"Elektrik olmadığı için sağlık hizmeti alamıyoruz"

"Elektrik olmadığı için sağlık hizmeti alamıyoruz"

Mardin'de elektrik kesintisi nedeniyle sağlık hizmeti alamayan Kızıltepeliler, yetkililere çağrıda bulunarak, sorunlarının giderilmesini istediler.

Mardin Kızıltepe'ye bağlı Medya Mahallesi'nde yaşanan elektrik kesintileri mahallelinin tepkisine neden oldu.

Kesintiler nedeniyle sağlık ocağı ve eczanenin hizmet veremediğini belirten mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulunarak, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Medya Mahallesi Muhtarı Veysi Erdem, defalarca telefonla aradıkları Dicle EDAŞ yetkililerinin, sorunlarına kayıtsız kaldığını savundu.

Erdem, "Turgut Özal Mahallesi ile birlikte yaklaşık kırk bin nüfuslu iki mahalleyiz. 6 No'lu Sağlık Ocağında her gün bu çileyi çekiyoruz. Vatandaş sağlık ocağına geliyor. Doktorlar 'Elektrik olmadığı için sistem çalışmıyor' diyorlar. Vatandaş artık ne yapacak? DEDAŞ’a gidiyoruz, derdimize çare bulmuyor. Altı aydan beri aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Yazdan beri 'Bize trafo lazım' diye söylüyoruz ama kış geldi hâlâ trafo gelmedi. Kime sesleneceğiz, derdimizi kime anlatacağız? Yetkililere sesleniyorum. Ne yaparsanız yapın. Biz perişan haldeyiz. Bir an önce derdimize bir çare bulun. Elektrik, internet olmadığı için doktorlar çalışamıyor, eczaneler iş göremiyor." dedi.

"Bir öğrenciye elektrik çarpsa hesabını kim verecek?"

Kopan elektrik tellerinin yerde olmasının çocuklar için tehlike oluşturduğunu dile getiren Erdem, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trafo panosunun halini geliyorsunuz. Şalter attığında DEDAŞ’ı arıyoruz, 'Bekleyin' diyorlar. Üç dört saat bekliyoruz ama gelmiyorlar. Yedi yaşlarındaki çocuklar gelip şalteri kaldırıyor. Saat 09.00'dan beri iki tel kopmuş, hâlâ yerdedir. Arıza ekibini arıyoruz, 'Yönlendireceğiz' diyorlar ama hâlâ gelmediler. Burası okul yoludur, yaklaşık altı bin öğrenci okula gidiyor. Allah korusun, birisine elektrik çarpsa bunun hesabını kim verecek? Artık buna kesin bir çare bulsunlar. Saat 04.00'ten 11.00'e kadar 362 telefon bana geliyor. 'Muhtar, elektrik yok' diyorlar. Muhtar ne yapabilir?"

“İlaç ihtiyacını karşılayamadığımız için mahalleli mağdur”

Elektrik olmadığından dolayı vatandaşların ilaç ihtiyacını karşılayamadıklarını ifade eden eczane teknisyeni Metin Kaya, "Kışa girdiğimizden beri elektrik yok. 25 dakikada bir şalter atıyor. Jeneratörü çalıştırıyoruz, o da bir yere kadar. Vatandaşlarla karşı karşıya geliyoruz. Doktorlarla beraber DEDAŞ müdürünün yanına gittik, herhangi bir şey yapamayacağını söyledi. Onlar bir şey yapamıyorlarsa biz vatandaş olarak ne yapabiliriz? Kendi işimizi kendimiz halledeceksek DEDAŞ’a ne gerek var? Burada halka hizmet sunmaya çalışıyoruz ama ilaç veremiyoruz, sisteme giremiyoruz. Bu durumda hem biz hem mahalleli çok mağdur durumdayız. Buzdolabında yaklaşık 50 bin TL'lik aşı var. Bunların, buzdolabında soğukta korunması gerekiyor. Bu şekilde nasıl koruyabiliriz? Halka bu şekilde nasıl verebiliriz? Bu ilaçlar bozulursa bunun hesabını DEDAŞ mı verecek? Bu şekilde devam etmez. En kısa zamanda elektrik sıkıntımızın giderilmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Günde üç saat elektrik verilmesine razıyız"

Sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle beyaz eşyalarının yandığını belirten mahalle sakinlerinden Şemsettin Kaya, “Ne buzdolabı ne çamaşır makinası ne televizyon kaldı. İkide bir elektrik gelip gidiyor. Bazen gidiyor, bir iki haftaya kadar gelmiyor. Elektrik sürekli gidip geldiği için eşyalarımızı yaktı. Çaresiziz, yetkililere sesleniyorum. Artık bir çare bulsunlar. Günde düzenli olarak üç saat elektrik verseler razıyız." ifadelerini kullandı.

Hasan Aslan, ayın 25 günü elektriklerinin kesik olduğuna değinerek, şunları söyledi: "Ayın 5 günü elektrik var, 25 günü yok. Eğer biz bu devletin vatandaşı değilsek elektriğin tümünü kesin. Yok, eğer biz de vatandaşsak elektriğimiz sağlam, düzgün olsun. Millette buzdolabı, çamaşır makinası kalmadı, hepsi bozuldu. Biz de insanız, biz de vatandaşız."

Eczaneden ilaç alamadığı için mağdur durumda olduğunu söyleyen Şeyhmus Aksoy, "Elektriğimiz yok. Doktora geliyoruz 'Sistem yok' diyorlar. Eczaneye gidiyoruz, sistem yok diye ilaç vermiyorlar. Nereye gidiyorsak perişanız. Kıştır, soğuktur. Perişan haldeyiz." dedi.

“Elektrik olmadığı için çocuklarım ödevlerini yapamıyor”

Elektrik sıkıntılarının giderilmesi için yetkililere seslenen Rabia Kılıç ise “Yetkililerden rica ediyorum. Bize elektrik versinler. Zaten hiç bir şeyimiz yok ama elektriğimiz olsun. Çok mağdur oluyoruz. Elektrik yok, su yok. Çocuklarımız okula gidiyor, ödevlerini yapamıyorlar. Hiçbir şey yapamıyoruz. Muhtara söylüyoruz. Muhtar, 'Yapabileceğim bir şey yok' diyor. Sadece elektrik istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.