HAMAS, Hizbullah'ın işgale yönelik kapsamlı operasyonunu tebrik etti

HAMAS, Hizbullah'ın işgale yönelik kapsamlı operasyonunu tebrik etti

İslami direniş hareketi HAMAS, Lübnan Hizbullahı'nın, işgal rejimimin derinliklerindeki stratejik hedeflere karşı yürüttüğü kapsamlı tepkinin, faşist saldırganlığının yanıtsız kalmayacağının bir mesajı olduğunu söyledi.

HAMAS, yaptığı açıklamada, "Hizbullah kücahitlerinin, Siyonist varlığın derinliklerindeki birçok hayati ve stratejik hedefe karşı, büyük cihatçı lider Fuad Şükür suikast düzenleme suçuna ve Gazze Şeridi ile Lübnan'daki suçları ve sürekli saldırganlığına yanıt olarak yürüttüğü niteliksel ve büyük tepkiyi takdir ediyor ve kutsuyoruz." dedi.

Hareket, "siyonist varlığın derinliğine vuran bu güçlü ve odaklanmış tepkinin, faşist işgal hükümetine karşı bir tokat ve Filistin ve Lübnan halklarına karşı terörizminin ve caniliğinin yanıtsız kalmayacağı ve işgalin hedeflerine ve saldırgan planlarına ulaşamayacağının mesajı" olduğunu vurguladı.

HAMAS, siyonist işgalin, kardeş Lübnan'a karşı acımasız saldırganlığı tırmandırması ve Lübnan'daki topraklara ve sivillere yönelik acımasız ve canice bombardımanına devam etmesini en güçlü şekilde kınadığını bildirdi.

İşgal savaş uçaklarının Lübnan'a yönelik geniş çaplı saldırısını tüm uluslararası sözleşmelerin ve normların açık bir ihlali ve bölge için gerçek bir tehdit oluşturduğunu belirten HAMAS, işgal saldırılarının ayrıca siyonist rejimin uluslararası güvenlik ve istikrarı tehdit eden haydut bir varlık olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Hareket, "siyonist oluşumu Filistin, Lübnan, Yemen ve Irak'ta devam eden saldırganlığında ve caniliğinde desteklediği ve suç ortağı olduğu için" işgal saldırganlığının sonuçlarından tamamen ABD yönetimini sorumlu tuttu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.