Gülen hareketinden Erdoğan`a mektup

Gülen hareketinden Erdoğan`a mektup

Dolmabahçe`deki toplantıya katılan gazeteci Fikret Bila, Gülen Cemaati`nden Erdoğan`a sulh mektubu geldiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe`de gazeteciler, yazarlar ve STK temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.
 
Toplantı sonrasında açıklama yapan gazeteciler, Fethullah Gülen`den Başbakan Erdoğan`a barış mektubu geldiğini söyledi.
 
Erdoğan, Mersin`de durdurulan ve içinde silah olduğu iddia edilen tırla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tır olayı 7 Şubat`ın devamıdır. Her ikisi de paralel devletin işidir" dedi.
 
Toplantıya katılan gazetecilerin ağzından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın bazı konularla alakalı yorumları şöyle;

MEHMET BARLAS
Halk Bankası konusunda ``BDDK`ya talimat verdik, incelettik, Halk Bankası tertemiz çıktı`` dedi.Anladığım kadarıyla İade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı`na talimat verilmiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye..

FİKRET BİLA
Yeniden yargılama haktır dedi. Meclis`te düzenleme yapılabilir dedi. Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. HSYK`nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor.
Sürekli `Şantaj altında çalışamayız` dedi. Operasyonun durdurulması gibi beklentiler içinde olduğunu anladım. Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mektubundan gelmiş anlaşılan.
 
GÖREVDEN ALMALAR
Bu tür değişikliklerin paralel devlete mensup olduğunu düşündükleri bürokratlarla ilgili olacağını söyleyebiliriz. Görevden alınma ya da görev yerlerinin değiştirilmesi gibi.
 
GENELKURMAY`IN SUÇ DUYURUSU
Yeniden yargılamaya olumlu baktığını ifade etti. Hukuki yol varsa yeniden yargılamadan yana olduğunu söyleyebiliriz.
 
ELİ CEBİNDE SAVCI
Paralel devlet içinde olduğunu düşündüğü savcıların böyle bir tutum sergilediğini söylüyor. Alaycı üslup kullandıklarını ifade etti.
 
GÖZALTI LİSTESİ
Gözaltı listesinde isimleri geçen işadamlarının uluslararası alanda büyük yatırımlar yapan kişiler olduğunu, onların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

BDP`LİLERİN TAHLİYESİ
Yargı kararının sözkonusu olduğunu belirtti. Net bir ifade kullanmadı ama parlamenterlerin bırakılmasının hükümetleri döneminde yapılan AYM`ye bireysel başvuru kapsamında olduğunu anımsattı.

AKİF BEKİ
İfadeleri güçlüydü. Kendisini güçlü sözlerle ifade etti.Hükümete yapılan yargı darbesi olarak nitelendirdi. 4 saat boyunca bu konu etrafında konuşuldu. 17 Aralık komplosu dediği hadiselerin yansımaları konuşuldu. Yazılı olarak iletilen bir teklifin olduğunu söyledi. Dershaneler konusunda talepler olduğunu ama bu konularda pazarlığa açık olmadığını söyledi.

CAN PAKER
Başbakan çok kararlı. Bunu Türkiye`nin geleceğiyle ilgili bir darbe olarak lanse ediyor. Açılım sürecine etki etmeyeceğini söyledi Beşir Atalay. Başbakan da `Kürt meselesi demek yanlıştır. Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Avrupa`daki bildiğim devletler bunu körüklüyor`` dedi. AB ile ilişkilerde gevşeme olmayacağını söyledi. Cemaatle ilgili olarak kimseyle pazarlığa girmeyiz dedi.

DOĞU ERGİL
Başbakan, Kendisinin şahıs olarak, hükümet olarak sapasağlam durduğunu, uluslararası düzeyde Türkiye`nin fazla fire vermediğini söyledi.Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığına ve hükümetinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor.

ALİ BULAÇ:
Camiaya karşı operasyon düzenlenecekse bunun binlerce insanı mağdur edebileceği söylendi. Başbakan da ``Bu konuda dikkatliyiz. Öyle bir şeye mahal vermeyiz. Ama devletin içinde yapılanma varsa onları tasfiye etme konusunda kararlı olduğunu söyledi.İadei muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığı`nın çalışması olduğunu belirtti

TOPLANTIDA DİKKAT ÇEKEN İKİ İSİM
Başbakan Erdoğan`ın, gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği toplantıda dikkat çeken isimler de vardı. Toplantıya katılmak için aralarında Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, Star gazetesi yazarları Ahmet Kekeç, Yusuf Ziya Cömert, Osman Can, Hakan Albayrak ve Ahmet Taşgetiren, Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, Sabah gazetesi yazarları Sevilay Yükselir, Mahmut Övür ve Mehmet Barlas, Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila, Yeni Şafak gazetesi yazarları Abdülkadir Selvi, Ali Bayramoğlu ve Salih Tuna, Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel, Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk, Zaman gazetesi yazarları Ali Bulaç ve Etyen Mahçupyan, Türkiye gazetesi yazarı Nuh Albayrak, Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak`ın da aralarında bulunduğu gazeteci ve yazarlar, Dolmabahçe Ofis`e geldi. Toplantıda Zaman gazetesinden 2 yazarın da olması dikkatlerden kaçmadı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.