İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018 kapılarını açtı
Tüm Kırtasiyeciler Derneğinin (TÜKİD) desteğiyle TÜYAP’ta düzenlenen "İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018" kapılarını açtı.
Dünyanın 3’üncü büyük fuarı haline gelen "İstanbul Kırtasiye-Ofis Fuarı 2018", 2’nci kez TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
Türkiye’nin her yanından gelen perakendecilerin buluşma noktasına dönüşen fuarda; okul, kırtasiye, kağıt, ofis malzemeleri ve oyuncak sektöründeki son teknoloji on binlerce ürün sergileniyor. Sağlık testlerinden geçip, güvenilirliği tescillenmiş ürünlerin yer aldığı fuarda, birçok ürün lansmanı gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışından geçen yıla göre yüzde 55 artış ile 250’yi aşkın firmanın katıldığı fuarda, pek çok iş görüşmesi yapılarak, perakende ekonomisi ciddi bir canlılık kazandırılıyor.
Açılış konuşmasını TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Merkezi Genel Başkanı İlhan Ersözlü yaptı.
Ersözlü "Bu yıl yapılan işbirliklerinin çok güzel örneklerinin sergilendiği fuarımıza geçtiğimiz yıla göre katılımcı sayısında yüzde 70, fuara katılan firmaların metrekarelerinde yüzde 50 büyüme ile fuarımızı açtık. Bu büyüme çok anlamlı. İşin ve işbirliğinin ne kadar iyi yapıldığının bir göstergesidir. Ben bu konuda TÜKİD'e çok teşekkür ediyorum. Bu işbirliğimizin yıllarca devam etmesi, büyüyerek sektörün Avrasya’da ki en önemli merkezi ve dünyadaki yapılan fuarlar içerisinde de en önemli üç fuardan biri haline gelmesi bakımından da çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.
TÜKİD Başkanı Vecdet F. Şendil ise fuarın 24 yıldır ve son 2 yıldır TÜYAP'ta yapıldığını söyledi.
Devletin son iki yıldan beri Türkiye’deki milli sanayinin, milli üretimin artması için almış olduğu tedbirlerin sonuçlarını gördüklerini söyleyen Şendil, "Yerli üretici sayımız artıyor. Dün Çin’den, Uzak Doğu'dan ithal ettiğimiz birçok ürünü bugün ihraç eder duruma geldik." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son zamanlarda çok söz etmeye başladığı yerli ve milli üretimin çok önemli olduğunu söyleyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, katıldıkları her toplantıda yerli ve milli üretimi çok vurgulamaya çalıştıklarını anlattı.
Baran, "Evimize parke yaptırıyorsak yerlisini yaptıralım, musluk alıyorsak yerlisini alalım. Eğer çocuğumuza kırtasiye malzemesi defter, kalem alıyorsak yine kaliteli alalım ama yerli alalım. Lütfen herkes her ne alırsa alsın üretimi varsa yerli alsın. Bu hepimiz için bir sorumluluktur." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin, yaklaşık 47 milyar dolar cari açığının olduğunu belirten Baran, "Bunu azaltmamız lazım. Bizim çok güçlü olmamız lazım. Bugün savaş halindeyiz, yarın ne olacağı belli değil. Yaklaşık 6 milyar lira ciro var burada. 15 bin kırtasiyeci bu sektörde mücadele ediyor. Ben bu sektörün ithalde daha aşağılara düşeceğine inanıyorum." dedi.
Açılışın ardından fuara katılan firmaları gezen Baran, katılımcılara hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Fuarda ayrıca tarihi Daktilolar sergilendi. Tüm Kırtasiyeciler Derneğinin (TÜKİD) desteğiyle TÜYAP’ta düzenlenen fuar, 25 Şubat’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.