Gaziantep’te Turizm Çalıştayı yapıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Destekleme Eğitim Vakfı iş birliğinde “Turizm Çalıştayı” düzenlendi.
Gaziantep’in eşsiz doğası, tarihi dokusu ve kültürüyle dünyaya tanıtmak, bölgeyi turistler için cazibe merkezi haline getirmek amacıyla düzenlenen çalıştayda, sektörde küresel anlamda etkisini sürdüren trendlerden yola çıkılarak şehrin tanıtımı konusunda yapılması gerekenler değerlendirildi, yol haritası belirlendi.
Çalıştayda, dünyada güncelliğini koruyan turizm trendleri, deneyimleme, yerellik, doğallık, lezzet, dijitalleşme, sağlık ve tasarım başlıklarından yola çıkılarak kentin turizm potansiyeli ele alındı.
Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, çalıştay raporlarının Gaziantep için çok faydalı olacağını söyledi.
Gül, “Türkiye’nin ve dünyanın her tarafında pandemi ile boğuşulurken bugünlerin geçeceğini, turizmin tekrar gündeme geleceğini ve insanların gezeceğini düşünmenin çok önemli. Türkiye’de bu işi bilen iki kişinin davet edilmesi ayrı bir değer taşıyor. İnanıyorum ki Gaziantep potansiyelini sizlerle birlikte bulacak. Bugünler de geçtiğinde elde edilen raporların çok faydalı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
“Turizm, kentin yaşadığı birçok sorunun çözümü demektir”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “Geçmişten geleceğe, yerelden evrensele söyleyecek çok şeyimiz var. Bizim bir hikayemiz var. 2002’de yola çıktığımız zaman ‘4 T’ dediğimiz, taşımacılık, tarım, turizm, toprak diye başladık. ‘Bu şehirde turizm memleketi değil’ denilen günlerden bugünlere kadar geldik. Gaziantep’in çok ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu söylediğimde henüz Fırat Nehri’nin eşsiz sularına ev sahipliği yapan Rumkale’den herkes bir haberdi. Gaziantep’te büyük bir medeniyet ve yetişmiş insan gücü var. Turizm, istihdam, ekonomi ve kentin yaşadığı birçok sorunun çözümü demektir. Kültür turizmi üzerine insanlara başka bir şey söylememiz gerektiğini gördük.” ifadelerini kullandı.
“Rumkale’nin üstünde büyük bir yaşam var”
5 antik kentin restorasyonu için önemli çaba sarf ettiklerini belirten Şahin, “Rumkale ve Zeugma hattı bir insanın ölmeden önce görmesi gerektiği bir bölge. Muhteşem bir doku, doğa ve kültür yer alıyor. İşte bizim bu görsel şöleni dünyaya duyurmamız lazım. Bu kapsamda Türkiye’ye en büyük cam teras için kolları sıvadık. 6 ay sonra cam terasımız hazır olacak. Herkes o cam terasta menengiç kahvesini gelip içebilecek. Rumkale’nin üstünde büyük bir yaşam var. Yeni trendlerde artık karavan turizmi yer alıyor. Daha butik yerlerde insanların lokal yaşayacağı alanlar tercih edilmeye başlandı. Memleketin gücünden tam anlamıyla haberimiz yok. Kalenin içerisinde 10 kilometreye kadar ulaşan tünellerimiz bulunuyor. Kasteller ve livaslar var. Uluslararası network’un nereye gittiğini görüyoruz. Çalıştaydan çıkan sonuçlar bizim yol haritamız olacak.” şeklinde konuştu.
Turizmin duayenlerinden Dr. Cem Kınay da Gaziantep’in doğru incelediğinde dünyada sayılı şehirler arasında yer aldığının görülebileceğinizi söyledi.
Gazeteci Elif Dağdeviren ise kültür ve markalaşmaya yönelik bir sunum yaptı.
Çalıştaya, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Şehitkamil Belediye Başkanı Yardımcısı Murat Özgüler, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Akıncı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.