Kıskançlık sanallaştı

Kıskançlık sanallaştı

Kıskançlığın dünyada yaşanan dijital dönüşümden sonra farklı bir şekil aldığını ifade eden Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kıskançlığın sanallaştığını söyledi.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TV ekranlarında yayınlanan “Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la Duygu Okulu” programının ilki beğeniyle seyredildi.

Kıskançlık konusunun ele alındığı programda kıskançlığın öfke gibi doğal bir duygu olduğunu belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Kıskançlığın en büyük ilacı, açık ve dürüst ilişkidir.” dedi.

Kıskançlığı nükleer enerjiye benzeten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ölçülü kıskançlığın ilişkilerde lokomotif görevi üstlendiğine dikkat çekti. Tarhan, “Kıskançlık evliliğe renk katan bir şeydir. Kıskançlık evliliği monotonluktan kurtarır. Bir ilişkide kıskançlık olmasın demek gerçekçi değil. Kıskançlığın en büyük ilacı, açık ve dürüst ilişkidir. Yalanın olduğu ilişkide güven kaybı vardır. Güvenin azaldığı yerde korku artıyor. Korkunun arttığı yerde de sevgi tesir etmemeye başlıyor. Kıskançlığın ilacı sen dili değil, ben dili.” dedi.

Kıskançlığın dünyada yaşanan dijital dönüşümden sonra farklı bir şekil aldığını ifade eden Prof. Dr. Tarhan, ”Kıskançlık daha sanallaştı ve küreselleşti. Kıskançlık aslında evrensel bir duygudur. Bir insan kıskanç değilim diyorsa yalan söylüyordur. Kıskançlık öfke gibi doğal bir duygudur ve hepimizde vardır. Bu duygu bizi koruyor ve eğer onu iyi yönetirsek aslında kazanım haline dönüşüyor. Kıskançlık nükleer enerji gibi, nasıl nükleer enerji iyi yönde kullanılırsa aydınlatır, kötü yönde kullanılırsa bomba etkisi yaratır.” uyarısında bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.