GEDAK, üniversite öğrencilerine Urfa’yı gezdirdi

GEDAK, üniversite öğrencilerine Urfa’yı gezdirdi

Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) üniversite öğrencilerine tarihi itibariyle en eski şehirlerden olan Şanlıurfa’yı gezdirme-tanıtma programı düzenledi.

Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) öğrencilere yönelik düzenlediği programla, Eyüp Peygamber Camii, Dergâh Camii ve Selahaddin Eyyubi Camisi gibi tarihi, mimari değeri olan yerlerde ziyaret ve geziler gerçekleştirdi.

Sosyal, kültürel ve inanç boyutunda gençlerin mazisinde İslami bir anı bırakmayı hedeflediklerini belirten Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) Başkanı Osman Yavuz, buna benzer yıllık, dönemlik, aylık ve haftalık programlarının olacağını ifade etti.

Konu hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Yavuz, “Genç Düşünce Akademisi olarak yıllık, dönemlik, aylık ve haftalık planladığımız programlarımız vardır. Bu gezi yıllık programımızın bir parçasıdır. Bu program çerçevesinde bizler öncelikle gençlerimizi sosyal, kültürel ve inanç boyutunda, dini boyutunda ön açıcı rolü oynamaktayız.” dedi.

Gezi amaçlarının İslami bir yaşantı adına gençlerin mazisinde bir anı bırakmak olduğunu ve bu tür etkinliklerin devam edeceğini ifade eden Yavuz, “Malumdur ki, dünya üzerinde ne kadar ideoloji, ne kadar din varsa tamamının temasına bakın bunların tamamı geçmişte hayata bir anıyla başlamışlardır. Yani gençlerin mazisinde bir anı, İslami bir mazi bırakabilmek adına bu gezi, piknik, etkinlikleri düzenlenmekteyiz.” şeklinde konuştu.

“Davetçi öğrencinin özellikleri ve ne yapması gerektiği öğrendik”

Davetçi öğrencinin; ne yapması gerektiği ve günümüz meselelerine özgün bir bakışla bakmasını gerektiğini anladığını aktaran Tıp Fakültesi öğrencisi İbrahim Zengin, “Bu program gençlerin kaynaşma, muhabbet ve birbirimizi tanıma noktasında çok güzel oldu. Program dâhilinde Urfa’yı gördük, tanımaya çalıştık. Genel itibariyle çok yönlü ve çok getirisi olan ve fikriyatımı değiştiren bir programdı. Ondan dolayı yaygınlaştırılabilir ve tekrarlanabilir. Özellikle de bir davetçi öğrencinin özellikleri ve ne yapması gerektiği ve günümüz şartlarında meselelere nasıl bakılmadır konusunda faydalı şeyler öğrendik.” ifadelerine yer verdi.

“Bir davetçi itfaiyeci gibi olmalıdır”

Davetçinin gelişen olaylara ilk müdahale etmede itfaiye görevi görmesi gerektiğini belirten İlahiyat Öğrencisi Abdüsselam Kaya, “Gençlerin bir arada olması çok güzel oldu. Urfa’nın tarihi yerlerini gezdik daha sonra hocalarımızın bize yaptığı sohbetle manevi bir hava oluştu. Özellikle de sohbet sırasında denildiği gibi bir davetçi itfaiyeci gibi olmalıdır. Çevrede gerçekleşen olaylara hemen müdahale edebilmelidir.” dedi.

Genç Düşünce Akademisine bu programı düzenledikleri için teşekkür eden öğrenci Emin İdem ise, “Gençleri bir araya getirip, Müslümanlık vazifesini hatırlattılar. Özelliklede sohbet veren değerli hocamız, davetçinin vazifesi konusunda aydınlatıcı sohbet gerçekleştirdi. Her Müslümanın bir tebliğci olması gerektiği üzerinde duruldu. Alimler peygamberlerin varisleridir hadisine uyup, her Müslüman kendini geliştirip bir davetçi olmalıdır. Bu ve buna benzer konular üzerinde bizi aydınlattılar.” şeklinde konuştu.

Programın manevi dersler verdiğini aktaran Tıp Öğrencisi Hamza Aysu, “Gezi programında Hz. Eyüp’ün sabrını, o küçük mağarada hastalıklara nasıl dayandığını, Allah’a karşı özverisini sunduğunu gördük. Daha sonra kabristana gittik orada da ölümü hatırladık. Mezarda Allah için canını feda eden bir şehidimizi ziyaret ettik. Allah ondan razı olsun.  Ayrıca program manevi olarak bize bazı dersler verdi. “ açıklamalarında bulundu. (Ramazan Casuk  - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.