HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, seçim beyannamelerini açıkladı
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin 31 Mart Yerel Seçimler için hazırladığı seçim beyannamesini açıkladı.
Yapıcıoğlu’nun katılımıyla Ankara Mamak'taki Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde, aday tanıtım programı gerçekleşti.
Tanıtım programında Yapıcıoğlu, 31 Mart Yerel Seçimler için hazırlanan partisinin seçim beyannamesini açıkladı.
Yapıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada 19 Aralık 2012'de 'Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet' şiarıyla siyaset sahnesine çıktıkları günden itibaren Hakk'ın hatırını âli tutan, halkın menfaatini ve maslahatını gözeten bir anlayışla hareket ettiklerini söyledi.
Bu bakımdan siyasete temiz bir nefes, insanı merkeze alan yeni bir bakış açısı kazandırdıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, "Milletimizin maddi ve manevi kalkınmasında yerel yönetimlerin yapabileceği çok şey vardır. Halkın hizmetinde olması gereken belediyeler maalesef kimileri tarafından kişisel ve grupsal menfaatler için bir rant kapısı haline getirilmiştir. Halkımızın bu gidişattan rahatsız olduğunu görüyor ve diyoruz ki çaresiz değilsiniz. HÜDA PAR olarak biz hizmete talibiz. Dürüst belediyecilik gerçek hizmet bizimle olur." dedi.
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine "güçlü kadrolar, doğru ve emin adaylarla" ülke genelinde seçimlere gireceklerine belirten Yapıcıoğlu, "Belediyelerimizin daha işlevsel hale getirilmesi, kaynakların doğru ve adil bir şekilde kullanılması için HÜDA PAR'ın siyaset anlayışına ihtiyaç vardır." ifadesini kullandı.
"Halkımızın menfaat ve maslahatını koruyacağımızı taahhüt ediyoruz"
"(Yusuf) dedi ki: Beni ülkenin hazinelerine tayin et! Çünkü ben çok iyi korurum ve bu işi bilirim." ayetine atıfta bulunan Yapıcıoğlu, "Biz de Yusuf Aleyhisselam'ın dediğinden hareketle; yönetime talip olduğumuzu, halkımızın menfaat ve maslahatını koruyacağımızı taahhüt ediyor, bu işleri de iyi bildiğimizi ilan ediyoruz. Halkımızın 'Dürüst Belediyecilik ve Gerçek Hizmet' ile tanışma vakti gelmiştir." diye konuştu.
Yapıoğlu, "Bu vesileyle adalete ve hakkaniyete uygun bir belediye yönetimi için bütün vatandaşlarımızı 31 Mart Yerel Seçimlerinde 'Bu Sefer HÜDA PAR' diyerek HÜDA PAR'ımıza oy vermeye davet ediyoruz." çağrısında bulundu.
Yapıcıoğlu, konuşmasının devamında partisinin seçim beyannamesinde yer alan maddeleri açıkladı.
Yerel yönetimlere bakışımız
İlk olarak yerel yönetimlere bakış açılarını aktaran Yapıcıoğlu, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için belediyelerin daha geniş yetkilerle donatılması gerektiğine inandıklarını kaydetti.
Yapıcıoğlu, "Merkezi yönetimin yerel yönetimler üzerindeki vesayeti kaldırılmalı, bunun yerine karşılıklı iş birliği sağlanarak yerel yönetimlerin iç denetim mekanizmaları etkin hale getirilmelidir. Yine merkezi idarenin belediyeler üzerindeki denetimi; yerinden yönetim anlayışına zarar vermeyecek düzeyde orantılı, sadece anayasa ve yasalara uygunluk denetiminden ibaret olmalı, yerindelik denetimi olmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.
Şehir halkının yönetime katılımının artırılması, kendi şehirleriyle ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmalarının sağlanması gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, belediyelerin ayrıca, kaynak oluşturma başta olmak üzere diğer hizmet alanlarında daha işlevsel bir yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydetti.
