İmam hatiplerin YKS başarısı

İmam hatiplerin YKS başarısı

Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) imam hatipli öğrencilerin gösterdiği başarı takdir topluyor.

İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesi her geçen gün artıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Türkiye genelinde Batman’da ilk 10 bine giren 40 öğrenciden 4’ünün imam hatipli öğrencilerden oluşması takdirle karşılandı.

TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip ve Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip liselerin proje okulu olarak seçilmesinin ardından fen ve sosyal bilimler dersleri de verilmeye başlandı.

Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 3, Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir öğrenci; YKS Türkiye genelinde ilk 10 bine girdi. Tıp, hemşirelik, psikoloji, tarih ve İngilizce gibi bölümleri kazanan öğrenciler, imam hatiplerin başarısını ispatladılar.

“Bu imam hatiplerin başarısıdır”

ÖNDER Batman İl Başkanı Mehmet Nezir Ceylan, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, imam hatiplerin başarısının gölgede bırakılmak istendiğine dikkat çekerek, toplumda imam hatiplerle ilgili yanlış bir kanaatin olduğunu söyledi.

Ceylan, “Malumunuz olduğu üzere Türkiye’de üniversite sınavları oluyor. Tabi imam hatip liseleri de bu sınavlara giriyor. Bu sene hem Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden hem de Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesinde Türkiye geneli ilk 10 bine 4 tane öğrenci gönderdik. Bu imam hatiplerin başarısıdır. Toplumumuzda imam hatiplerle ilgili yanlış bir kanaat var. ‘İmam hatip liseleri sadece ilahiyat fakültelerine gider, imam ve vaiz olurlar’ gibi algı var. Öyle bir şey yok. İmam hatiplerde mezun olup da tıp fakültesini, hemşirelik, psikoloji bölümünü, tarih, İngilizce öğretmenliği kazananlar oldu. Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yabancı dil sınıfımız var. Yabancı dil sınıfı İngilizce eğitimi üzerine yoğun bir eğitim veriliyor. Mezun olan öğrencilerimiz mütercim ve yabancı dil öğretmenliği gibi yerleri kazanabiliyor.” dedi.

“Halkın imam hatipleri tercih etmelerini istiyoruz”

Batman’da proje okullarının olduğunu belirten Ceylan, “TP Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde kız öğrencilerimiz için fen ve sosyal bilimler programını uyguluyoruz. Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesinde erkek öğrencilerimiz için fen ve sosyal bilimler programını uyguluyoruz. Gazi Erkek İmam Hatip Lisemi bu sene fen ve sosyal bilimler programı uygulama olacak. Vatandaşlarımız da çocuklarını bu okullara seve seve göndersinler. Çocuklarımız imam hatiplerde her türlü mesleki anlamda bilgi sahibi oluyorlar. İmam hatiplerimiz hem temel ilimleri hem de dini ilimleri veriyor. Bu sene 4’üncü sınıftan 5’inci sınıfa geçen kız öğrencilerimize ortaokul bünyesinde hafızlık programı açtık. Seneye inşallah erkeklere yönelikte 5’inci sınıfa geçen öğrencilere hafızlık programı uygulayacağız. Vatandaşlarımızın bu okulları tercih etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.  

“Yeni okullarımız da açıldı”

Batman’da birçok yerde yeni imam hatiplerin açıldığını dile getiren Ceylan, “Bu sene Batman’da yeni imam hatip ortaokul ve lise bünyelerinde imam hatip okullarımız açıldı. Bayındır (İpragaz) Mahallesinde Halil Hamidi Erkek İmam Hatip ortaokul ve lisemiz açıldı. Belde Mahallesinde Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulumuz vardı bünyesinde lise de açıldı. Turgut Özel İmam Hatip Lisemiz açıldı. Bayındır Mahallesindeki imam hatipte erkeklere yönelik eğitim olacak, diğer yeni açılan tüm imam hatiplerde kız çocuklarımız eğitim görecek. Sadece Batman merkezde 9 tane imam hatip ortaokulumuz bulunmaktadır. Öğrenci sıkıntımız bulunmamakla birlikte kontenjan açısından da yer sıkıntısı bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız son tercih dönemlerinde imam hatip liselerini tercih edebilirler.” ifadelerini kullandı.  

“En iyi liseye gitme şansım vardı ama ben imam hatip lisesini seçtim”

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Türkiye geneli ilk 4 bine girdiğini belirten imam hatip öğrencisi Betül Gezici, “Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. Lise tercihleri yapıldığı zaman puanım çok yüksekti. Batman’daki en iyi liseye gitme şansım vardı. Ama ben imam hatip lisesini seçtim. Bütün okullarda fen bilimleri eğitimi veriliyor. İmam hatipte hep karma eğitim yok hem de dini eğitim çok güzel bir şekilde veriliyor. Özellikle Kur’an-ı Kerim dersleri zihnimizin açılmasına vesile oluyordu. Bu şekilde derslerimizi daha iyi anlıyorduk. İmam hatiple hem eğitim aldık hem de dünyada daha düzenli bir hayatımız olmasına vesile oldu. Türkiye geneli YKS’de ilk 4 bine girdim. İlahiyat fakültesini kazandım.” dedi.

