dünyaya tanıtmak istiyorum"

Sanatını gören inşaların çok şaşırdığını ve nasıl işlendiğini merak ettiklerini ifade eden Bala, bir atölyesi olmadığı için fırsat bulduğu her yerde çalışmalarını yaptığını kaydederek yetkililerden destek beklediğini belitti.

Bala, "Eğer bir sponsor bulabilsem sanatımı daha da geliştirip tüm dünyaya tanıtmak istiyorum. Atölye olmadığı için çalışmalarımı sağlıklı yürütemiyorum. Sergi açamıyorum, bu yüzden destek bekliyorum." diye konuştu. (M. Salih Keskin  - İLKHA)
































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.