'Dürüst Belediyecilik, Gerçek Hizmet' şiarıyla yerel yönetimlerde insanı önceleyen ve adaleti merkeze alan bir anlayışla hareket edeceklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Emin, güvenilir ve doğru adaylarla halkımıza hizmet ederek şehirlerimizi bütün yönleriyle marka şehirler haline getireceğiz." dedi ve şunları ekledi:
"Belediye başkanlarımız 'Şehrin Emini' yani 'Şehremini' olacak. Şehrin emin kişisi olarak halkın emaneti olan belediyenin malını yetim malını korur gibi koruyacak ve halkın hizmetine sunacaktır. Dürüst belediyecilikle tanışan halkımız gerçek hizmeti görecek. Şehirlerimiz daha güvenli, huzurlu ve yaşanılır şehirler haline getirilecek.
Belediyelerimizde aynı şehirde yaşamanın gereği olarak herkesin eşit hizmet ve adil muamele göreceği, 'Hemşehrilik' hukukunu uygulayacağız. Hemşehrilerimiz başta olmak üzere herkes belediyelerimizden hak ettiği değeri görecek ve siyasi görüşüne bakılmaksızın her türlü hizmeti alacaktır.
Kardeş Belediyecilik uygulaması ile gelişmekte olan ve desteğe ihtiyaç duyan şehirlerdeki belediyeler kardeş belediye ilan edilecek. Böylece belediyeler ve şehirlerarası yardımlaşma ve dayanışma sağlanmış olacak. Bu kapsamda öncelikle her bir belediyemiz Filistin'deki bir belediye ile kardeş belediye yapılacak."
Şehircilikte planlı belediyecilik
Şehir planlamalarının, toplumların medeniyetlerini yansıtan önemli göstergeler olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, kurulacak yeni yerleşim alanlarının, kadim medeniyetin izlerini taşıyacak şekilde planlanması, günümüz standartlarına uygun olarak inşa edilmesi gerektiğini söyledi.
Yapıcıoğlu, "HÜDA PAR'ımızın belediyeciliğinde 'Güvenli Evler, Dirençli Şehirler' sloganıyla depreme karşı güvenli ve dirençli yerleşimler oluşturulacak. Fay hatları üzerinde olduğu tespit edilen yapılar güvenli alanlara taşınacak. Deprem tehlikesi yüksek olan fay hatları üzerinde ise yeşil alanlar oluşturulacak. Bizim yönetimimizde, depremlerde yaptığı bina yıkılmış veya ağır hasar almış müteahhitlerden kusuru ve ihmali bulunanlara hiçbir şekilde inşaat ruhsatı verilmeyecek." diye konuştu.
HÜDA PAR belediyeciliğinde, kentsel dönüşüm için riskli yapıların haritasının çıkarılacağını ifade eden Yapıcıoğlu, afet riski bulunduğu bilimsel verilerle raporlanan alanlar ve çarpık yapılaşma bölgelerinin, şehrin modern vizyonuna uygun hale getirileceğini kaydetti.
Yapıcıoğlu, "Şehrin geleceğini etkileyecek önemli projelerde, yeni imar planlarında ve plan değişikliklerinde meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve yöre halkının talepleri dikkate alınacak. Şehrin mimari dokusuna zarar veren yapılaşmaya izin verilmeyecek, mahalle kültürünü yeniden yaşatmayı esas alan imar planlarına ağırlık verilecek." şeklinde konuştu.
Kentsel görünümle ve şehrin düzeniyle uyumlu olmayan iş kolları için şehre mesafeli ve şehir hayatını olumsuz etkilemeyecek bölgelerde alan açılacağını belirten Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:
"Şehrin mimarisi ve kültürel dokusuyla uyumlu olarak meslek kollarına göre gruplandırılmış Mesleki Çarşılar kurulacak. Tamir atölyeleri kurmak isteyen kooperatiflere Atölye Çarşıları inşa edilecek.
