Gazze'de hastalar "ilaç yetersizliğinden" şehid oluyor

Gazze'de hastalar "ilaç yetersizliğinden" şehid oluyor

Gazze'deki sahra hastanelerinin koordinatörü Mervan el-Hems, siyonist işgal rejiminin saldırıları nedeniyle bazı hastaların ilaç yetersizliğinden şehid olduğunu söyledi.

"Gazze Şeridi'ndeki sağlık durumu felaket" diyen Mervan el-Hems, "İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana hastaneleri hedef alması nedeniyle durum daha da kötüleşiyor" ifadelerini kullandı.

Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesinin hasta ve yaralılarla dolu olduğunu belirten Hems, "Daha fazla hasta ve yaralıyı almaya yetecek kadar yatağımız yok. Tıbbi stok tükeniyor ve bazı hastalar ilaç yetersizliğinden şehid oluyor" dedi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'nin alt yapısını hedef alması nedeniyle Hepatit başta olmak üzere bulaşıcı hastalıkların yayıldığına dikkati çeken Hems, halkın zor koşullar altında temin ettiği suların da içmeye elverişli olmadığını belirtti.

Hems, "Kıtlık Gazze Şeridi'nin kuzeyini kırıp geçiriyor ve çocuklar için yetersiz beslenmenin önüne geçemiyoruz" şeklinde konuştu.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden salı günü yapılan yazılı açıklamada 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğu bildirilmişti.

Siyonist rejim sözde ordusunun, 7 Mayıs'tan bu yana kapalı tuttuğu ve Gazze Şeridi'nin dış dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olması, gıda sıkıntısıyla karşı karşıya bulunan Gazze halkını önemli ölçüde etkiliyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.