“Elektronik Tebligatla mükellefler cezalı duruma düşebilir”

“Elektronik Tebligatla mükellefler cezalı duruma düşebilir”

Adıyaman Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nazif Atalay, vergilemede tebligatın hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan SMMMO Başkanı Atalay, “Gelir İdaresi 27.08.2015 tarihli Resmi Gazetede 456 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu (VUK) Tebliğini yayımladı. Tebliğe göre, kanun hükümlerine göre tebliği gereken elektronik imzalı evrak, elektronik tebligat sistemi kullanılmak suretiyle muhatabın elektronik tebligat adresine tebliğ edilebilecektir.” dedi.

Tebligat’ın vergilemede hayati derece öneme sahip olduğunu vurgulayan Atalay, “Örneğin, mükelleflere elektronik ortamda tebligat yapılıyor ve mükellefler bu tebligatlardan haberdar olmuyorlar ise, başlarına hiç de hoş olmayan durumlar gelebilir. Bakmışsınız ki milyonlarca ceza kesilmiş tarafınıza ve haberiniz yok. Sonra dava açmak istiyorsunuz ama, dava hakkınız kalmamış. Gerçekten de mükelleflere yapılan tebligatlar, örneğin dava açma süresini başlatmaktadır. Tebliğ tarihini izleyen günden itibaren 30 gün içerisinde dava açılmaz ise, dava açma hakkı kaybolacaktır. Yani mükelleflere elektronik ortamda tebliğ yapıldı ve mükellefler de 30 günlük dava açma süresinde tebligattan haberdar olmadı ise, dava açma haklarını kaybedecekler ve ödenecek vergi ve cezalar kesinleşecektir. Bu nedenle konuya gereken hassasiyet gösterilmelidir.” uyarısında bulundu.

Atalay son olarak, Elektronik Tebligat uygulamasının yılbaşı itibariyle başlayacağını hatırlattı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.