“İmam hatip bana ekstra bir avantaj sağladı”

YKS’de Türkiye geneli derece yaptığını dile getiren bir diğer öğrenci Meryem Doğan ise şunları söyledi: “Batman İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. YKS sınavında Türkiye geneli ilk 7 bin 600 sıralama yaptım. Bu sonuçta okulumun ve öğretmelerimin desteği çok oldu. Okulumun imam hatip lisesi olması da bana ekstra bir avantaj sağladı. Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesine yerleştim. Okulumuzdaki sıcak ve samimi ortamında bana moral ve motivasyon acısından çok faydalı oldu. İmam hatipte üst sınıflar olarak her zaman alt sınıflarla bir kaynaşma içerisindeydik. Birbirimize destek olurduk. Bundan dolayı her sene arkamızdan gelen nesil daha kaliteli daha güzel etiğim görüyordular. Bu şekilde imam hatip liseleri de kendi okulumuzda her sene daha güzel daha iyi sonuçlar veriyor.”

“İmam hatipte gördüğüm eğitim sayesinde ilk bine girdim”

İmam hatip mezunlarından Zikra Aslan da “Mehmet Şimşek İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesini kazandım. Türkiye genelinde 932’nci oldum. Lisede imam hatibi seçmem hayatımda çok büyük etkisi oldu. Mesela imam hatipte öğrendiğim dini bilgiler sayesinde ibadetlerimi daha bilinçli olarak yaptım. İnsanlara karşı daha duyarlı daha hoş görülü oldum. İnsan ilişkilerinde daha çok geliştim. Ayrıca imam hatipte gördüğüm eğitim sayesinde Türkiye’de ilk bine girdim. Hayatımda çok büyük etkileri oldu.” dedi.

“Dini eğitimlerin yanında fen bilimleri derslerini ağırlıklı olarak gördük”

Aldığı eğitim sayesinde üniversiteyi kazandığını vurgulayan Elif Taşkıran, “Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Şu anda Kafkas Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü kazandım. Bu noktaya gelmemde okulumuz ve öğretmelerimizin çok büyük payı var. Sadece imam hatip mezunu olduğunu söylediğimde sadece ilahiyat odaklı düşünülmesi çok büyük haksızlık ve yanlıştır. Okulumuzda sadece dini eğitimin veriliyor görülmesi yanlış bir düşünce, dini eğitimlerin yanında fen bilimleri derslerini da ağırlıklı olarak görüyoruz ve bu alandaki öğretmelerimiz kendilerini yetiştirmişlerdir.” diye konuştu.

“İmam hatipte İslam’ı çok güzel öğrendim”

İmam hatipte çok güzel eğitim alarak liseyi tamamladığını aktaran Ayşenur Demirel, “Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Uludağ Üniversitesi Ziraat Mühendisliğini kazandım. İmam hatip okulları sadece İslami ilimle olarak düşünmememiz lazım. Evet, İslam’ı da çok güzel öğreniyoruz; sayısal, eşit ağırlık bu bölümlerde de hocalarımız gerçekten iyi hocalar. O yüzden çok güzel eğitim alıyoruz. Onların katkılarıyla da çok güzel yerler kazanabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hedefime imam hatiple ulaşabildim”

İmam hatiple hedefine ulaştığını dile getiren öğrencilerden Tuba Özaydın da şöyle konuştu:  “Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Adıyaman Üniversitesi Arapça Öğretmenliğini kazandım. Son yıl bölüm değişikliği yapmama rağmen ve sınava 4 ay kala sınav dilinin değiştirilmesine rağmen sınavıma hiçbir şekilde olumsuz etki olmadan güzel bir şekilde hazırlandım. Bu süreçte dershane, özel kurs ve özel hoca eğitimi tarzında hiçbir şey almadım, tamamen okulumun derslerine katıldım. Okulumun öğretmenlerinin katkılarıyla bu süreci çok güzel bir şekilde yürütebildim. Ayrıca bu yıl okul temsilcisiydim. Her türlü sosyal aktivite aksatmadan hata yadırganarak katılıyordum. ‘Kazanmayacaksın’ tarzında tepkiler geliyordu. Buna rağmen ben severek yaptığım için hem severek çalışıyordum hem de severek sosyal aktivitelerime katılıyordum. Hiçbir şekilde olumsuz etki olmadan hedefime başarıyla ulaşabildim.”

“İmam hatipli olmakla gurur duyuyorum”

İmam hatipte hem ilmi hem de fenni bilgileri aldıklarını kaydeden Aysel Kölge, “İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandım. İmam hatip mezunuyum ve imam hatibe geldiğim için kendimle gurur duyuyorum. Beni imam hatip yönlendiren ailem oldu. Allah (celle celaluhu) ailemden razı olsun. Tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Rabbim bundan sonra gelecek tüm öğrenci arkadaşlarımıza da kolaylık versin. Herkese imam hatibi tavsiye ederim. Hem dünyevi hem de ahiret acısından yetişmemize çok yararı oldu. Ailelere tavsiyemiz ortaokuldan itibaren evlatlarını imam hatiplere yönlendirmelidir. Okulumuzda bu sene hafızlık hazırlık sınıflarımız açıldı.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.