'Her Eve İçilebilir Musluk Suyu' sloganıyla şebeke sularını içilebilir kaliteye getireceğiz. Su kesintileri yaşanmaması için şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak projeler üreterek vatandaşlarımızın temiz suya erişmesini sağlayacağız. Ayrıca parklara ve şehrin muhtelif yerlerine çeşmeler ve su sebilleri yapılacak.
Atık su arıtma tesisleri kurulacak ve var olan tesislerin verimliliği artırılacak. Gereksiz su tüketimini sonlandıracak tedbirler alınacak. Atık su arıtma tesislerinden çıkan suların tarımda, sanayide ve diğer alanlarda yeniden kullanımı ile su israfı önemli miktarda engellenecek. Yağmur ve kanalizasyon hatları birbirinden ayrıştırılarak yağmur sularının tarımsal sulamada kullanılması sağlanacak.
İhtiyaca cevap veremeyen eski mezarlıklar yerine isim ve numaralı adres sistemine dayalı planlı ve projeli, ağaçlandırılmış, içerisinde, cami, morg ve gasilhaneler bulunan yeni mezarlıklar inşa edilecek."
Yönetimde adil belediyecilik
Adalet, emanet, hakkaniyet, ehliyet ve liyakatin, HÜDA PAR'ın yönetim anlayışının temel ilkeleri olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Bütün muamelelerimizde bu ilkelere göre hareket edeceğiz. Belediyelerin kaynakları ve imkanları tüm halkımızındır. Hiçbir ayrım olmaksızın bütün vatandaşlarımız belediyelerimizdeki bütün hizmetlerden yararlanacak. Hiç kimse kendisini öteki olarak görmeyecektir. Belediyelerimizde personel alımında işin niteliğine göre liyakat esas alınacak. Vasıfsız işçi alımında ise muhtaçlık durumu da göz önünde bulundurulacak. Belediyelerimizde çalışanlarımıza asgari ücret değil insani ücret verilecektir. İşçilerimize vereceğimiz insani ücret belirlenirken işçilerin bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri de hesaba katılacaktır. Böylece çalışanlarımız geçim kaygısı taşımadan işlerini yapacak. Belediyelerimizde, kadın çalışanlar için esnek çalışma şartları uygulanacak." dedi.
Sosyal ve dayanışmacı belediyecilik
Dar gelirli vatandaşların uygun fiyata konut sahibi olacakları ve barınma ihtiyacını karşılayacakları Sosyal Konutlar yapacaklarını söyleyen Yapıcıoğlu, 'Hiç Kimse Aç ve Açıkta Kalmayacak' sloganıyla HÜDA PAR belediyelerinin hizmet alanında kimsesiz olduğu için sokakta yatan ve aç olduğu için dilenen kimseye rastlanmayacağını bildirdi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, sosyal ve dayanışmacı belediyeciliğe ilişkin diğer maddeleri şöyle sıraladı:
"Yetimlerin, kimsesizlerin, muhtaçların ve evsizlerin aile şefkati ile bakılacağı ve barınma dâhil tüm ihtiyaçlarının sağlanacağı mekânlar inşa edeceğiz.
Başka şehirlerden hastanelere gelen hastalar ve hasta yakınları için hastanelerin çevresine belediye bünyesinde refakatçi misafirhaneleri kuracağız.
Hanedeki kişi sayısına göre belirlenecek temel ihtiyaç miktarınca su ücretsiz olacak. Su israfını önlemek için kademeli fiyat uygulaması yapılacak.
Mevcut taziye evleri ve ihtiyaca göre inşa edilecek taziye evlerinde halkımızın acısına ortak olma adına günlük bir öğün yemek ve içecek desteği verilecek.
Hiçbir geliri olmayan veya bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımız için lokanta standartlarına sahip, oturup sıcak yemek yiyebilecekleri Aş Evleri kurulacak.
