Gençler ahlaki yozlaşmadan şikayetçi
Uyuşturucu bağımlılığının ilkokul seviyelerine düştüğü Türkiye'de yaşadıkları sıkıntıları dile getiren gençler, dışarıda yaşanan ahlaki yozlaşmadan dert yandı.
İSTANBUL - Uyuşturucu bağımlılığının ilkokul seviyelerine düştüğü, ahlaki yozlaşmanın her geçen gün arttığı ülkemizde en büyük sıkıntıları gençler yaşıyor. Okuldaki ortamların her geçen gün bir bataklığı andıran görünümü, Müslüman gençliği rahatsız ediyor. Müslüman gençlik, kendi isteklerinin kayda alınmamasından yakınarak bu kötü gidişatın bir an önce son bulması temennisinde bulundu.
Müslüman gençlik nasıl bir gençlik istiyor?
İLKHA mikrofonlarını uzattığımız gençler yaşadıkları sıkıntıları anlatarak nasıl bir ortamda yaşamak istediklerini anlattılar.
Ramazan Rüzgar (17): Şu an üniversiteye hazırlanıyorum. Kız ve erkeklerin karışık bir ortamda sınıf ortamlarında bulunması bizleri çok olumsuz etkiliyor. İslami rahat yaşayabileceğim bir ülke istiyorum. Rahat dolaşabileceğim ve arkadaşlarımızla kendimizi iyi yetiştirebileceğimiz üniversite istiyoruz. Şu an üniversiteler ahlaksızlığın ve sınır tanımazlığın merkezi durumuna gelmiş.
Mehmet Ekici (23): Yaşımız gereğince genç kardeşlerimizle iç içeyiz Bu zamanın gençlerine İslam'ı anlatmakta çok sıkıntılar yaşıyoruz. Çünkü onları boş işlere yöneltecek o kadar etkinlikler yapılıyor ki, kontrol altına tutamaz hale geldik. Ben bir Müslüman genç olarak bizim isteklerimizi gözeterek bazı sosyal aktiviteler ve eğitim üzerinde durmalarını istiyoruz.
Ali Rüzgar (18): Üniversiteye hazırlanıyorum. Ailemizi alıp dışarı çıkamaz hale geldik. Çarşı ve pazarlarda yaşanan çirkeflikleri görerek daha da üzülüyoruz. Ben de bir Müslüman genç olarak kendi istek ve arzularım var. Ama bu istek ve arzularımı maalesef gerçekleştiremiyorum. Tek isteğimiz dinine bağlı Müslüman gençleri de düşünerek bazı faaliyet ve çalışmalar da bulunmalarıdır.
Hayrullah Seçen (16): Lise 2'ye gidiyorum. Metropol şehir olan İstanbul’da yaşayan bir genç olarak çok sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle yaz mevsimine geldiğimiz vakit sıkıntılarımız bir kat daha artıyor. Etrafımızdaki açık saçık bayanlardan dolayı arkadaşlarımızla dolaşamaz hale geldik. Müslüman gençliği tahrik ve ahlakını bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sadece gençleri değil yetişkin ve çocukları da olumsuz etkilemektedir. Benim isteğim bir genç olarak Müslüman genç kardeşlerimin Allah Resulünün (sav) ahlakıyla ahlaklanmaktır. Tüm gençlerin Peygamberimizin hayatını okuyarak kendilerine O’nu örnek almaları gerekir.
Muhammed Demirkol (17): Özellikle çevremizin İstanbul Belediye’nin bizlere verdiği sıkıntılar oluyor. Toplu taşıma araçlarında bayan ve erkelerin bir arada yolculuk yapmaları bizleri olumsuz etkiliyor. Aynı sıkıntıyı okulda da yaşıyoruz. Reklam panolarında ve afişlerde ahlaksızlığı ön plana serecek görüntülerin olmasını istemiyoruz. Gençlik festivalleri adına gençleri içkili ve fuhuş ortamlarına sürüklemelerine karşıyız. Yapılan bu tür etkinlikler gençlerin manevi duygularıyla oynuyorlar.
Nurullah Demir: İstanbul Üniversitesi Meteoroloji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıfa gidiyorum. Yaşadığım İstanbul’da Üniversite hocaları bilgi konusunda yetersizdirler. Üniversite’nin yapmış olduğu etkinlikler ve festivaller maalesef biz Müslüman gençliği fuhşiyata sürükleyecek etkinliklerdir. Böylesi ortamların yapanların tek sebebi gençliğimizin ahlakını tuzağa düşürmektir.
Bedirhan Parmaksız (18): Bağlı olduğumuz İslam dinini İstanbul’da bir genç olarak yaşamıyoruz. Yolda yürürken bile sıkıntılar yaşıyoruz. Nereye bakarsak günah bataklığına saplanmış insanlar görüyoruz. Şu an gençlik uçuruma doğru gitmektedir. Bir Papaz bile kendi dinine bağlı olan gençlere şunu söyleyebilmektedir. ‘Haç takın Müslüman gençlerle sizleri ayırt edemiyoruz.’ İşte gençlerimizin durumu bu kadar içler acısı bir hale gelmiştir.
(Fikret Kavgalı/Gökhan Düzdaban/Mehmet Ün - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.