Gazze'de 20 binden fazla çocuk kayıp

Gazze'de 20 binden fazla çocuk kayıp

İnsani yardım kuruluşu Save the Children, Gazze'ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana 20 binden fazla çocuğun kaybolduğunu, çocukların enkaz altında, toplu mezarlarda ya da gözaltında olabileceğini açıkladı.

İngiltere merkezli Save the Children (Çocukları Kurtarın) Vakfı'na göre, Gazze'de geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana devam eden çatışmalarda 20 binden fazla çocuk kayboldu.

Akıbeti bilinmeyen çocukların bir kısmının enkaz altında veya isimsiz mezarlara gömülmüş olabileceği, bir kısmının ise gözaltına alınarak ailelerinden kopmuş olabileceği belirtildi.

Save the Children ekipleri, Refah'taki son saldırıların daha fazla çocuğu ailelerinden ayırdığını ve onları koruyan aileler ve topluluklar üzerindeki baskıyı artırdığını bildirdi.

Gazze'de en az 17 bin çocuğun ailesinden koptuğu, yaklaşık 4 bin çocuğun ise enkaz altında olduğu tahmin ediliyor.

Çocukların gözaltına alındığı, zorla Gazze'den çıkarıldığı ve kötü muamele ve işkence gördükleri de ifade edildi.

Save the Children (Çocukları Kurtarın), ailesinden ayrı düşen çocukları korumak için acil önlem alınması gerektiği uyarısı yaptı.

Save the Children, ailelerin tamamının yok olduğu ve giriş kısıtlamalarının gerekli ekipman ve uzmanların girmesine engel olduğu durumlarda, bir cesedin kimliğinin en yakın akraba tarafından doğrulanmasının neredeyse imkansız olduğu konusunda uyardı.

Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 14 binden fazla çocuk hayatını kaybetti. Bu çocukların neredeyse yarısının kimliği, bedenlerinin tanınmaz hale gelmesi nedeniyle tespit edilemedi.

BM uzmanları, toplu mezarlarda bulunan çocukların çoğunda işkence belirtileri tespit edildiğini, bazılarının ise canlı canlı gömülmüş olabileceğini belirtiyor.

9 Haziran itibariyle Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan yaklaşık 250 Filistinli çocuğun akıbeti de bilinmiyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.