Kreşler, yurtlar ve kurslar açılarak dar gelirli vatandaşlarımızın bu merkezlerden ücretsiz olarak faydalanması sağlanacak. Diğer vatandaşlar ise cüzi bir ücretle buralardan istifade edebilecek.
Evlenmek isteyen gençlere evlilik yardımı yapılacak. Belediye bünyesinde oluşturulacak 'Evlilik Fonu' ile beyaz eşya ve çeyiz yardımı yapılacak.
Dar gelirli vatandaşlarımıza kırtasiye ve ulaşım yardımı yapılacak.
Bakım ihtiyacı olan vatandaşlara evde bakım hizmetleri, tedavi merkezlerine ulaşım hizmeti vb. destekler sağlanacak.
Ekonomik nedenlerle öğrenimine devam etmekte zorlanan evli öğrenciler için 'Eğitim ve Kira Yardımı' sağlanacak. İmkânlar dâhilinde 'Evli Öğrenci Yurtları' yapılacak.
Emekli ve engelli ihtiyaç sahiplerine maddi yardımlar yapılacak.
Belediye hizmet alanımızdaki şehirden kırsaldaki köyüne geri dönmek isteyen ailelere taşınma desteği sağlanacak."
Üreten belediyecilik
Şehirlerin kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir üretim alt yapısı oluşturmanın öncelikli hedeflerinden biri olacağını söyleyen Yapıcıoğlu, istihdama ve üretime yönelik alanlara yatırım yapan girişimcilere yer tahsisi ile vergi ve harç ödemelerinde kolaylık sağlayacaklarını ifade etti.
Yapıcıoğlu, "Belediyeler bünyesinde işletmeler, atölyeler ve üretim merkezleri kurularak hem kaliteli ve ucuz ürün üretimi yapılacak hem de iş arayanlar için istihdam alanları açılmış olacak. Doğal ve organik tarımsal ürün, sebze ve meyvelerin şehir içi pazarlara aracısız ulaştırılması sağlanacak. Rüzgâr Enerjisi Santralleri ve Güneş Enerjisi (Solar Enerji) Panelleri kurularak belediye için kaynak üretilecek. Modern katı atık bertaraf tesisleri ile çöplerden enerji elde edecek tesisler kurulacak." diye ekledi.
Yerli belediyecilik
Yapıcıoğlu, yerli esnafı zincir marketlere ve AVM'lere karşı koruyacak tedbirler alınacağını, mahalle esnafının korunması amacıyla zincir marketlerin sokaklarda şube açmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Yapıcıoğlu, ayrıca zincir marketlere mesafe sınırı getirilip şehir içine yeni AVM'ler için ruhsat verilmeyeceğini bildirdi.
Yerli üretim yapan firmaların halka tanıtılmasına yardımcı olunacağını belirten Yapıcıoğlu, "Halk yerli üretim yapanlardan alışveriş yapmaya özendirilecek. Belediyelerin ihtiyacı için tüketilen gıda ürünleri yerli esnaf ve üreticilerden satın alınacak." dedi.
Kültürel belediyecilik
HÜDA PAR belediyeciliğinden kültür ve eğitim hizmetlerine gereken ehemmiyeti vererek 7'den 70'e tüm vatandaşların rahatlıkla istifade edeceği mekânlar ve alanlar inşa edeceklerini söyleyen Yapıcıoğlu, "Aile Danışma ve Yaşam Merkezleri Kadın ve Gençlik Merkezleri Spor Merkezleri Kültür ve Sanat Merkezleri, Engelli ve Yaşlı Merkezleri, Kütüphane ve Etüt Merkezleri gibi hizmet binalarının niteliği ve niceliği artırılacak. Belediyelerimizin bünyesinde meslek edindirme ve sanat kursları ile anadil kursları açılacak. Geleneksel el işleri, çocuk bakımı, dikiş nakış, yemek yapımı gibi beceri kursları açılacak. Aile ve çocuk yetiştirme eğitimleri verilecek. Engelli çocuklar için kreş ve eğitim merkezlerinin sayısı artırılacak." diye konuştu.
