Gazze’nin kuzeyi açlıktan ölüyor!

Gazze’nin kuzeyi açlıktan ölüyor!

Gazze’nin kuzeyinde binlerce anne, baba ve çocuk her sabah ailelerini açlıktan ölme tehlikesinden kurtarmak için bir lokma yiyecek aramaya çıkıyor.

Filistin Enformasyon Merkezini haberine göre Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Said Selim, 6 kişilik ailesini doyurabilme ümidiyle her gün caddeleri ve sığınma merkezlerini dolaştığını söyledi.

Ailenin tüm fertlerinin meşakkatli işler yapmak zorunda olduğunu belirten Said Selim, çocukların uzak mesafelerden su getirdiklerini, annelerinin yakmak için odun toplayıp kocalarının yemek yapacak bir şeyler bulup getirmeleri ümidiyle beklediklerini ifade etti.

Birçok kez yiyecek bulamadan eve eli boş döndüğünü belirten Said Selim, işgal güçlerinin Cibaliya’ya operasyon düzenlemesinden sonra Gazze’nin kuzeyine insani yardım ulaşmadığını, pazarda az miktarda un ve birazcık konserve kaldığını, onların da fiyatlarının çok yüksek olduğunu bildirdi.

İşgal ordusu Rafah’a operasyon başlattığı 7 Mayıs’tan bu yana Gazze’nin kuzeyine sıkı bir şekilde abluka uyguluyor ve insani yardım girişine izin vermiyor.

Gazze’deki Hükümet Enformasyon Ofisi, Gazze kentine ve kuzeyine açlık tehlikesinin hızla yaklaştığı uyarısında bulunarak, her iki bölgede de yiyecek bulunmadığını ve insanların ağaç yaprakları yediklerini belirtmiş, uluslararası topluma seslenerek işgal rejimini kapıları açmaya ve insani yardım girişine izin vermeye zorlamasını istemişti.

Gazze’nin kuzeyinde yiyecekle birlikte bebek maması ve ilaç sıkıntısı da çekilirken, doktorlar bu durumun bölgede yaşamaya devam eden yüz binlerce insanın hayatını tehdit ettiğine dikkat çekiyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.