Filistin BM'de gözlemci devlet statüsü kazandı

Filistin BM'de gözlemci devlet statüsü kazandı

Filistin gözlemci devlet statüsü kazandı. BM'de yapılan oylamada 138 ülke evet, 9 ülke hayır oyu kullanırken 41 ülke çekimser kaldı

Filistin için BM'de yapılan oylamada üye olmayan gözlemci devlet statüsü verildi. Oylamada 138 ülke evet, 9 ülke hayır oyu kullanırken 41 ülke çekimser kaldı.

Filistin'in BM'deki ''gözlemci kuruluş'' olan statüsünün ''üye olmayan gözlemci devlet'' statüsüne yükseltilmesi talebinin oylanacağı toplantı başladı.

BM Genel Kurulu'ndaki toplantıda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da konuşma yapması bekleniyor.

Konuşmaların sonunda yapılacak oylamada Filistin'in statüsü salt çoğunluğun desteğini sağlaması durumunda üye olmayan gözlemci devlet statüsüne yükselecek.

DAVUTOĞLU SIRBİSTAN'DAN FİLİSTİN'E DESTEK İSTEDİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin'in ''gözlemci üye'' statüsü başvurusunun oylanacağı BM Genel Kurulu'nun başkanı Vuk Jeremic ile görüştü.

Vuk Jeremic'in ofisinde gerçekleşen görüşmede, Filistin'in statü değişikliği talebi ve bölgedeki gelişmeler değerlendirildi.

Bakan Davutoğlu, BM Genel Kurulu'nda Filistin'in BM'de üye olmayan gözlemci devlet talebinin oylanacağı, ''Filistin Sorunu'' konulu toplantıya katılacak.
 Filistin , Birleşmiş Milletler 'de (BM ) üye olmayan gözlemci devlet statüsü kazandığı oylamada 138 ülke evet, 9 ülke hayır oyu kullanırken, 41 ülke ise çekimser kaldı...

Hayır oyu kullanan ülkeler arasında İsrail, ABD ve Kanada'nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti, Panama ve dört Pasifik ada ülkesi bulunuyor.

Oylamada hayır oyu kullanan Pasifik ada ülkeleri, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru ve Palau.Pasifik ülkeleri, BM'de genellikle ABD ve İsrail'i destekliyor.

Resmi evrak fotoğrafında da görüldüğü gibi, önünde "Y" simgesi olan alan ülkeler 'Evet' diyerek Filistin'e destek oyu kullandılar. "N" simgesi yer alan ülkeler "Hayır" diyerek reddettiler ve "A" simgesi yer alan ülkeler ise çekimser kaldılar.

İşte oy kullanan ülkelerin, nasıl karar verdiklerini gösteren resmi evrak:



  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.