Eğitim-Bir-Sen'den Başbakanlık önünde oturma eylemi

Eğitim-Bir-Sen'den Başbakanlık önünde oturma eylemi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kimsenin öğretmenleri sahipsiz sanmaması, değersizleştirmemesi, öğretmenlerin yaptığı işi yok sayarak siyaset yapmaya çalışmaması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Güvenpark'ta oturma eylemi yaptı.
 
Grup ''Elektriğe yüzde 19 memura yüzde 3,5+4 zam'', ''Vermezsen ek ödeme kapıma da gelme'', ''Bedava kitaptan sonra bedava öğretmen projesine de start verildi'' yazılı pankartlar taşıdı.
 
Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, hükümet ile toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamadığını ve sürecin Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na kaldığını hatırlatarak, 81 ilde ''iş bırakma'' eylemi yaparak kendilerini yok sayanlara ''Biz varız'' diyen öğretmenleri kutladığını söyledi.
 
Memur-Sen olarak bugüne kadar iş bırakma eylemi yapmaya gerek duymadıklarına işaret eden Gündoğdu, ''Öğretmenler, Mili Eğitim ve Maliye Bakanları eliyle dövülüyorsa buna sessiz kalmayacağız. Kimse öğretmenleri sahipsiz sanmasın, değersizleştirmesin, öğretmenlerin yaptığı işi yok sayarak siyaset yapmaya çalışmasın'' diye konuştu.
 
-''Alın terini hesaplayan hesap makinesi''-
 
Son yapılan yasal düzenlemeyle memurların toplu pazarlık hakkına kavuştuğunu hatırlatan Gündoğdu, ancak, hükümetin toplu sözleşme masasına, alın terini hesaplayan hesap makinesiyle gelmediğini söyledi.
 
Hükümetin toplu sözleşme masasında diyalogda cömert, para vermede cimri olduğunu öne süren Gündoğdu, toplu sözleşme masasının akamete uğramasının sorumlusunun kamu işveren heyeti olduğunu savundu.
 
Toplu sözleşme masasına Türkiye'nin bugünkü fotoğrafını dikkate alarak yüzde 16 zam talebiyle gittiklerini anımsatan Gündoğdu, hükümetin zam tekliflerini eleştirdi.
 
Türkiye'nin gelir dağılımındaki adalet açısından OECD ülkeleri arasında 62'inci sırada olduğunu dile getiren Gündoğdu, ''Eşit işe eşit ücret'' kararnamesiyle öğretmen, öğretim elemanı ve hekim dışı sağlık personelinin unutulduğunu öne sürdü.
 
Ek ödeme mağdurları arasında en çaresizlerin öğretmenler ve öğretim elemanları olduğunu belirten Gündoğdu, şöyle devam etti:
 
''Yeni göreve başlayan bir öğretmen bin 624, bir okutman ise bin 840 lira maaş alıyor. Sayın Bakan Dinçer ise 'öğretmenlere en yüksek maaş veren ülkeler arasında olduğumuz' yönünde açıklama yaptı. Bu mu o verdiğiniz yüksek maaş- Para verip vermeyeceğinizi siz bilirsiniz ama kimse öğretmenleri yok sayamaz, değersizleştiremez.''
 
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin başladığına dikkati çeken Gündoğdu, kurula çağrı yaparak değerleme oranı olan yüzde 10,26'nın üzerinde yüzdelik zam ve 300 lira ek ödeme verilmesini istedi.
 
-Kılıçdaroğlu'na eleştiri-
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Gündoğdu, Kılıçdaroğlu'nun son iki grup toplantısında Memur-Sen'i ''yandaşlık yapmakla'' suçladığını hatırlattı.
 
CHP grup toplantısına KESK'in de katıldığını dile getiren Gündoğdu, ''Memura sahip çıkmanız için Memur-Sen'in referandumda hayır mı demesi gerekiyordu-'' dedi.
 
Gündoğdu'nun ''Bu bir başlangıç. Ek ödemeyi ya alacağız ya alacağız. Var mısınız-'' sözleri üzerine, alandakiler ''Varız' yanıtını verdi ve ''Ek ödeme yoksa iş de yok'' sloganı attı.
 
Memur-Sen'e bağlı diğer sendikaların da destek verdiği eyleme katılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Nerede adaletsizlik, insan hakkı ihlali varsa biz oradayız. Burada memurlara adaletsizlik söz konusu. Amaç buradaki adaletsizliğe karşı destek vermek'' dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen bağlı üyelerin eyleminin sat 19.00'a kadar devam etmesi bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.