Gezi Parkı Eylemlerinin Maliyeti
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı protestolarına ilişkin açıklama yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "(Gezi Parkı olayları) 4 zabıta memuru açığa alındı, taşeron 3 zabıta memurunun iş akdi feshedildi" dedi. Topbaş, "Bütün projeler halkla paylaşılacak. Bir otobüs durağının yeri bile değişse halka sorulacak" diye konuştu.
İBB Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı protestolarına ilişkin açıklama yaptı.
Topbaş'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:
300'e yakın sanatçı, mimar ve STK'larla görüştüm. Medyaya bunu yansıtmadım.Eyleme katılanların neredeyse tamamı burada ağaç katliamı yapılıyor diye sosyal medyadan yapılan asılsız bilgilendirmeler üzerine ilk gün buraya gelmiş. Demek ki bir yanlış anlama sonucu böyle başladı.
TURİZM SEKTÖRÜYLE GÖRÜŞECEĞİM
Bu hafta içinde turizm sektörü yetkilileriyle görüşeceğim. Gerçek durumu yansıtmamız lazım. Dünyadaki önemli medya kuruluşları ve STK'lara da gerçek durumu, çarpıtılmayan durumu anlatmak için çalışmalar yapacağım.
İstanbul'da bundan sonra yapılacak tüm projeler halka danışılacak, halka sorulacak. Artık İstanbul'da bir otobüs durağının yerini bile değiştirmek gerekirse bunu halkımıza soracağız yada bir otobüs güzergahı değiştirilmek istense bile halkımızın onayını alacağız.Örnek belediye olmak için halka projelerin anlatıldığı bir süreci de başlatacağız.
ZABITALAR YAKTI SORUSU
Sayın başbakanımızla, valimizle görüştük. Tüm eylemler kayıt altına alınmıştı. Bunlarda takibe alındı ve deşifre edildi. Yanlış yapan, mağduriyet yaratan üstüne gidelecek denildi hep. O çadır yakma işinde de haddini aşan,maksadını aşanlar oldu. Yapılan incelemede yedi arkadaşımızın bu işe fiili olarak katıldığı saptandı. Bunlardan dördü zabıta görevlisi,biri amir, ikisi komiser, biri memur, açığa alındılar bunlar. Üçü de taşeron üzerinden aldığımız memurlardı. İş akitleri feshedildi. Zabıta belediyenin kolluk gücüdür, doğrudan olaya girmek kabiliyeti yoktur.Yargıya intikal ettiği için detaya giremiyorum ama idare kalkıp böyle bir talimat veremez, çadırları yakın demez. Mağdur olanların mağduriyeti nasıl gider ona da bakacağız.
OTOBÜS DURAĞININ YERİNİ BİLE HALKA SORACAĞIZ
Sayın Başbakanımız 2011'de yedi projeden biri olarak Taksim Kışla'yı ilan etti.Mülkiyeti bize ait bu projenin.Başbakanımız kente hizmet amacıyla bu projeyi istedi. Geçmişle hesaplaşmak için yapılmadı. Kente kazandırmak istediğini çok iyi biliyorum. Yargı süreci de var. Tam altı dava sürüyor. Bunlar bittikten sonra bile yapılması yönünde karar çıksa bile halka sunulacak. Halk isterse yapılacak.
KORKUNÇ MALİYET
Topbaş olaylarda Büyükşehir olarak 60 milyon lira zarar gördüklerini, 99 İETT otobüsü 15 özel halk otobüsü ve 15 dolayında belediye aracının zarar gördüğünü anlattı. Topbaş, toplanan çadırlarla ilgili Savcılığa müracat ettiklerini gerekli işlemin savcılık talimatları doğrultusunda yapılacağını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.