Koruyucu belediyecilik
'Güvenli Sokaklar' sloganıyla sokakları ve parkları başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlar için güvenli hale getireceklerini belirten Yapıcıoğlu, sahipsiz başıboş köpekleri sokaklardan toplatıp, barınaklarda kısırlaştırılacağını ve sahiplendirileceğini belirtti. Yapıcıoğlu, saldırganlaşıp insan hayatı ve sağlığı için tehlikeli hale gelen köpekleri itlaf edeceklerini bildirdi.
Yapıcıoğlu, 'Aydınlık Sokaklar ve Parklar' projesi ile sokaklarda ve parklarda vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tehditler azaltılmış olacak. Aydınlatma ve alınacak diğer tedbirlerle vatandaşların halka açık bu mekânlardan rahatça istifade edebilmesi sağlanacak." diye ekledi.
Çevreci belediyecilik
'Temizlik imandandır' şiarıyla şehirleri temiz tutacak ve çevreyi koruyacak tedbirler alacaklarını söyleyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:
"Şehirlerimizin temiz kalması ve tabiatın/çevrenin korunması için 'Sıfır Atık' projesi yaygınlaştırılacak. Şehirlerimizin etrafının çöplüğe dönmemesi için vahşi depolama yöntemlerine son verilecek. Geri dönüşümü kolaylaştırmak için çöpler kaynağında tasnif edilecek ve yerinde ayrıştırılacak. Bunun için meskenlerde ve işyerlerinde atıkların sınıflandırılarak toplanması sağlanacak.
'Nefes Alan Canlı Şehirler' projesiyle şehirlerimizin yaşam kalitesini yükselteceğiz.
Hava kirliliğine karşı tedbirler alınacak. Evlerde ve işyerlerinde temiz enerji kullanımı teşvik edilecek. Temiz şehir havası için şehir içi ulaşım elektrik enerjisi ile çalışan toplu taşıma araçları ile yapılacak.
'Doğal Yaşa, Sağlıklı Yaşa' sloganıyla doğayla bütünlük halinde yeşille donatılmış çevreci şehirler inşa edeceğiz. Şehir içinde herkesin istifade edebileceği doğal, ulaşılabilir ve güvenli yeşil alanlar oluşturulacak.
Bizim belediyelerimizde çevreye ve doğal yaşam alanlarına zarar veren yapılaşmaya izin verilmeyecek. Yeni Şehir Parkları yaparak ve Şehir Ormanları alanlarını artırarak şehirlerimizin beton yığınına dönmesine engel olacağız. Halkımızın dinlenebileceği ve eğlenebileceği yeterli sayıda mesire ve piknik alanları yapılacak. Şehrin doğal güzellikleri korunacak. "
Şeffaf belediyecilik
Belediyelerinin kapısına 'rüşvet alan da veren de melundur' hadis-i şerifini yazacaklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, 'Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele' belediyelerimizin alamet-i farikası olacak. Belediyelerimizde hiçbir şekilde yolsuzluk yapılamayacak ve rüşvetle iş görülmesine müsaade edilmeyecek. 'Rant Siyaseti Değil, Hizmet Siyaseti' anlayışımız gereği şeffaf ve denetlenebilir örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz. Belediyelerimizin gelir ve giderleri kamuoyu ile paylaşılacak. Her yıl belediye bütçesinin kullanımına ilişkin faaliyetler ilan edilecek. Belediye Meclisi toplantıları ve belediye ihaleleri canlı yayın dâhil, herkese açık şekilde yapılarak yönetimde şeffaflık sağlanacak." taahhüdünde bulundu.
