HAMAS'ın İran temsilcisi Kaddumi'den Heniyye'nin şehadetine ilişkin açıklama

HAMAS'ın İran temsilcisi Kaddumi'den Heniyye'nin şehadetine ilişkin açıklama

HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin şehadetine ilişkin açıklamada bulunan HAMAS'ın İran temsilcisi Halid el-Kaddumi, saldırının dışardan füze ya da mermiyle olduğunu söyledi.

ABD'de New York Times gazetesi, Heniyye’nin, kaldığı konuta aylar önce gizlice yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla şehid olduğu iddiasını ileri sürerken, Kaddumi, iddiaların gerçek olmadığını açıkladı.

HAMAS’ın Tahran temsilcisi Halid Kaddumi, İsmail Heniyye'nin bir mermiyle şehid olduğunu belirterek, NYT'nin bomba iddialarını reddetti.

Halid Kaddumi, çarşamba sabahı Tahran'da düzenlenen, Heniyye ve koruması Vasim Ebu Şaban'ın şehadetine ilişkin yeni ayrıntıları açıkladı.

Kaddumi, New York Times'ın, suikastın Heniyye'nin evine yerleştirilen bir bomba kullanılarak gerçekleştirildiği yönündeki iddialarını yalanlayarak, bu tür haberlerin yanıltıcı olduğunu söyledi.

Kaddumi, Heniyye'nin salı günü erken saatlerde İran'a vardığını, HAMAS yetkilileri Halil el-Hayye, Muhammed Nasır ve Zahir Cebbarin'in de yer aldığı bir heyete liderlik ettiğini belirtti.

Kaddumi, "Heyet, o günün ilerleyen saatlerinde İran parlamentosunda, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katıldı. Törenden sonra heyet, Tahran'daki Milad Kulesi'ndeki 'Medeniyet Toprakları' sergisini ziyaret etti ve Heniyye, Kubbetü’s-Sahra'nın bir maketi ve ailesini kaybeden Filistinli bir kız hakkındaki temsilden etkilendi. Heniyye ayrıca, halk tarafından bilinen ikametgahına dönmeden önce Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan tarafından verilen bir akşam yemeğine katıldı." dedi.

Kaddumi, ikametgahın gizli olmadığını ve birçok kişi tarafından bilindiğini açıklayarak, konumun nasıl keşfedildiğine dair söylentileri reddetti. Heniyye'nin resmi bir ziyarette olduğunu ve faaliyetlerinin kamuya açık olduğunu vurguladı.

Kaddumi, "Gece geç saatlerde ikametgahına dönen Heniyye, akşam namazını kıldı. Daha sonra oturup cumhurbaşkanının yemin töreni ve güzel atmosferi hakkında konuştuk ve o bana doğrudan birçok dışişleri bakanının ve bazıları HAMAS'ı tanımayan ülke temsilcilerinin kendisiyle selamlaştığını söyledi. Şehit Fuad Şükr suikastını, şehadetin faziletini ve güzel sonunu konuştuk. ‘Bu, siyonist oluşuma karşı savaşan her mücahit kardeşimiz için mutlu bir sondur.’ dedi." ifadelerini kullandı.

İsmail Heniyye'nin hayatındaki son anları anlatan Kaddumi, şöyle devam etti:

"Tam olarak saat 01.37’de binada bir sarsıntı oldu, bulunduğum yerden çıktım ve yoğun duman gördüm. Daha sonra Hac Ebu'l-Abd'in şehit olduğunu öğrendik. Binada meydana gelen sarsıntının şiddeti nedeniyle gök gürültüsü ya da deprem olduğunu düşündüm. Pencereyi açtım yağmur ya da gök gürültüsüne rastlamadım. Hava sıcaktı. Dördüncü kata çıktık. Şehidin bulunduğu yerde, bulunduğu yerin duvar ve tavanının yıkılarak yıkıldığı tespit edildi. Saldırı sonrası mekanın görünümünden ve şehit lider İsmail Heniyye'nin naaşından, füze veya bomba havadan atılan bir mermiyle gerçekleştirildiği anlaşılıyordu.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.