Gaziantep'te 1 Mayıs Covid-19 nedeniyle 9 kişiyle kutlandı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Gaziantep Şubesi tarafından basın açıklaması düzenlendi.
Kırkayak Parkı Meydanında Coronavirus tedbirleri kapsamında 9 kişinin sosyal mesafe kuralına dikkat ederek, katıldığı basın açıklamasında, insanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi talebinde bulunuldu.
9 kişinin katıldığı basın açıklamasında, basın açıklamasını Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Gaziantep Şube Halil İbrahim Tanrıöver okudu.
Açıklamasına rahmet, bereket ve mağfiret ayı Ramazan ayının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Tanrıöver, “HAK-İŞ olarak bu 1 Mayıs'ta, kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesini istiyoruz. Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine ‘hayır’ diyoruz. Bütün sağlık emekçilerimiz için eşit haklar istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen emekçilerin TİS sürelerinin öne çekilmesini istiyoruz. Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesi istiyoruz. Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha da yaygınlaştırılmasını istiyoruz.” dedi.
“Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz”
Açıklamasının devamında Tanrıöver, şunları söyledi: “HAK-İŞ olarak insan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Vergi adaletsizliklerinin giderilmesini, ücretlerdeki yüksek vergi dilimlerinin düşürülmesini ve asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını istiyoruz. Asgari gelir desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Yoksulluğun önlenmesini, kayıt dışı çalışmanın sonlandırılmasını istiyoruz. Biz ücretliler, milli gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artışından hak ettiğimiz payı istiyoruz.”
“Her türlü ayrımcılıktan uzak, insan odaklı etkin politikalar istiyoruz”
“İnsanı merkeze alan, daha adil ve sürdürülebilir bir dünya ve Türkiye ekonomisi istiyoruz” diyen Tanrıöver, “Çalışanlara yönelik şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Çocuk istismarının önlenmesini, kadına yönelik şiddetin engellenmesini istiyoruz. İstihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını istiyoruz. Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânlarının geliştirilmesini istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılmasını istiyoruz. Her türlü ayrımcılıktan uzak, insan odaklı etkin politikalar istiyoruz. Hangi ülkeden olursa olsun ülkemize sığınan mülteci ve göçmen kardeşlerimiz için, entegre edilebilir, sürdürülebilir, ulusal ve uluslararası uyum politikalarının geliştirilmesini istiyoruz. 83 milyon vatandaşımız ve 4 milyon göçmen kardeşimiz ile birlikte Türkiye'yiz diyoruz. Hepimizin eşit haklardan, eşit şartlarda ve eşit sorumlulukla yararlanmasını istiyoruz. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, tüm dünyada barış, özgürlük, adalet ve demokrasinin sağlanmasını istiyoruz.” diye konuştu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.