Katılımcı belediyecilik
'Belediyeleri Birlikte Yönetelim' çağrılarının gereği olarak, belediye sınırları içinde yaşayan halkın temsilcilerinin ve STK'ların yönetime katılımı için Şehir İstişare Meclisleri (ŞİM) kurarak belediyeleri birlikte yöneteceklerini söyleyen Yapıcıoğlu, şehri ilgilendiren konularda karar vermeden önce bu meclisin görüş ve önerilerinin alınacağını kaydetti.
Yapıcıoğlu, şehri ilgilendiren önemli konularda veya imar planı değişikliklerinde plebisit yöntemi uygulanarak halk ile birlikte karar verileceğini; böylece halk mahallesini ve şehir hayatını ilgilendiren konularda yönetimde söz sahibi yapılacağını ifade etti.
İsrafsız belediyecilik
"İsraf haramdır' düsturu siyasetimizin temel ilkelerinden biridir." diyen Yapıcıoğlu, harcamalarında bu ilkeden asla ödün vermeyeceklerinin altını çizdi.
Yapıcıoğlu, "Belediyelerdeki karşılama ve konaklama giderleri ile davetlerdeki fuzuli ve gereksiz harcamalarda kısıtlamaya gidilerek israfa son verilecek. Belediyelerin ihtiyaç olmadığı halde yaptıkları kaldırım ve refüj yenileme gibi uygulamalarına son verilecek. Belediyelerin yapacağı kültür ve sanat faaliyetleri ile yozlaştırılmış eğlence programları birbirine karıştırılmayacak. Hizmete harcanması gereken belediye bütçesinin festival, konser vs. eğlence organizasyonları için çarçur edilmesine müsaade edilmeyecek." dedi.
Ulaşılabilir belediyecilik
'YEŞİL MASA' projesi ile vatandaşların belediye ilgili tüm sorun, şikâyet ve önerilerini 7/24 iletebilecekleri Halka Hizmet Merkezleri kuracaklarını söyleyen Yapıcıoğlu, 'Sorunları Kaynağında Tespit' projesi ile halkın, belediyeye ilettiği her türlü sorunu şikâyetçi vatandaşın kapısına kadar giderek yerinde görecek ve çözecek 'Hızır Ekip' adlı halka hizmet birimleri oluşturacaklarını belirtti.
Ulaşımda hızlı ve güvenli belediyecilik
Yapıcıoğlu, ulaşım ve trafik ile ilgili projelerini şöyle anlattı:
"Akıllı ulaşım sistemi ile sinyalizasyon, kavşak ve trafik akışkanlığı yapay zekadan istifade edilerek hızlandırılacak.
Araç trafiği ve enerji tasarrufu için toplu taşıma araçları ile ulaşım teşvik edilecek. Toplu taşıma ücretlerinde indirime gidilecek.
Şehir içinde güvenli ve sürekliliği olan bisiklet yolları yapılacak. Karayolları bisiklet kullanımına uygun hale getirilecek ve bisiklet park noktaları yaygınlaştırılacak.
Ulaşım ve trafik sorununu çözmek için şehir içi ulaşım hafif raylı sistemlerle rahatlatılacak. Şehrin ihtiyacına göre Metro, Tramvay projeleri hayata geçirilecek.
Transit araçların şehir içi trafiğine girmemesi için ilgili kurumlarla iş birliği sağlanarak Çevre Yolları yapılacak. Şehir içi ulaşımda trafiğin akışkanlığını sağlamak için Çevre Bağlantı Yolları ve Viyadükler yapılacak. Ana arter yolların kavşaklarında Köprülü Kavşaklar ve Battı-Çıktı'lar yapılacak.
Araç park sorununu çözmek için belediyeye ait, düşük ücretli otoparkların sayısı artırılacak. İhtiyaç duyulan yerlerde katlı mekanik otoparklar yapılacak."
Engelsiz belediyecilik
Şehir merkezlerinde trafiğin akışkanlığını sağlarken yayalara öncelik verileceğini ve yayaların güvenliği için tedbirler alınacağını söyleyen Yapıcıoğlu, belirli caddeler, sokaklar, kaldırımlar, metrolar ve demiryolu ağları, otobüs durakları ve aktarma merkezlerinin; yaya öncelikli ve engelsiz mekânlar olarak yeniden tasarlanacağını kaydetti.
