"En kaliteli suyu kullanıyoruz ancak bunun kıymetini bilmiyoruz"

"En kaliteli suyu kullanıyoruz ancak bunun kıymetini bilmiyoruz"

​Van'ın su kaynağının 3,5 milyon nüfusa yetecek kapasiteye sahip olmasına rağmen bilinçsiz kullanımdan dolayı 600 bin nüfusa bile yetmediğini belirten VASKİ Genel Müdürü, en kaliteli suyu kullandıklarını ancak kıymetinin bilinmediğini söyledi.

Van Merkez Kurubaş Mahallesinde mahalle halkı ile bir araya gelen Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, mahallenin bir kısmında yaşanan su ve kanalizasyon sıkıntıları ile ilgili incelemelerde bulundu.

Mahalle Muhtarı Nazım Tatar ile Azmi Tatar ve Nurettin Kasap'ın Genel Müdürlüğü ziyaret ederek, sorunlarını iletmesi ile mahalleye giden VASKİ Genel Müdür Tekataş, "Vatandaşlarımızın talep ve isteklerini yerinde inceleyerek sorunu kaynağından öğrenip, çözüm yolları arıyoruz" dedi.

Kurubaş Mahallesi'nin su sorununun çözümü için teknik ekiplerimizin araştırmasından sonra, gelen rapora göre duruma müdahale edeceklerini söyleyen Tekataş, su meselesinin kısa zamanda çözümü için çalışacağız. Ancak kanalizasyon için de imar durumuna bakılacak. İmar uygulamasının olmadığı yerlerde kanalizasyon çalışması yapılamıyor. Bunun çözümü için de Büyükşehirle görüşeceğiz" açıklamasında bulundu.

Van'a Bejingir su kaynağından gelen suyun 3,5 milyon nüfusa yetecek kadar bir kapasiteye sahip olmasına rağmen bilinçsiz kullanımdan dolayı 600 bin nüfusa bile yetmediğinin gerçeğini dile getiren Tekataş, "Türkiye'de Van, su cenneti olarak bilinir. En kaliteli suyu kullanıyoruz. Ancak bunun kıymetini bilmiyoruz. Biz şu anda saniyede 5 ton su pompalıyoruz.  İlimizde israf ve kaçak olmadığı takdirde Van'ın kaynak suyu yaklaşık 3,5 milyon insana yetecek kadardır. Şimdi aynı su sadece Van merkeze yetmez hale geliyor."

Kaçak su kullanımının kul hakkı olduğunu belirten Tekataş, "Bile bile kimse komşusunun hakkını gasp etmesin. Kul hakkını küçümsememeliyiz. Her canlının vazgeçilmezi olan suyun değerini bilerek kullanmak vatandaşlık görevidir. Var olan su varlığımızı boşa harcamak, kurumumuzun da alın teri ve emeğinin kaybı anlamına gelir. Su cennetindeyiz, bunun kıymetini bilmeliyiz." dedi.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.