Kitap fuarının geleneksel hale getirilmesini istiyoruz

Kitap fuarının geleneksel hale getirilmesini istiyoruz

​Batman'da düzenlenen kitap fuarında konuşan yazarlar, fuarın geleneksel hale getirilmesini istediklerini belirttiler.

Geçtiğimiz cumartesi günü açılışı yapılan 'Batman 1. Kitap Fuarı'na katılan yazarlar, fuarın geleneksel hale getirilmesini istediler.

Batman Valiliği, belediyesi, üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 21-29 Ekim tarihleri arasında Batman’da açılışı yapılan ‘Batman 1. Kitap Fuarı’na Batmanlı yazarlar yoğun ilgi gösterdi.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Bahçesi’nde düzenlenen ‘Batman 1. Kitap Fuarı’nı 3’ncü gününde olmasına rağmen yoğun ilginin olduğu gözlemlendi.

“Batman potansiyeli kitap okumaya meyaldır”

Batman 1. Kitap Fuarı'nın yoğun ilgiyle devam edildiğine dikkat çeken Batmanlı yazarlardan Muhammed Zeki Kurt, “Özellikle Batmanlılar kitaplarını sergilemektedirler. Genel olarak bütün yayın evleri stant açmışlar. Böyle bir fuarın açılması Batmanlıların nezdinde çok kıymete haiz olmuştur. Bundan dolayı da ziyadesiyle memnunuz. Kitap fuarına da yoğun bir ilgi vardır. Bu da ayrıca sevindirici bir durumdur. Batman potansiyeli kitap okumaya meyaldır." dedi.

Merkezi Batman’da bulunan Mütercim Yayınları sahibi Mehmet Ali Arslan, "Mütercim Yayınları olarak merkezi olarak Batman’da faaliyet göstermekteyiz ama yurt içi ve yurtdışında toplam 10 şubemiz vardır. Yayın evi olarak İstanbul’da bir Konya’da bir ve Batman’da 7 olmak üzere toplanda 9 yazarımız var. Bizler şu anda 85 kitaba ulaşmaktayız. Şahsıma ait 65 kitabım mevcuttur. Diğer yazarlarımıza aitte 20 kitap vardır.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar okumakla doğruyu bulacaklardır”

Batman’da ilk defa kitap fuarının kurulduğunu söyleyen Arslan, “Fuara özellikle kitaba yoğunluk hat safhada fuarın 3’üncü günü ama adım atılacak yer yoktur. Bundan dolayı kitap fuarı en az yılda bir defa yapılmasını talep ediyoruz. Tüm yayıncıların katılmasına imkân sağlanmasını istiyoruz. İlim kaynağı birdir herkes Rabbani bir ilim kaynağından beslenmekteyiz ve ayrıca Allah-u Teâlâ biz kullarına ilk emri okudur. Dolayısıyla okumakla insanlar doğruyu bulacaklardır. Okuyabilme fırsatı da böyle kitap fuarlarıyla düzenleyerek veya kitap dağıtılarak yapılabilir. Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

“Kitap fuarının önümüzdeki süreçte geleneksel hale getirilmesini bekliyoruz”

Batmanlı yazarlardan Ekrem Işık da kitap yazmaya gazetede yazdığı köşe yazılarıyla başladığını söyledi.

Işık, “Kulluğu Sosyolojik Tahlili adlı kitabım somut yalın bir dille anlatıldı. Fuara iyi bir katılım oluyor. Özellikle hafta sonu yoğun bir katılım oldu. Gençlerin kitaba özlemi gerçekten fazla bir seviyeye gelmiş. Bizde bu özlemi gidermek adına yayıncılar ve yazarlar olarak katkı sunduk. Kitap özleminin giderilmesi adına birincisi yapılan kitap fuarının önümüzdeki süreçte geleneksel hale getirilmesini bekliyoruz. Yetkililerin katkılarıyla geleneksel hale gelecek kitap fuarının çocuklarımıza, geleceğimizi inşa eden gençlerimize bir yol açılacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Batmanlı yazarlardan Behçet Gülenay, Batmanlı yazarlar stantında okurlarına kitaplarını imzaladıklarını ve muhabbet etme imkânı bulduklarını belirtti. 

9 kitap yazdığını dile getiren Gülenay, “Batman’da ilk defa bir fuar gerçekleşiyor. Bu da hakikaten çok güzel sevindirici bir olaydır. Ben 9 kitabımla Batmanlı yazarlar stantında yer alıyorum. Benim 4 farklı yayın evinden kitaplarım çıkmaktadır. 4 tane yayınevimde burada sadece benim yayınevlerim değil 80’e yakın yayınevi var. Yüze yakın farklı yayınevlerin yazarları. Batman’da her kesimden yazarlarımız katılmış okurlarına kitapları imzalıyorlar. Şuurlu ve bilinçli bir gençliğin yetişmesinde okurun gelip kitaba dokunması ve kokusunu alması don derece sevindiricidir. İhya ve inşa kültürünün yükselmesi açısından mutluluk vericidir. Gençlerimiz, çocuklarımız ve öğrencilerimiz gelip yazarla buluşabiliyor. Ben yazar olduktan sonra bir yazar ile tanıştım ama çocuklarımız daha ilkokulda gelip sevdiği yazarın kitabını alıp ona imzalatıyor. Onunla söyleşebiliyor. Buda sevindirici bir olaydır.” dedi.

Fuara katılan Batmanlı bazı yazarlar:

Sadullah Aydın, Muhammed Zeki Kurt, Mehmet Ali Arslan, Faysal Yaman, Nadire Batu, Behçet Gülenay, Şefik Sevim, Besim Eviz, Ekrem Işık, Muhammed Said Temel, Selim Temo, Şemsettin Dursun, Ecir Demirkıran, Burhan Zengin, Emin Kaya, İlyas Ekin, Ercan Soysal, Aziz Mama ve Ferhat Korkmaz

Fuarda konferanslar, etkinlikler, atölye çalışmaları ve imza günleri yapılmaya devam edilirken fuarın 29 Ekim’e kadar saat 10.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı belirtildi.

İLKHA







































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.