Yapıcıoğlu, "Dezavantajlı kesimler ve engelliler için şehir içi trafiğinde düzenlemeler yapılacak. Kaldırım, yaya geçidi, üst geçitler engelli ve yaşlıların kullanımına uygun olacak şekilde yeniden düzenlenecek, üst geçitlere asansörler yapılacak. Engellilerin kullanımına uygun toplu taşıma araçları yaygınlaştırılacak. Engelli vatandaşlarımızın rahatça binebileceği şekilde tasarlanmış 'Engelsiz Taksi'ler hizmete sokulacak. Taksi duraklarına belli bir oranda bu araçlardan bulundurma zorunluluğu getirilecek. Yalnız seyahat eden ve karma taşımalı toplu taşıma araçlarına binmek istemeyen kadınlar için, kadınlara mahsus toplu taşıma aracı hizmeti verilecek." diye ekledi.
Dijital belediyecilik
Geliştirilecek mobil belediyecilik uygulaması ile belediye hizmetlerine erişimi kolaylaştıracaklarını ifade eden Yapıcıoğlu, şehir içi ulaşım, enerji şebekeleri, çöp toplama ve teknik altyapı, sosyal hizmetler ve kültürel faaliyetler gibi hizmetlerin bütünleştirilmiş bir biçimde dijital ortamdan sağlanacağını aktardı.
Gençliği koruyan belediyecilik
Yapıcıoğlu, seçim beyannamesindeki gençleri ilgilendiren son maddeleri ise şöyle sıraladı:
'Neslini Koru, Geleceğine Sahip Çık' sloganıyla sağlıklı bir nesil yetiştirmek için çocukların ve gençlerin tüm sorunlarıyla yakından ilgilenip birlikte çözüm üreteceğiz.
Üniversite öğrencileri başta olmak üzere, tüm öğrencilerin barınma ve beslenme sorunlarına çözüm oluşturmak amacıyla, ihtiyaç olan yerlerde öğrenci yurtları ve yemekhaneler kurulacak. İhtiyaç sahibi gençlere Eğitim Destek Bursu sağlanacak.
Belediyeler bünyesinde Gençlik Merkezleri ve Gençlik Kültür Merkezleri kurulacak. Şehrin gelişimine yönelik yenilikçi fikirler geliştirmesi için, belediyelerde gençlerin katılacağı proje atölyeleri düzenlenecek.
Eğitime katkı ve gençlerin bilimsel aktivitelere katılımını sağlayacak bilim merkezleri oluşturulacak. Belediye sınırlarındaki her mahallede en az bir park ve çocuk oyun alanı yapılacak. Yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları çocukların istekleri de dikkate alınarak yapılacak.
Semtlerde küçük kapasiteli kapalı spor tesisleri ve havuzlar yapılacak ve düşük ücretle kullanıma açılacak. Semt halı sahaları yapılacak. Yerel amatör spor kulüpleri desteklenecek.
Gençlerimizi her türlü bağımlılıktan korumak ve kurtarmak için ilgili birimlerle koordineli çalışacak bağımlılıkla mücadele danışmanlık ve takip merkezleri kurulacak. Uyuşturucu maddelerin zararları konusunda ailelere ve çocuklara uzmanlar tarafından seminerler verilecek."
Konuşmasının sonunda, "Bu beyanname, milletimize sözümüzdür, seçmenle yaptığımız bir ahitleşmedir." ifadesini vurgulayan Yapıcıoğlu, projelerini hayata geçirmek için destek istedi.
Yapıcıoğlu, "Gelin hep beraber bu sefer HÜDA PAR diyelim. Değişim bizimle olur, olursa HÜDA PAR ile olur." ifadesini kullandı.
Yapıcıoğlu, daha sonra partisinin bazı büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.