Engelliler adına dergi satarak yardım toplayanlara itibar edilmesin çağrısı
3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Naile Altuntaş, Malatya'da engellilerin toplumdaki imajından faydalanarak "Engelli Bakış" adında bir derginin satıldığını ancak toplanan parayla Malatya'daki hiçbir engelliye yardım yapılmadığını söyledi.
Malatya'da faaliyet yürüten 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Naile Altuntaş, son aylarda Malatya'da "Engelli Bakış" adı altında bir derginin satılarak yardım toplandığını ancak söz konusu yardımların hiçbir şekilde engellilere ulaştırılmadığını söyledi.
Para toplayanların Malatya'daki engelli dernekleriyle hiçbir alakalarının olmadığını, kendilerinin Malatya'da "Dilenen Engelli" imajını sildiklerine dikkat çeken Altuntaş, tüm engellilerin, devletin sağladığı maaş desteklerine ulaşması için uğraştıklarını belirtti.
"Dergiyi satarak engellilere yardım ettiğini iddia edenlerin Malatya'daki engelli dernekleriyle hiçbir alakaları yoktur"
Altuntaş, "Son aylarda Malatya'da 'Engelli Bakış' adında bir dergi satarak engellilere yardım topladıklarını iddia eden şahısların, biz engellilerin toplumdaki imajından faydalanmak suretiyle çok sayıda dergi sattıklarını ve para topladıklarını öğrenmiş bulunuyorum. Dergiyi satan ve engellilere yardım ettiğini iddia eden derneğin Malatya'daki engelli dernekleriyle hiçbir alakaları yoktur ve Malatya'da topladıkları paralarla Malatya'da hiçbir engelliye yardım ettiklerini de duymadık. Söz konusu dernek yetkilisine ulaşıp durumu sorduk ancak bir cevap alamadık." dedi.
"Malatya'da 'Dilenen Engelli' imajını sildik"
Dilenme kültürünü tekrar geri getirmek isteyen bunun gibi "derneklere" imkân verilmemesi gerektiğini belirten Altuntaş, "Bizim için önemli olan şu: bizim adımızı ve Malatya'da yıllardır uğraşıp oluşturduğumuz saygın imajımızı kullanarak şehrimizin alicenap halkından topladığı paraları nerede, nasıl kullandığını bilmediğimiz bu dernekle mücadele etmemiz, dergi veya herhangi bir materyalin satışını yaptırmamamız, dolandırıcı iseler de devletimizi haberdar edip yasal önlemlerin alınmasını sağlamamız gerekmektedir. Biz, yıllardır, devletimizin de desteğiyle Malatya'da 'Dilenen Engelli' imajını sildik. Tüm engellilerimizin devletin sağladığı maaş desteklerine ulaşması için uğraşıyoruz. Bu maaşları yetmeyen engelli arkadaşlarımız ise ya bir şeyler satarak ya da yapabildikleri bir hizmeti sunarak gelir elde etmeye çalışmaktadırlar. Asla dilenmeyi düşünmemektedirler. Dilenme kültürünü tekrar getirmek isteyen bu ve bunun gibi 'derneklere' imkân vermeyelim." çağrısında bulundu.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.